SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS // Cvadrupla câștigătoare de la Roland Garros vorbește la superlativ despre Halep în ziua finalei: "E o luptătoare și merită primul Grand Slam al carierei"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2018 15:17

Simona Halep dispută azi finala de la Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens. Meciul e  liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport și Pro TV. 

În ziua finalei cu Sloane Stephens, fosta jucătoare belgiană Justine Henin (36 de ani), cvadruplă câștigătoare la Roland Garros, în 2003, 2005, 2006 și 2007, a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep în presa franceză. 

Halep și Justine Henin s-au întâlnit în platoul France Television, dar românca nu i-a cerut niciun sfat campioanei belgiene pentru că, spune ea, era prea nervoasă. În aceeași situație fusese si Henin când și-a întâlnit idolul, pe Steffi Graf.

Întrebată ce crede despre liderul mondial, Justine Henin spune că îi place foarte mult jocul Simonei Halep pentru că se regăsește oarecum în strategia ei de joc.

"La înălțimea ei, Halep incearcă să producă un joc inteligent. Este o luptătoare și merită să câștige primul ei turneu de Mare Șlem", crede Justine.

A progresat mult fizic și, chiar și în momentele dificile, a găsit putere în ea însăși. Prin tehnică și angajament se poate compensa diferența de înălțime sau anvergură

Nu multe fete știu să joace pe zgură, trebuie dezvoltate alte calități dacă înălțimea nu te ajută.  Cand jocul nu merge, trebuie sa se adapteze. Simona servește mult mai bine, e mai completă, e vorba deci de un declic mental. Când va câștiga primul ei Grand Slam, starea ei de spirit se va îmbunătăți", a declarat Justine Henin, în presa din Franța. 

Meciul Simona Halep - Sloane Stephens poate fi urmărit liveTEXT AICI

Vezi și:

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează