SPORTURI  »  TENIS  »  ROMA

Simona Halep s-a întors în România » Cît de gravă e accidentarea şi cînd va reveni pe teren

Articol de GSP - Publicat joi, 15 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 15 mai 2014 14:42

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că accidentarea care i-a provocat retragerea din optimile de finală ale turneului de la Roma nu este gravă, precizînd că după o pauză îşi va relua pregătirile şi apoi va juca la Roland Garros."Sînt un pic accidentată la abdomen, astăzi voi merge să fac un RMN şi sper să nu fie nimic grav. Eu am făcut şi o ecografie la Roma şi nu e foarte grav. Tocmai de aceea m-am oprit la Roma pentru a putea să mă recuperez foarte bine şi să pot să joc la Roland Garros. Acum voi sta cîteva zile, pînă luni cînd cred că o să încep să joc din nou. Dar nu voi face o pauză totală, o să fac antrenamente fizice", a spus Simona Halep, care a fost aşteptată de părinţi la sosirea la Bucureşti.

Ea a explicat că durerile la abdomen au apărut, vineri, în timpul partidei cu Ana Ivanovici, din sferturile de finală ale turneului de la Madrid. "Medicii mi-au spus să iau pauză cîteva zile şi după aceea să reiau, pentru că nu e ceva foarte grav. Durerile au început în meciul cu Ana Ivanovici, le-am simţit la sfîrşit. Am continuat totuşi la Madrid, dar la Roma n-am mai putut. Trebuie să ştii să îţi dozezi efortul şi să zici stop atunci cînd simţi dureri. Nu trebuie să te duci prosteşte şi să joci pentru că îţi poate fi mai rău pe termen lung. Oraşul Roma îmi place, mă bucur mereu cînd joc acolo. Este turneul unde am început să joc foarte bine, anul trecut. A trecut repede timpul, dar mă bucur că a trecut cu folos", a precizat jucătoarea în vîrstă de 22 de ani.

Simona Halep s-a retras de la turneul Premier 5 de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.120.000 de euro, din cauza unei probleme la muşchii abdominali, după ce s-a calificat, miercuri, în optimile de finală. Favorită numărul 4, Halep a trecut în turul doi de Madison Keys (SUA), poziţia 47 în clasamentul mondial, scor 5-7, 6-0, 6-1, după o oră şi 37 de minute de joc. În optimi, Halep ar fi trebuit să joace cu spaniola Carla Suarez Navarro, favorită numărul 13 şi locul 14 WTA.

Sursă: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
domnelu
domnelu  •  16 Mai 2014, 01:19
Postat de mmara pe 16 Mai 2014, 00:01

Posibil ! Eu cred ca nu trebuie sa ne fie frica de diversitate. Poate fii unitate in diversitate si in Romania ... si se poate ajunge la mati tealizari de pe urma carora ne putem mindri cu totii. Se pot oferi o multime de exemple notabile, insa propun unul singur, foarte actual: Norman Manea - scriitor nascut in Romania. Se fac mari demersuri in prezent pentru ca el sa candideze la Premiul Nobel pentru Literatura. Primul asem,enea premiu pentru Romania ... Norman Manea este ... si roman.

Prima nascuta in Romania a fost Hertha Muller, sasoaica sau svaba. A scris in limba germana. Norman Manea este evreu roman traieste la New York si este strans legat de comunitatea romana ca de alfel majoritatea evreilor romani din America. Scrie si in limba engleza. Ca sa obtii premiul Nobel in literatura iti trebuie vizibilitate scriind intr-o limba de circulatie mondiala. Mai sunt si motive qvasipolitice. Hertha a scris despre regimul Ceausescu. Am vazut in America in librarie carti ale lui Norman Manea in 6000 de exemplare, acolo e o cifra buna. Dar sa ai vizibilitate de Nobel cred ca trebuie un numar mult mai mare. Dar si el a scris despre holocaust si regimul comunist, cum se cere acum

domnelu
domnelu  •  16 Mai 2014, 01:00
Postat de merace pe 16 Mai 2014, 00:25

Erata: Mai putin de 60 de jucatoare, din toata lumea si din toate timpurile pana azi, au atins un loc in Top 4 Mondial!

Simona Halep a surprins prin aparitia sa intr-o perioada cand in Romania s-a uitat de performanta sportiva. Publicul romanesc nu este familiar cu tenisul. Cere sange! Treptat o sa inteleaga ca nu i se va da! Nimeni din lumea tenisului profesionist nu da. Vrea sange, sa astepte pana cand va mai apare un Bute care joaca 2meciuri pe an sa poata sa-si linga linistit ranile.

merace
merace  •  16 Mai 2014, 00:29

La masculin, Ilie Nastase, fost nr.1 mondial, e cel mai mare jucator de tenis al Romaniei pana azi. Simona, cu performanta ei actuala de nr.4 mondial, este ca un Ilie Nastase feminin pentru Romania!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close