SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Sorana Cîrstea prinde un top select în 2021! A depășit-o pe Simona Halep

Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA) a eliminat-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA), scor 6-3, 7-5 și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon. +21   FOTO
Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA) a eliminat-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA), scor 6-3, 7-5 și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon.

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2021 22:24 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 22:47

Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA) a eliminat-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA), scor 6-3, 7-5 și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon, dar sportiva din România rămâne cu unul dintre cele mai bune sezoane din carieră.

Sorana Cîrstea prinde un top select în 2021!

O statistică interesantă arată că Sorana Cîrstea prinde un top select în 2021. Sori se numără printre cele 6 jucătoare din circuitul WTA care au ajuns măcar în turul 3 la toate cele 3 turnee de Mare Șlem ale anului de până acum, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, alături de Swiatek, Sabalenka, Jabeur, Mertens și Muchova.

Așadar, un top din care lipsește inclusiv Simona Halep, măcinată de accidentări.

În acest an, Sorana a câștigat al doilea turneu la simplu din carieră, Istanbul, și a bifat o finală la Strasbourg.

Emma Răducanu a provocat hohote de râs, după victoria cu Sorana la Wimbledon

„Am rămas fără cuvinte! Nu știam cum o să reacționez dacă câștig, iar fix asta s-a întâmplat. Sunt atât de recunoscătoare pentru toată susținerea pe care am avut-o azi, m-am bucurat de ea din plin. La început am avut mari emoții.

Am fost condusă, dar m-am străduit să las emoțiile deoparte și vă mulțumesc că m-ați susținut pe durata întregii partide! Cine s-ar fi gândit că ajung aici? 

Înainte să vin la Wimbledon, părinții mei m-au întrebat dacă nu cumva împachetez prea multe echipamente de joc. Cred că o să spăl niște haine în seara asta (n.r. - moment în care publicul a izbucnit în râs)”, a declarat Emma la final.

Știam că Sorana va fi un adversar extrem de dificil. Mi-am spus că voi ieși pe teren și voi încerca să mă distrez. Cred că mi-a ieșit, m-am distrat foarte mult pe durata meciului, au fost niște puncte incredibile, cum cred că nu am mai jucat. 

Vreau să spun că Sorana a fost o oponentă care a jucat incredibil, o respect foarte mult. Îmi aduc aminte că o urmăream foarte mult când eram mică. Cred că a jucat incredibil, am avut o bătălie senzațională și vreau să o felicit pentru că a jucat la acest nivel. Sunt sigur că ne vom mai întâlni din nou în viitor
Emma Răducanu, la conferința de după meci

Emma Răducanu, record la Wimbledon!

Emma Răducanu tocmai a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în turul 4 la Wimbledon în era Open.

Sorana Cîrstea prinde un top select în 2021! A depășit-o pe Simona Halep

Statisticile meciului, via sofascore.ro

La conferința de presă de la finalul partidei, Sorana Cîrstea a dezvăluit că se confruntă cu o ruptură musculară de 1,5 centimetri la mușchiul pectineu și că doctorii au sfătuit-o să nu intre astăzi pe teren. Întrebată de Gazeta Sporturilor care a fost momentul-cheie al meciului, Sorana a făcut referire la avantajul pe care l-a avut în primul set, dar pe care n-a reușit să-l consolideze.

Cred că nu a fost o zi grozavă pentru mine, din punct de vedre al tenisului. Nu am jucat la nivelul la care am jucat în precedenta partidă. Tot creditul merge către adversara mea, a jucat foarte bine și merita să câștige. La 3-1 a fost cheia meciului. 

Am servit la 3-1, chiar am avut mingi de 4-1, acolo cred că s-a jucat cel puțin primul set. 4-1 ar fi fost alt scor. Din păcate, n-am reușit să mențin același nivel de joc ca zilele trecute. Sunt zile mai bune, zile mai proaste. Am făcut un pas în spate, iar ea a returnat foarte bine. Am avut un procentaj foarte slab la primul serviciu, iar toate aceste lucruri s-au adunat
- Sorana Cîrstea, la conferința de presă

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Emma Răducanu:

Cele mai tari cadre din Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7, în turul 3 la Wimbledon

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO

Citește mai multe știri de la Wimbledon:

Imagini inedite cu Kate Middleton la Wimbledon » Ducesa de Cambridge a intrat în bucătărie

Novak Djokovic, declarație bizară după calificarea în „optimi” la Wimbledon: „Am petrecut mult timp în munți, cu lupii! De acolo vine energia”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
caoradea
caoradea  •  04 Iulie 2021, 13:03

Mda, topul select a jucatoarelor romance care sunt eliminate de niste pustoaice …

hashtag_truth
hashtag_truth  •  04 Iulie 2021, 05:54

Mda..."Sori"..*** Sunt curios....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  04 Iulie 2021, 00:35

*** a tenisului, sa fim seriosi. pustoaica a fost pur si simplu politicoasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează