SPORTURI  »  TENIS  »  PREMII

Peste Rafael Nadal sau Carlos Alcaraz. Cine conduce în topul câștigurilor din tenis în 2022

Poloneza Iga Swiatek (loc 1 WTA), la volanul unui Porsche câștigat la Stuttgart, foto: Imago
Poloneza Iga Swiatek (loc 1 WTA), la volanul unui Porsche câștigat la Stuttgart, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 02 mai 2022 11:39 / Actualizat luni, 02 mai 2022 11:39

Poloneza Iga Swiatek (loc 1 WTA, 20 de ani) este în topul câștigurilor într-un clasament combinat masculin-feminin în 2022.

Prestațiile solide și constante ale polonezei au făcut-o să agonisească 3.658.233 de dolari, după doar 4 luni de joc în circuit. Câștigătoare la Indian Wells, Miami și Stuttgart, Iga Swiatek îl depășește în top 10 câștiguri pe numărul 1 de la masculin, Rafael Nadal. 

Spaniolul câștigător de 21 de turnee de Grand Slam a strâns 3.120.355 dolari, cu peste jumătate de milion sub poloneză. Podiumul este încheiat de un alt spaniol, Carlos Alcaraz, câștigătorul de la Miami și Barcelona. Iată cum arată top 10 câștiguri pe 2022: 

Peste Rafael Nadal sau Carlos Alcaraz. Cine conduce în topul câștigurilor din tenis în 2022
Iată cum arată top 10 câștiguri din tenis pe 2022. Sumele sunt în dolari americani
Ce s-ar fi întâmplat între Serena Williams și Mouratoglou după ce antrenorul a început să lucreze cu Halep: „A întrerupt brutal relația”
ANTRENOR
Ce s-ar fi întâmplat între Serena Williams și Mouratoglou după ce antrenorul a început să lucreze cu Halep: „A întrerupt brutal relația”

Rafael Nadal ia în calcul măsuri extreme, după interzicerea rușilor și bielorușilor la Wimbledon

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) crede că organizatorii turneului de la Wimbledon au greșit când au interzis sportivii ruși și bieloruși la ediția din acest an, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie.

Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis. Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. 

Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. Este ceva greșit aici. 

Când un guvern impune ceva, trebuie să te supui regulilor. În acest caz, guvernul nu a dat decât o recomandare, iar cei de la Wimbledon au ales cea mai drastică opțiune, fără să fie forțați de nimeni. Știu că turneele de Grand Slam nu țin de ATP, dar ATP-ul acordă cele mai multe puncte pentru ele. 

Deci sunt cele mai importante turnee. Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante și trebuie să participăm cu toții la asemenea turnee. Vom vedea ce măsuri vom lua, dar este foarte nedrept față de ei, cu siguranță
- Rafael Nadal

Citește și: 

Cum arată cotele la câștigarea WTA Madrid » Ce șanse au Simona Halep, Emma Răducanu și Bianca Andreescu

Două meciuri, un potop de lovituri câștigătoare și o poziționare nouă » Cum vede trimisul GSP la Madrid colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează