SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

NEWS ALERT Simona Halep, reacție vehementă după noile acuzații: „E hărțuire! Vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată”

Simona Halep nu mai scapă de probleme
Simona Halep nu mai scapă de probleme

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 23:45 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 09:37

Simona Halep, 31 de ani, suspendată din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, înfruntă acum o acuzație diferită, a anunțat Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA). Halep răspunde și acuză dur Agenția de Integritate, vorbind despre un complot împotriva ei.

Anunțul Simonei Halep, la mai bine de 6 luni de la suspendare: „Vreau să lupt din nou pentru marile titluri”
INTERVIU
Anunțul Simonei Halep, la mai bine de 6 luni de la suspendare: „Vreau să lupt din nou pentru marile titluri”

Simona Halep acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului: „Vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată”

„Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. - cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. 

Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal. 

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele. 

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția. 

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!”, a scris Simona pe Instagram.

O nouă acuzație de dopaj pentru Simona Halep!

Într-un comunicat publicat în această seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

„Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

În continuarea, se explică faptul că programul ABP, dezvoltat de Agenția Mondială Anti-Doping și încorporat în programul de profil al tenisului sub Codul Mondial Anti-Doping, este o metodă prin care organizațiile antidoping monitorizează diferiți parametri ai sângelui de-a lungul timpului pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor.

Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații care are deja un profil pronunțat. De la începutul acestui proces – și al oricărui altuia de la ITIA – am rămas dedicați ideii de a ne adresa doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Apreciem, desigur, interesul major al media pentru aceste cazuri. Ar fi nepotrivit însă din partea noastră să comentăm pe aspecte specifice până la închiderea procesului, de aceea vom continua să ne raportăm la tribunalul independent Sports Resolutions și la doamna Halep pe cât de expeditiv posibil.
Nicole Sapstead, senior director pentru Anti-Doping la ITIA

Ce înseamnă mai exact „iregularități în pașaportul biologic”?

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât în încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Practic, dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.

ANAD în 2022: „Nu au fost probleme cu pașaportul biologic în cazul Simonei Halep”

Interesant este că în octombrie 2022, Gazeta a întrebat la ANAD dacă pașaportul biologic al Simonei Halep ar fi putut să fie punctul de plecare pentru o testare țintită. La momentul respectiv, Gabriela Andreiașu, diretorul ANAD, a răspuns „Nu a fost cazul Simonei”.

Gazeta Sporturilor aflase că Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă în urma unei testări inteligente, pe 29 august 2022, după meciul pierdut în turul I la US Open, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur (Ucraina, 124 WTA).

Specialiști consultați de GSP au explicat ce înseamnă testare inteligentă: „Simona era foarte testată și pe toate tipurile de probe biologice, foarte des pe sânge. A fost o testare inteligentă, care se comandă atunci când există informații sau bănuieli, suspiciuni. Sau când este planificat un control la un meci, iar sportivii sunt selectați în funcție de performanțele fizice, de exemplu”.

Citește mai multe știri despre cazul Simonei Halep:

„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”
INTERVIU
„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”
Gazeta a obținut primele răspunsuri despre „cazul Simona Halep” » Cine alege componența juriului + data audierilor nu va fi publică!
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Gazeta a obținut primele răspunsuri despre „cazul Simona Halep” » Cine alege componența juriului + data audierilor nu va fi publică!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
xipen
xipen  •  21 Mai 2023, 08:58
Postat de xipen pe 21 Mai 2023, 07:52

1. Nicicand pana atunci si de atunci, la finala olimpica de individual, podimul n-a fost ocupat integral de membrii aceleasi echipe. La incheierea fianlei, podiumul arata asa – Aur – Andreea Raducan, argint – Simona Amanar, bronz – Maria Olaru. Cu doua zile inainte, Romania castigase medalia olimpica de aur, pe echipe. Succesul acela a fost cantecul de lebada al gimnasticii romanesti. Antrenorii si apoi jucatorii activi sau cei retrasi au fost supusi la multe atacuri in presa autohtona. 2. Daca Andreea ramanea cu medalia de aur, CIO Romania (COSR) ar fi ajuns pe locul 10, pe natiuni si automat ar fi primit doua locuri in IOC (International Olympics Comitte). Ba mai mult daca Andreea ramanea neatinsa, ea ar fi concurat, apoi, la finalele individuale de sol si barna, unde era marea favorita. Gimnastica romaneasca trebuia maturata. Ce a facut IOC? A murdarit-o pe Andreea cu acuzatii nedrepte. N-a contat ca era un copil. S-a folosit de analizele ei, pentru a o eticheta ca este DOPATA. Conform declaratiilor tuturor medicilor importanti, in medicina sportiva, pseudoefedrina (activa in nurofen) substanta din corpul unei fetite din Vaslui, nu avea rolul de a-i stimula rezultatele sportive. Pentru IOC, conta doar indepartarea comitetului Olimpic din Romania din topul tarilor cu sport performant. Degeaba presa internationala a reactionat vehement. Nedreptatea si-a urmat cursul. Cine era presedintele COSR, in acea perioada? Ion Tiriac era. Am auzit noi de actiuni ample avocatetisti

va rog sa fiti ingaduitori cu Simona. Rezultatele ei sportive au fost obtinute prin multa munca, tenacitate, disciplina si efort, pe o perioada de peste 25 de ani. Simona a reusit sa fie lider mondial intr-un sport exclusivist, acolo unde banii si marimea fizica a jucatorilor sunt criterii majore. Simona s-a nascut intr-o familie fara posibilitati materiale, capabile sa-i sustina ascensiunea in parametri de mare campioana. In prima perioada a carierei ei, s-a antrenat mai mult singura si ulterior au fost vizibile cateva carente tehnice si psihice. Simona, prin tenacitate si o vointa de fier, le-a invins cumva si a triumfat in atatea turnee WTA, in doua de Grand Slem, ca apoi sa devina lider mondial, pe parcursul multor saptamani calendaristice. Simona, Nr. 1 Mondial, este pentru istorie. Asta nu se va putea sterge. Din august 2022, traieste un calvar. WTA (Women’s Tennis Assiciation), a dat verdict ca Simona a folosit substante interzise. Acum sunt atat de multe susbstante, ca nici nu stii cu ce sa te tratezi, ce sa mananci, ce sa folosesti. Aduceti-va aminte de cazul Andreei Raducan, careia i-a fost furata medalia olimpica de aur, la Sydney 2000, pentru un motiv nedrept. Antrenorul echipe nationale de gimnastica, ii administrase nurofen. Andreea racise, caci in vara lui 2000, la Sydney era iarna. Dar in opinia generala a multor cunoscatori de fenomen sportiv, altele erau motivele descalificarii Andreei:

xipen
xipen  •  21 Mai 2023, 07:54

In cazul Simonei, nu stiu mare lucru, dar vad similitudini. Ion Tiriac, prin stiuta sa infleunta in tenis, este mai mult pasiv. A acuzat avocatii Simonei, acum voalat tergiversarea situatiei Simonei. Simona este amanata si are deja 31 ani. Presa internationala scrie despre Simona ca este o a doua Sharapova in dopaj ( in contextual actual va dati seama). IOC si WTA sunt societati/organisme supuse ocultismului intereselor globaliste. Fratilor, caci ma vad scriind de Praznicul Sfintilor Constantin si Elena, primul meu articol, aici pe Active News, fiti ingaduitori. Si Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, au fost acoperiti de ocari, de catre cei care i-au urat lui Iisus si predicile si invatatura. Dintotdeauna a fost o lupta intre intuneric si lumina. Ocrotiti-i pe crestinii acuzati, fara sa le fie dovedita greseala. Si altfel spus, Simona este a noastra. Intre WTA si Simona, o aleg pe ea, orice s-ar zice c-a facut. Ea, este un Om. Este a noastra.

xipen
xipen  •  21 Mai 2023, 07:52
Postat de xipen pe 20 Mai 2023, 13:02

Cu Regret, oricat te-am iubi si te iubim, Simona, ia-ti la adio de la tenisul profesionist. Nu stiu cum ai ajuns in aceasta situatie. Din nimic, nu cred c-ai fost pedepsita, eliminata, scoasa din circuit. Nu mai poza in Alba ca Zapada. Pentru Psihicul tau, continua cu afacerile tale imobiliare. Fii ambasador al tenisului romanesc. Ridica alti campioni asa cum ai fost tu. WTA, nu te mai vrea. Nu comentez, de ce. Simona, esti OUT. Imi pare rau, regret, normal, dar esti manjita de acuzatii false sau corecte. Simona, pentru binele tau Retrage-te. Romanii te iubesc. Simona, viata ta nu este doar WTA. Ai fost a lor, dar esti a noastra.

1. Nicicand pana atunci si de atunci, la finala olimpica de individual, podimul n-a fost ocupat integral de membrii aceleasi echipe. La incheierea fianlei, podiumul arata asa – Aur – Andreea Raducan, argint – Simona Amanar, bronz – Maria Olaru. Cu doua zile inainte, Romania castigase medalia olimpica de aur, pe echipe. Succesul acela a fost cantecul de lebada al gimnasticii romanesti. Antrenorii si apoi jucatorii activi sau cei retrasi au fost supusi la multe atacuri in presa autohtona. 2. Daca Andreea ramanea cu medalia de aur, CIO Romania (COSR) ar fi ajuns pe locul 10, pe natiuni si automat ar fi primit doua locuri in IOC (International Olympics Comitte). Ba mai mult daca Andreea ramanea neatinsa, ea ar fi concurat, apoi, la finalele individuale de sol si barna, unde era marea favorita. Gimnastica romaneasca trebuia maturata. Ce a facut IOC? A murdarit-o pe Andreea cu acuzatii nedrepte. N-a contat ca era un copil. S-a folosit de analizele ei, pentru a o eticheta ca este DOPATA. Conform declaratiilor tuturor medicilor importanti, in medicina sportiva, pseudoefedrina (activa in nurofen) substanta din corpul unei fetite din Vaslui, nu avea rolul de a-i stimula rezultatele sportive. Pentru IOC, conta doar indepartarea comitetului Olimpic din Romania din topul tarilor cu sport performant. Degeaba presa internationala a reactionat vehement. Nedreptatea si-a urmat cursul. Cine era presedintele COSR, in acea perioada? Ion Tiriac era. Am auzit noi de actiuni ample avocatetisti

Vezi toate comentariile (73)
Comentează