SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS // COD GALBEN de ploaie la Paris! De ce se teme Simona Halep înainte de finală: ”Orice, dar nu asta!”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2018 13:55

Simona Halep dispută azi finala de la Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport și Pro TV, de la ora 16:00. 

Ediția din acest de la Roland Garros a stat mai tot timpul sub amenințarea ploii. Temperaturile de la Paris nu au fost la fel de ridicate ca anul trecut, iar precipitațiile au dat în mai multe rânduri planurile organizatorilor peste cap. 

Cod galben la Paris

Deși deocamdată e soare la Paris, previziunile nu sunt deloc îmbucurătoare în perspectiva finalei pe care Simona o dispută azi împotriva lui Sloane Stephens.  La ora meciului, cerul va fi noros, fiind 34% șanse de ploaie, chiar dacă temperatura va fi una plăcută, în jur de 25 de grade. 

Orașul aflat în mijlocul regiunii Île-de-France se află, până duminică dimineața, sub amenințările codului portocaliu de ploaie. 

Avantaj sau dezavantaj Simona?

Cum jocul lui Halep se bazează foarte mult pe imprimarea top-spinului în lovituri, o eventuală vreme ploioasă ar putea dezavantaja stilul de joc al jucătoarei noastre. 

Mingile ar deveni mult mai grele, aspect ce o poate incomoda pe Halep în a-și derula planul de joc prestabilit. Chiar ieri, la conferința de presă, Simona a spus răspicat că "mi-aș dori orice, doar să nu plouă în finală". 

Simona Halep a mai spus în trecut că nu îi place deloc să evolueze pe ploaie. De altfel, are amintiri nu tocmai plăcute de la ediția din 2016 de la Roland Garros, un alt an  în care vremea a fost capricioasă pe timpul Roland Garros.

Halep a fost eliminată atunci în optimi de Samantha Stosur, după o partidă care s-a întins pe două zile. Întreruptă duminică seară din cauza ploii, la scorul de 5-3 pentru Halep, partida româncei cu australiancaa fost amânată până luni. Românca a fost de nerecunoscut la reluare și a pierdut cu 6-7, 3-6.

Totuși, unii specialiști sunt de părere că o vreme ploioasă ar putea avantaja jucătoarele cu centru de greutate jos, așa cum este Simona Halep.

Meciul Simona Halep - Sloane Stephens poate fi urmărit liveTEXT AICI

Vezi și:

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează