SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

SIMONA HALEP LA INDIAN WELLS // Halep și-a aflat tabloul de la Indian Wells + toate calculele pentru locul 1 WTA

Simona Halep poate reveni la Indian Wells pe primul loc în clasament // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep poate reveni la Indian Wells pe primul loc în clasament // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2019 08:40

Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, și-a aflat în această dimineață adversarele din turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, care se desfășoară în perioada 6-17 martie.

Halep, care beneficiază de primul tur liber, va evolua în turul secund împotriva învingătoarei partidei dintre Barbora Strycova (32 de ani, 50 WTA) și o jucătoare venită din calificări. Partida va avea loc sâmbătă, cel mai probabil.

Turul III i-ar putea aduce Simonei Halep o confruntare cu bielorusa Aliaksandra Sasnovich (24 de ani, 34 WTA), ceea ce ar putea reprezenta un duel în premieră pentru jucătoarea noastră.

Simona Halep e favorita doi a turneului și se află pe aceeași parte de tablou cu jucătoare precum Garbine Muguruza, Serena Williams, Elise Mertens, Sloane Stephens sau Elina Svitolina.

Traseu Simona Halep:

Turul 1: liber
Turul 2: Strycova
Turul 3: Sasnovich/Siniakova
Optimi: Daria Kasatkina/ Jelena Ostapenko
Sferturi: Elina Svitolina/ Ashleigh Barty
Semifinale: Sloane Stephens/ Kiki Bertens/ Serena Williams
Finală - Naomi Osaka/ Petra Kvitova/ Karolina Pliskova

Anul trecut, Simona Halep s-a oprit în semifinalele de la Indian Wells, învinsă de viitoarea campioană Naomi Osaka. 

Cel mai bun rezultat înregistrat de Simona Halep la Indian Wells a fost titlul câștigat în 2015, după o finală de trei seturi cu Jelena Jankovic. 

Buzărnescu și Begu, pe tabloul principal la Indian Wells

Mihaela Buzărnescu (31 WTA) și Irina Begu (70 WTA) sunt celelalte românce aflate pe tabloul principal. Mihaela are primul tur liber, în timp ce Irina Begu o va înfrunta pe canadianca Bianca Andreescu (60 WTA).

Monica Niculescu (127 WTA) și Sorana Cîrstea (98 WTA) sunt și ele prezente la Indian Wells, urmând să dispute calificări pentru accederea pe tabloul principal.

CALCULE: 4 jucătoare pentru locul 1 WTA

Patru jucătoare, Simona Halep, Naomi Osaka, Sloane Stephens, și Petra Kvitova, pot termina turneul american pe prima treaptă a clasamentului WTA. Calculele sunt unele complicate pentru Halep.

Dacă se impune, Halep redevine lider cu condiția ca Osaka să nu ajungă în ultimul act. Dacă ajunge până în finală, dar o pierde, trebuie să se întâmple 3 lucruri:

  • Osaka să nu ajungă în sferturile de finală;
  • Petra Kvitova și Sloane Stephens să nu câștige turneul.

TOP 10 WTA LA ÎNCEPUTUL COMPETIȚIEI

Jucătoare Puncte
1. Naomi Osaka 6871
2. Simona Halep 5727
3. Petra Kvitova 5605
4. Sloane Stephens 5277
5. Karolina Pliskova 5145
6. Elina Svitolina 4900
7. Kiki Bertens 4885
8. Angelique Kerber 4880
9. Aryna Sabalenka 3565
10. Serena Williams 3406

Vezi și: Americanii au găsit antrenorul perfect pentru Simona Halep: „Ar fi soluția ideală pentru ea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
argus
argus  •  05 Martie 2019, 19:36

Grozava poza, in "sprijinul" unor performante de altfel dorite de TOTI suporterii Simonei (inclusiv de cei ctalagati de Simona ca fiind "rautaciosi, negativisti...", ca mine). Poza mentionata, cu Simona in plin efort, servind in bluza de training, este edificatoare! Nu stie (am ma spus-o) DECE, motivul pentru care sponsorul (si nu numai Nike) a avut in vederea ca echipamentul de concurs (maieul) sa fie fara maneci! Ca libertatea in miscari este esentiala, in general si in mod special, la serviciu! NU si NU! Tine sa fie "aparte..."! Inchei spunand ca Simona prin declaratia "vreau sa ma bucur de libertate" a declarat implicit, ca "vreau sa nu depid de un program de antrenament riguros; sa mi se spuna cand ma scol, cat sa ma antrenez, ce lovituri sa repet...!". As vrea sa ma-nsel! As vrea sa le arate jucatorulor de tenis cat de "fraieri" sunt ca recurg la serviciile unui antrenor. Sa-si dea mai marii tenisului cat de "incapabili sunt" ca au recurs la serviciile unui antrenor! Utopie? Intrebati-o pe Simona ca sa aflati raspunsul.

adook
adook  •  05 Martie 2019, 17:14
Postat de speedyhalepinia pe 05 Martie 2019, 11:28

Nu trece haleapa de optimi anul ăsta. Iar, dacă joacă în echipa de fedcup, ne snopesc franțuzoaicele.

ne snopesc frantuzoaicele precum cehoaicele,nu-i asa?

mosvasile
mosvasile  •  05 Martie 2019, 12:33
Postat de Florin Moise pe 05 Martie 2019, 09:32

Cine transmite turneul la TV?

Digi 2!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează