TENIS  ·  ROLAND GARROS 2018

VIDEO + FOTO BRAVO, SIMO! Performanță excepțională! Simona Halep câștigă Roland Garros după o revenire fabuloasă în fața lui Sloane Stephens!

Foto: Raed Krishan +44 FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 09 iunie 2018 18:21

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) este noua deținătoare a titlului de la Roland Garros! Liderul mondial a învins-o în finală pe Sloane Stephens (25 de ani, locul 10 WTA) scor 3-6, 6-4, 6-1, după puțin peste 2 ore de joc, și și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei după o revenire fabuloasă!

Simona Halep devine a doua româncă din istorie, după Virginia Ruzici, acum fix 40 de ani, tot la Roland Garros, care se impune într-un turneu de Grand Slam. Odată cu victoria de la Roland Garros, Simona Halep se distanțează ca lider în clasamentul WTA.

Două finale mai disputase jucătoarea noastră la Paris, dar de dat aceasta, după un nou turneu senzațional și susținută frenetic din tribune de fanii români prezenți la meci, Simona nu a lăsat ocazia să îi mai scape. 

Start plin de emoții, revenire în setul 2

Halep nu a amintit aproape deloc pe durata primului set de intensitatea etalată în timpul semifinalei cu Muguruza. Românca a jucat temător, a evitat să caute colțurile terenului, iar atacurile sale au fost complet lipsite de profunzime.

Stephens nu a făcut decât să se apere, a absorbit mingile moi trimise de Simona și a atacat fără milă. În rest, nu a putut decât să asiste la greșelile neforțate ale Simonei, care după 3 game-uri avea deja 7!

Halep nu și-a mai pierdut serviciul, însă break-ul inițial reușit de Stephens a fost suficient pentru ca americanca să "fugă" cu primul set.

Setul secund a început dezastruos pentru Simona, care și-a pierdut rapid serviciul, iar Stephens a făcut 2-0. O situație extrem de ingrată, nebănuită nici de cei mai pesimiști fani!

Deși privirea ei nu oferea cele mai îmbucurătoare semnale, Simona a luptat impresionant și a câștigat următoarele 4 game-uri. Halep a pornit seria loviturilor agresive, care i-au lipsit cu desăvârșire în primul set.

După încă două game-uri de rătăcire, în care Stephens a egalat la 4, Simona a găsit resursele necesare pentru a forța și a-și adjudeca setul secund.

Setul decisiv pentru istorie

Halep a apelat la o pauză de vestiar după câștigarea setului secund, iar ulterior a manageriat excelent primele game-uri ale decisivului. A revenit din două situații dificile pe propriul serviciu, a făcut break exact când trebuia, iar scorul arăta nesperat: 3-0 pentru Simona Halep.

Următorul game a fost unul de-a dreptul imens! Condusă cu 30-40, Halep s-a apărat uluitor, a câștigat un schimb dramatic și a reușit al doilea break al partidei.

Simona a terminat glorios meciul, câștigând finala total meritat. Primul trofeu de Mare Șlem al carierei, o adevărată descătușare după alte 3 finale pierdute la limită!

Simona a savurat momentul victoriei în lojă, unde toți apropiații, în frunte cu Darren Cahill, au felicitat-o cu lacrimi în ochi.

Pentru Simona Halep urmează sezonul de iarbă, unde va juca primul turneu peste două săptămâni, la Eastbourne.

Desfășurarea liveTEXT a partidei

6-1, GAME, SET, MECI HALEP! Simona rezistă presiunii și emoțiilor, își face serviciul, iar meciul se încheie total meritat cu victoria jucătoarei noastre. Performanță fabuloasă reușită de Simona Halep!

5-1, Game Stephens: Simona Halep a fost aproape să câștige decvisivul la 0, a condus cu 30-0, dar Stephens a luptat uluitor și a reușit să câștige primul său game al decisivului. Simona va servi în momentele care urmează pentru câștigarea trofeuluI!
5-0, Game Halep: Soarta meciului pare scrisă. Simona Halep își face serviciul fără emoții, la 15, și e mai aproape ca niciodată de mult râvnitul trofeu

4-0, Break Halep! Simona este absolut fabuloasă în aceste momente și reușește al doilea break al setului! Condusă cu 30-40, Halep s-a apărat uluitor, a câștigat trei  schimburi de-a dreptul FABULOASE și a reușit break-ul care o plasează din ce în ce mai aproape de câștigarea trofeului!
3-0, Game Halep: Game extrem de importat adjudecat de Simona Halep, pe care o mai despart doar 3 game-uri de câștigarea titlului. Stephens a renunțat la pasivitate, a încercat să devină mai agresivă, dar Simona Halep s-a apărat exemplar și a rezistat atacurilor americancei
2-0, Break Halep! Fără să forțeze, Simona Halep reușește să facă break și să se distanțeze în setul secund! Jocul lui Stephens s-a dezechilibrat din ce în ce mai mult, iar americanca a comis greșelile neforțate care au facilitat break-ul Simonei
1-0, Game Halep: Simona Halep a început temător primul game al setului decisiv. Stephens s-a distanțat rapid la 30-0, dar Halep a revenit superb, nu a mai pierdut niciun punct și a închis game-ul după ce a atacat-o furibund pe Stephens

A început setul decisiv! Simona Halep este la serviciu! Este primul meci dintre cele două care are nevoie de set decisiv!

6-4, Break, Set Halep: Simona câștigă încă un game tensionat și își adjudecă setul!  Stephens nu a rezistat presiunii impuse de Halep și greșește două mingi ușoare la 30-30. Vom avea set decisiv pe Chatrier! Imediat după ultimul punct al setului, Halep a cerut pauză de vestiar!

5-4, Game Halep: Exact cum era de anticipat, acest game a fost unul extrem de tensionat și echilibrat. Simona și Stephens au încercat din răsputeri să preia avantajul, însă câștig de cauză a avut în cele din urmă Simona, care, de la 30-30, a câștigat două puncte în urma unei ofensive brutale!
4-4, Game Stephens: Simona nu confirmă revenirea de formă și se vede egalată de Stephens. Americanca a condus cu 40-0, dar Halep a luptat și a câștigat două puncte consecutive. După un alt asalt prelungit, Simona a greșit cu backhand-ul, trimițând o minge în out dintr-o poziție destul de favorabilă. Stephens egalează la 4, iar încărcătura psihologică a următorului game va fi una colosală!
4-3, Break Stephens: Sloane reintră în set fără să facă eforturi prea mari., izbutind breka-ul după un game dezastruos al Simonei. Americanca a lovit o singură lovitură câștigătoare, un forehand superb în lung de linie. În rest, punctele i-au fost oferite cadou de Halep, care a comis 3 greșeli neforțate
4-2, Break Halep! Simona Halep joacă de-a dreptul impresionant și reușește al patrulea game consecutiv din acest set. Liderul mondial a început să lovească mult mai agresiv, iar Stephens nu mai reușește să se apere atât de eficient precum a făcut-o în primul set
3-2, Game Halep! De aici să înceapă revenirea? Halep gestionează excelent acest game, se impune la 0 și preia conducerea pentru prima dată în meci! Darren Cahill simte momentul bun al elevei sale și o aplaudă în picioare pe Simona Halep, într-o încercare de a o impulsiona pe Halep, golită de repere și agresivitate pe parcursul primului set
2-2, Break Halep! Simona conduce din nou cu 30-0, însă de data aceasta nu mai risipește avantajul și reușește să facă break într-o manieră categorică, la 0. Este primul game câștigat de Simona pe serviciul adversarei din tot meciul!
1-2, Game Halep: Simona Halep luptă din răsputeri pentru a-și câștiga primul game la serviciu din setul secund. Halep a greșit câteva mingi ușoare, iar Stephens a continuat să preseze în permanență. În cele din urmă, Halep a închis game-ul cu un forehand ofensiv lovit din preajma fileului. 
0-2, Game Stephens: Simona a început bine game-ul, a condus rapid cu 30-0, dar nu a mai câștigat niciun punct până la finalul game-ului. Simona s-a temut să lovească decisiv, atacurile ei nu au avut profunzime, iar Stephens nu a făcut decât să returneze cu multă liniște toate mingile Simonei. Stephens se distanțează și în setul secund, iar perspectivele nu sunt cele mai îmbucurătoare pentru Halep
0-1, Break Stephens! Americanca începe excelent și setul secund și reușește să câștige pe serviciul Simonei la cea de-a patra minge de break avută. Halep a încercat să fie mai ofensivă, dar Stephens s-a apărat extraordinar, destabilizând jocul româncei

A început setul secund, Halep se află la serviciu!

Setul I

3-6, Game, Set Stephens: Simona a făcut eforturi mari pentru a-și recupera break-ul, dar jocul lui Stephens a fost din nou la parametri maximi. Americanca a salvat o minge de break a Simonei, procurată de Simona după ce a variat jocul, punând o scurtă de efect. Ajutată de serviciu și de plasamentul ireproșabil al loviturilor, dar și de o neforțată a Simonei, Stephens își adjudecă primul set, după 42 de minute

3-5, Game Halep: Simona Halep nu cedează și rămâne în primul set. Jucătoarea noastră încearcă să-și asume riscuri și finalizează superb, cu un nou forehand în cross. Simona se apropie la 3-5, dar Sloane va servi în momentele ce urmează pentru a închide manșa inaugurală
2-5, Game Stephens: Game extrem de disputat. Simona a încercat să preia inițiativa, a condus cu 30-15, dar Stephens și-a păstrat calmul, a revenit și a câștigat game-ul. Stephens lovește extrem de plasat și domină "jocul minții" cu Halep. Ultimul punct, adjudecat de Stephens cu un forehand în contre-pied de toată frumusețea, arată că Stephens se află în controlul total al partidei 

2-4, Game Halep: Halep încearcă să rămână în primul set, nu se crispează și reușește să-și câștige game-ul. Halep a condus cu 30-0, a fost egalată, dar a manageriat bine emoțiile și și-a făcut serviciul. Acesta  a fost primul game în care greșelile neforțate s-au strecurat în jocul perfect al americancei
1-4, Game Stephens: Americanca își face serviciul, consolidează break-ul și se distanțează în primul set. Patru erori neforțate o costă pe Simona Halep acest game. Românca are 7 erori neforțate până acum, în timp ce Stephens nu are niciuna!


1-3, Break Stephens: Simona a început bine game-ul, reușind o execuție incredibilă, un forehand în cross dintr-un unghi imposibil. De acolo, Stephens a jucat foarte solid, a transformat eficient defensiva în ofensivă și a reușit să facă break-ul, după o eroare neforțată a Simonei, care a trimis un forehand în fileu. 

1-2, Game Stephens: Sloane preia avantajul în primul set, după un game adjudecat la 30. Loviturile Simonei nu au încă profunzimea avută în meciul cu Muguruza. Halep a lovit în majoritatea schimburilor moale, pe centru, permițându-i americancei să dicteze ritmul schimburilor. Stephens se poziționează avansat în teren și livrează lovituri puternice, atât pe forehand cât și pe backhand
1-1, Game Halep: Simona contracarează și reușește la rândul său să-și facă primul game la serviciu al partidei, unul foarte disputat. Nu a fost însă o misiune ușoară. Stephens pare într-o formă bună în acest start de meci: americanca lovește foarte lung, stă bine în raliuri, iar apărarea îi funcționează la parametri buni. 


0-1, Game Stephens: Sloane își adjudecă fără emoții primul game al partidei. Simona a lovit moale și a comis două erori neforțate. Stephens a câștigat game-ul la 15, finalizând superb cu un backhand în lung de linie la care Halep nu a găsit răspuns

 

Începe partida! Sloane Stephens va servi prima

Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp. Atmosferă superbă la Paris, unde arena Philippe Chatrier e arhiplină! 27 de grade sunt acum la Paris, iar vântul bate cu o viteză de 8 km/h.

A sosit momentul! Puține clipe ne mai despart de startul finalei dintre Simona Halep și Sloane Stephens!

Citește și: Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Libertatea
Comentarii (737)
davveroirl  •  09 Iunie 2018, 17:13
Postat de ntfo pe 09 Iunie 2018, 17:13

Stephens e moarta . Meciul e castigat de Simona

Doamne ajuta!

mosvasile  •  10 Iunie 2018, 19:46

Voi, xnread si ticbis!E o zi mare si ar fi cazul sa lasati deoparte orgoliile!Nu ne mai plictisiti ca pledoariile voaste interminabile!Sa fiti sanatosi!

xnread  •  10 Iunie 2018, 05:41
Postat de ticbis pe 10 Iunie 2018, 05:27

Bre amaratule, eu sunt bine unde sunt, mult mai bine decat unde esti tu! Ce e ala un master, te las sa descoperi singur!!! Gata, mi-am distrat toata noaptea invitatii cu prostia ta, acum au plecat si nu mai ai niciun haz. Iti doresc spor la scanat! Vai de neamul asta daca mai sunt multi ca tine!

Va cred, desi n-ati putut demonstra altceva decat necunostinta, ati denaturat si divagat.:) Noapte buna domnule atat dvs, cat si si celor cu care ati ''discutat'' dar si ''invitatilor" fie ei si imaginari. domnule:)

Vezi toate comentariile (737 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×