SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ GSP DE LA MADRID Detaliul care anunță revenirea în forță a Simonei Halep: s-a întâmplat pentru prima dată după 6 ani

Simona Halep, la turneul WTA Madrid // FOTO: Imago
Simona Halep, la turneul WTA Madrid // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 08:44 / Actualizat luni, 02 mai 2022 10:50

Trecuseră aproape 6 ani de la precedentul triumf al Simonei Halep (30 de ani, 21 WTA) în fața unui număr 2 mondial. La Madrid, românca a răpus-o pe Paula Badosa (24 de ani), scor 6-3, 6-1, restabilind ferm legăturile cu elita.

  • Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) și Cori Gauff (18 ani, 16 WTA) se vor întâlni azi, după ora 17:00, în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. 
  • Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe DigiSport 2

Duelul dublei campioane de Grand Slam cu favorita locală Paula Badosa a captivat atenția într-un mod aproape generalizat la Caja Magica.

S-a vorbit despre posibila lor întâlnire în turul secund încă de la efectuarea tragerii la sorți, iar ciocnirea s-a concretizat până la urmă sâmbăta trecută, în startul sesiunii de seară. Halep a gestionat cu fermitate înfruntarea, ca în vremurile cele mai bune. 

Nu doar din punctul de vedere al jocului, mai agresiv, aproape sufocant în bune părți, ci și al laturii psihologice. Cumva, Simona a intrat în mintea Paulei, care nu s-a mai putut ridica la nivelul de joc înalt arătat cu constanță de un an încoace.

Două meciuri, un potop de lovituri câștigătoare și o poziționare nouă » Cum vede trimisul GSP la Madrid colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou
WTA MADRID
Două meciuri, un potop de lovituri câștigătoare și o poziționare nouă » Cum vede trimisul GSP la Madrid colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou

Simona Halep: „Este meritul ei"

„Meciul a fost cum l-ați văzut, un nivel al ei foarte bun, este meritul ei, iar eu am fost mediocră" au fost primele cuvinte ale ibericei la conferința de presă. „A fost un meci grozav, în opinia mea, cred că am jucat bine. Știam că va fi greu pentru că ea are încredere, este numărul 2 mondial”, a evaluat Simona ceea ce s-a întâmplat pe arena Manolo Santana. 

De ani buni, românca a urcat între cele mai bune jucătoare ale ierarhiei WTA. A fost lider mondial și a stat neîntrerupt în Top 10 din ianuarie 2014 până în luna august a sezonului trecut. Această poziționare înaltă i-a adus înfruntări cu adversare clasate la fel de sus doar în fazele înaintate ale turneelor. 

Simona Halep, 7 dueluri cu numărul 2

Totuși, de când nu mai reușise o victorie în fața unui număr 2 mondial? Au trecut aproape 6 ani de atunci – s-a petrecut în iulie 2016, la Montreal, într-un turneu Premier (cum se numeau atunci). În semifinale, Simona o învingea pe Angelique Kerber cu 6-0, 3-6, 6-2, apoi câștiga concursul. În cel următor, la Cincinnati, ceda tot în semifinale în fața aceleiași germance, 3-6, 4-6. 

Cea mai recentă înfrângere în fața unei jucătoare clasate pe această poziție fusese în 2019, la Turneul Campioanelor, când ceda contra Karolinei Pliskova în grupe, 0-6, 6-2, 4-6. 

Cea mai frustrantă, probabil, finala de la Australian Open 2018, cu Caroline Wozniacki. Iar prima datează de acum zece ani, cu Maria Șarapova, la Indian Wells, pe când Simona avea 20 de ani și abia se familiariza cu circuitul WTA. 

În total, au fost 7 asemenea dueluri, dintre care românca a câștigat două. Par puține, dar asta și pentru că preț de multe săptămâni, 89 în total, chiar Halep s-a aflat pe locul 2 mondial. În acest moment însă, dincolo de statistică, ies în evidență dorința dublei campioane de Mare Șlem de a reveni în top și pașii profesionist calculați pe care îi face în acest sens.

Victoriile de Top 10 ale Simonei Halep în ultimii 4 ani

JucătoareLocTurneu
Paula Badosa2Madrid 2022
Ons Jabeur10Dubai 2022
Karolina Pliskova4Roma 2020
Bianca Andreescu4Shenzhen WTA Finals 2019
Serena Williams10Wimbledon 2019
Elina Svitolina8Wimbledon 2019
Ashleigh Barty9Madrid 2019
Elina Svitolina7Doha 2019
Karolina Pliskova5BJK Cup 2019

Înfruntări cu numărul 2 WTA

Detaliul care anunță revenirea în forță a Simonei Halep: s-a întâmplat pentru prima dată după 6 ani

VIDEO Antrenamentul de duminică al Simonei Halep

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep, laude pentru Cori Gauff înaintea confruntării de la Madrid: „Este periculoasă oricând”

Ziua surprizelor la Madrid: o singură jucătoare din top 10 a rămas pe tablou » Osaka, învinsă și ea categoric

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
maradona79
maradona79  •  02 Mai 2022, 16:36
Postat de Marius Negrea pe 02 Mai 2022, 14:01

Totul e frumos, roz si bine, pana la prima infrangere(cu C. Gauff, de exemplu). Pana atunci, se simte mereu bine, toti sunt prietenosi, conditiile si terenul excelent.. Dar apoi, "nu m-am simtit bine, a recidivat o veche durere..", etc.. Makidoanka...

Ti-ai platit intretinerea pe februarie sau iar te trec la restante?

10222522333625618
Marius Negrea  •  02 Mai 2022, 14:01

Totul e frumos, roz si bine, pana la prima infrangere(cu C. Gauff, de exemplu). Pana atunci, se simte mereu bine, toti sunt prietenosi, conditiile si terenul excelent.. Dar apoi, "nu m-am simtit bine, a recidivat o veche durere..", etc.. Makidoanka...

108779877311497
George Ionescu  •  02 Mai 2022, 13:02

...articol foarte pertinent ...din care desprindem ca pasii facuti de Simona pentru a reveni in elita sunt facuti cu profesionalism...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close