SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

SIMONA HALEP - LESIA TSURENKO // Cine e Lesia Tsurenko, adversara lui Halep din turul III de la Roland Garros: palmares dezastruos cu Simona + 2019 a adus o premieră în cariera ei

Lesia Tsurenko // FOTO: Guliver/Getty Images
Lesia Tsurenko // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 mai 2019 16:41

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) și-a aflat adversara din turul III de la Roland Garros. Românca o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko (30 de ani, 27 WTA), care a trecut de Aleksandra Krunic, scor  7-5, 5-7, 11-9.

  • Partida Halep - Tsurenko va avea loc sâmbătă, la o oră ce va fi anunțată ulterior. Meciul va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport 

Simona Halep și Lesia Tsurenko s-au înfruntat de șase ori în circuitul WTA. Toate partidele au fost adjudecate de campioana en-titre de la Roland Garros, care a cedat un singur set, în turul secund de la Wimbledon 2014.

Cele două s-au întâlnit de două ori și în 2019. Halep s-a impus 6-2, 6-3 în optimile de finală de la Doha, respectiv 6-3, 7-5, în optimile de finală de la Dubai.

La această ediție de la Roland Garros, Tsurenko le-a eliminat pe Eugenie Bouchard, 77 WTA, scor 6-2, 6-2, și pe Aleksandra Krunic, 76 WTA, scor 5-7, 7-5, 11-9, într-un maraton întins pe durata a două zile.

Tsurenko e la cea mai bună clasare a carierei

Lesia Tsurenko a împlinit 30 de ani pe 30 mai. Ucraineanca se află în prezent pe locul 27 WTA, după ce în luna februarie a acestui an a atins cea mai bună clasare a carierei, locul 23. 

Jucătoarea născută la Kiev a câștigat 4 titluri de-a lungul carierei, ultimul în 2018, în Mexic. Anul acesta, Tsurenko a disputat finala de la Brisbane, pierdută în trei seturi în fața Karolinei Pliskova, în prezent pe locul 2 în clasamewntul WTA. 

Rezumatul meciului Simona Halep - Magda Linette

Vezi și: Rafa Nadal urmărește numai două femei pe Instagram: Simona Halep este una dintre ele

Simona Halep își compară jocul cu cel al lui Novak Djokovic: „Ne place să «omorâm» adversarul”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează