SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

Simona Halep și-a dezvăluit obiectivul înainte de Australian Open: „E visul meu” + joacă la 3 turnee în ianuarie

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +33   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 27 decembrie 2021 08:15 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 08:15

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a plecat duminică spre Australia pentru un nou sezon, care va avea multe provocări. 

Anul care urmează are multe necunoscute pentru Simona Halep. Românca în vârstă de 30 de ani va porni în noul sezon de pe poziția a 20-a, un loc care nu-i va mai oferi un statut special pe tablourile turneelor, așa cum era atunci când era în Top 10. 

Ea nu a mai trecut printr-o astfel de situație din 2013, când a început sezonul de pe poziția 37. Alunecarea în ierarhia mondială s-a produs din cauza accidentărilor suferite de ea în 2021, cea mai gravă fiind o ruptură la mușchii gambei.

Simona Halep va evolua și la dublu la Australian Open: „Un privilegiu să joc alături de idolul meu”
AUSTRALIAN OPEN
Simona Halep va evolua și la dublu la Australian Open: „Un privilegiu să joc alături de idolul meu”

Cu toate acestea, Simona e optimistă. „Nu pot să spun ca în alţi ani că sigur voi face treabă pentru că sunt pregătită fizic şi psihic. Sunt pregătită, dar nu ştiu ce va fi. Visul meu este să ajung din nou în Top 10”, a spus Simona Halep, ieri, pe aeroportul „Henri Coandă", la plecarea spre Melbourne, citată de DigiSport.

Simona Halep abordează Australia cu încredere

Simona are în program trei turnee pentru luna ianuarie, primul debutând pe 3, al doilea pe 10 și ultimul pe 17, acesta fiind Australian Open. „O să joc cele trei competiții pentru că anul acesta nu am evoluat prea mult. Vreau să încep să simt meciurile oficiale.

Aşteptări am pentru că m-am antrenat foarte bine, am avut cinci săptămâni de pregătire, dar în tenis niciodată nu se ştie. Aşa că voi merge acolo cu încredere şi ce va fi va fi”, a adăugat ea.

+29 FOTO

Simona Halep: „Nu-mi este greu”

Câștigătoarea a două trofee de Mare Șlem a petrecut Crăciunul în mod tradițional, dar cu multă grijă pentru că urma să plece a doua zi spre Melbourne

„Am fost la naşi, a fost o zi foarte frumoasă. Nu am ieşit, m-am protejat, cu teama de Omicron, dar au fost zile frumoase. Ultimii doi ani am petrecut perioada asta acasă, dar am experienţa plecărilor în această perioadă şi nu-mi este greu, e OK să plec acum”, a subliniat ea. 

În 2021, românca a jucat doar 34 de partide, câștigând 24 și pierzând 10. Ea a adunat 13 turnee, cel mai bun rezultat al său fiind atingerea finalei la Transylvania Open. Simona Halep nu a pus în vitrină niciun trofeu, fiind pentru prima oară când se întâmplă acest lucru din 2012 încoace.

22 de trofeeare în palmares Simona Halep, ea disputând 40 de finale

Programul Simonei Halep în Australia

  • 3-9 ianuarie: Melbourne, WTA 250
  • 10-15 ianuarie: Sydney, WTA 500 
  • 17-30 ianuarie: Australian Open, Grand Slam

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep va evolua și la dublu la Australian Open: „Un privilegiu să joc alături de idolul meu”

Emma Răducanu, o nouă lovitură de imagine » A semnat un contract de 3 milioane de lire

Omagiu pentru un campion » Spaniolii au anunțat unde vor să joace meciul cu România din Cupa Davis

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  27 Decembrie 2021, 13:12

Va rog sa ma iertati daca deranjez,dar nu cred ca va urca in clasament ,ci mai degraba va merge spre retragere.Ca romanul,ajunge,de ce sa ma mai fortez.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează