SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

„Totul trebuie să se lege, încerc să urmez planul” » Simona Halep, interviu înainte de Roland Garros: „Colaborarea cu Mouratoglou m-a surprins”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 16:30 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 16:47

Simona Halep a vorbit pentru Players' Voice despre schimbările prin care trece jocul ei sub bagheta lui Patrick Mouratoglou, despre Roland Garros - marea țintă a anului și despre mai multe subiecte importante din carieră. 

  • Tabloul principal al probei de simplu feminin de la Roland Garros 2022 debutează luni, 22 mai. Competiția se încheie pe 5 iunie. 
  • Simona Halep a câștigat Roland Garros în 2018, într-o finală cu Sloane Stephens, și încearcă să-și relanseze cariera și să reîntoarcă în top 10 WTA;
  • Halep are 30 de ani și se află pe locul 19 mondial.

Simona Halep: „Dacă voi câștiga Roland Garros, va însemna ceva special”

„Mă simt revigorată, mai încrezătoare, sunt sănătoasă. În sfârșit! Nu mai am probleme acum din cauza accidentărilor. Sunt foarte fericită să fiu din nou pe teren și abia aștept să joc fiecare meci pentru că vreau cu adevărat să continuu să îmbunătățesc.

Roland Garros este turneul meu favorit și întotdeauna mă simt grozav când sunt acolo. Va fi un diferit pentru că anul trecut nu am jucat, așa că vom vedea. Am nevoie de mai mult timp și mai multe meciuri pentru a-mi recâștiga încrederea. Sper să continuu să-mi găsesc forma înainte de a începe turneul, de care nu pot decât să mă bucur pentru că este cel mai grozav concurs pentru mine.

Întotdeauna voi avea amintiri frumoase de când am cucerit titlul la Roland Garros 2018 pentru că a fost prima mea victorie de Grand Slam și mereu am visat să câștig French Open. A fost o atmosferă frumoasă, atât de mulți fani susținându-mă, m-am simțit extraordinar. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câștiga din nou, va fi ceva special de asemenea pentru că pentru că ori de câte ori câștigi un turneu de Grand Slam e deosebit. Am 30 de ani acum, nu mai pun presiune pe mine, dar de asta mă aflu aici și muncesc din greu pentru că visez să obțin din nou un titlu major. Vom vedea dacă se va întâmpla.

Înainte de vizitez Academia Mouratoglou și să anunț parteneriatul cu Patrick, nu avusesem nicio întâlnire cu el. Nu vorbiserăm niciodată, nu avusesem vreo conexiune, doar la academie când am ajuns acolo”, a explicat Halep. 

„Totul trebuie să se lege, încerc să urmez planul” » Simona Halep, interviu înainte de Roland Garros: „Colaborarea cu Mouratoglou m-a surprins”
Simona Halep // FOTO: Imago

Simona Halep: „Aveam o percepție diferită despre Patrick Mouratoglou și am fost foarte surprinsă”

„Aveam o percepție diferită asupra lui înainte să începem să lucrăm și am fost foarte surprinsă. Îmi plac mult personalitatea lui, energia și felul în care vede tenisul. De fapt, eu am fost cea care l-a abordat pentru a-i propune să lucreze cu mine. În mod normal, antrenorii buni nu le cer jucătorilor să colaboreze cu ei, eu l-am întrebat dacă este disponibil și vrea.

El și fostul meu antrenor, Darren Cahill, sunt diferiți, nu vreau să fac comparație între ei. Eu, de asemenea, sunt o persoană diferită acum, așa că e dificil de comparat, însă amândoi sunt grozavi.

Sigur, am observat unele chestiuni specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena care m-au impresionat. Să menții motivată o jucătoare care a câștigat deja multe turnee de Mare Șlem și să vrea să câștige și mai multe e ceva nebunesc de valoros. De aceea l-am admirat mereu, iar acum, când l-am cunoscut, îmi imaginez cum a fost cu o asemenea jucătoare, câtă motivație i-a adus pentru a o ajuta să-și atingă vârful suprem.

Patrick mi-a adus și mie multă motivație, m-a ajutat să-mi regăsesc dragostea pentru acest sport. E o plăcere acum să fiu din nou pe teren și să muncesc din greu. Totul s-a schimbat și trebuie să ajustez, dar simt că m-am descurcat destul de bine până acum, în acest scurt interval. Abia aștept să dau ce am mai bun de fiecare dată când sunt pe teren pentru a vedea cât de bună pot încă să fiu”, a adăugat jucătoarea noastră. 

Simona Halep și țintele din joc: „Totul trebuie să se lege, încerc să urmez planul”

„În legătură cu lucrurile pe care ne concentrăm, ne gândim că pot fi mai agresivă. El crede cu adevărat că pot face asta, încet-încet încep să cred și eu. Lucrăm la acest aspect, dar și la întregul meu joc, nu doar la un singur aspect specific. Totul ar trebui să se lege, încerc să urmez planul.

Să lucrez cu Patrick a însemnat să mă alătur unei echipe noi și să mă antrenez într-un loc nou, în sudul Franței. Este o șansă imensă pentru mine pentru că nu mă mai pregătesc acasă. Mereu m-am antrenay în România, acum nu o voi mai face. Nu a fost ușor la început, dar acum îmi pare natural și să simt excelent. Toată lumea s-a purtat foarte frumos cu mine, mă simt ca acasă aici.

Am fost șocată când am auzit de retragerea lui Ash Barty pentru că era cea mai bună jucătoare a lumii, câștiga tot. Nu vreau să compar planurile de retragere în general pentru că avem vieți diferite. Ceea ce a reușit ea este mai mult decât am obținut eu la acea vârstă, așa că nu pot compara. Dacă a decis așa, înseamnă că este fericită cu decizia ei. Îi doresc ce e mai bun, a fost puternică să ia hotărârea atât de repede. Fiecare trebuie să decidă pentru sine, înțeleg asta.

Am spus mereu că atunci când voi simți că nu mai pot juca la nivelul cel mai înalt, mă voi opri pentru că asta ar însemna că nu mai cred în mine. Dacă nu crezi cu adevărat, nu are rost să continui, însă acum, după ce l-am cunoscut pe Patrick și noua echipă, am găsit o nouă încredere în mine. 

Ei cred că încă sunt capabilă să joc un tenis bun, așa că ținta este să câștig turnee și să fiu pe cât de puternică posibil. Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a atinge aceste obiective. Sunt gata, dedicată sută la sută.

Câți ani de jucat cred că mai am înainte... este o chestiune de zi după zi. Nu vreau să-mi fixez o țintă. Ținta este doar să creez mereu o versiune mai bună a mea”, a declarat Simona Halep. 

Citește și: 

Problema pe care Ion Țiriac a remarcat-o la Simona Halep înainte de Roland Garros: „Cineva a făcut o greșeală cu ea la 14-15 ani”

Declarația Simonei Halep care le dă încredere fanilor înainte de Roland Garros: „În sfârșit pot spune asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
codrutc
codrutc  •  19 Mai 2022, 05:07

Simona e cerebrală și bine articulată. ca de obicei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează