SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BIRMINGHAM

UPDATE Start pe iarbă! Simona Halep, Sorana Cîrstea și Gabi Ruse și-au aflat primele adversare de la Birmingham

Simona Halep, în acțiune pe iarba de la Birmingham, la antrenamentul de ieri  / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep, în acțiune pe iarba de la Birmingham, la antrenamentul de ieri / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 17:48 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 20:04

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA), Sorana Cîrstea (32 de ani, 34 WTA) și Gabriela Ruse (24 de ani, 53 WTA) și-au aflat adversarele din primul tur de la Birmingham, turneu care se desfășoară în perioada 12-19 iunie, pe iarbă. 

  • Turneul de la Birmingham va fi televizat de Digi Sport 2. Toate meciurile jucătoarelor din România sunt liveTEXT pe GSP.ro.

Simona Halep nu a mai evoluat într-un turneu disputat pe iarbă de la victoria din 2019 de la Wimbledon, ea urmând să fie prezentă începând de mâine la Birmingham. Halep este favorită a doua la competiția de categorie WTA 250 și se va duela în primul tur cu ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 116 WTA), adversară venită din calificări.

Partida va avea loc luni, pe Arena Centrală de la Birmingham, și va începe după ora 16:00. Simona Halep-Lesia Tsurenko e al treilea meci al zilei, primul urmând să debuteze la 13:00. 

La turneul din Marea Britanie pe tabloul principal mai sunt prezente alte două românce: Ruse și Cîrstea. Gabriela va juca în primul tur cu chinezoaica Qiang Wang, iar Sorana cu americanca Shelby Rogers.

Jelena Ostapenko (16 WTA), Camila Giorgi (36 WTA) sau Petra Kvitova (30 WTA) sunt câteva dintre numele importante prezente pe tablou.

Simona Halep, înapoi pe iarbă

Românca în vârstă de 30 de ani se întoarce pe suprafața care i-a adus cea mai frumoasă și neașteptată victorie a carierei: Wimbledon 2019

Sezonul de iarbă a început de pe 6 iunie, dar Simona Halep și echipa ei au decis să joace începând de luni. Prima oprire e Birmingham, cea de-a doua, Bad Homburg (Germania) între 19-25 iunie și apoi Wimbledon între 27 iunie-11 iulie. 

Halep nu a mai evoluat la un turneu pe iarbă din 2019 , motivele fiind în 2020 pandemia de COVID-19, când nu s-a disputat nicio competiție în perioada verde a sezonului și în 2021 accidentarea suferită la gamba stângă. Românca a încercat să joace la Wimbledon anul trecut, s-a antrenat câteva zile la Londra, dar până la urmă a fost nevoită să se retragă.

Simona Halep, favorita #2 la Birmingham

Fostul lider mondial nu a mai evoluat în acest sezon de la partida din turul al doilea de la Roland Garros cu Qinwen Zheng, atunci când a suferit un atac de panică și fost învinsă cu 2-6, 6-2, 6-1. După o mică pauză, ea a revenit la antrenamente, mai întâi cele fizice, apoi cele de pe teren pregătindu-se pe hard la Paris și apoi la Nisa alături de Patrick Mouratoglou.

Vinerea trecută a participat la meciul de retragere al lui Horia Tecău desfășurat la Cluj-Napoca, iar sâmbătă a ajuns la Birmingham. 

Halep, pentru a doua oară în carieră la Birmingham

Simona Halep a mai jucat o singură dată la Brimingham în 2015, când a ajuns până în sferturi de finală, fiind depășită atunci de Kristina Mladenovic.

Fiind o perioadă extrem de scurtă în calendar, cinci săptămâni, și neavând prea multe ocazii să evolueze pe această suprfață, românca are doar două trofee pe iarbă: „s-Herogenbosch în 2013 și Wimbledon în 2019. 

Start pe iarbă! Simona Halep, Sorana Cîrstea și Gabi Ruse și-au aflat primele adversare de la Birmingham
Halep, alături de trofeul de la Wimbledon, în 2019 / foto: Guliver/Getty Images

„Nu prea am simțit suprafața aceasta și mi-a fost greu, nu mi-a fost niciodată pe plac, dar în 2019 am făcut anumite lucruri și am crescut de la meci la meci și am început să cred în șansa mea pe iarbă”, spunea Simona la finalul anului în care a învcins-o în ultimul act de la All England Club pe Serena Williams.

37-15este raportul dintre meciurile câștigate și cele pierdute de Simona Halep pe iarbă în carieră, 24-8 fiind raportul de la Wimbledon

20este locul pe care-l ocupă Simona Halep în această săptămână în ierarhia mondială

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep nu renunță! Și-a anunțat marele obiectiv pentru finalul carierei: „Dacă e să se întâmple, o să se întâmple”

Roger Federer a fost foarte clar când reporterii l-au întrebat dacă va juca în 2023

SPECIAL GSP Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
267890
267890  •  13 Iunie 2022, 14:09

Bine ar fi dă fie ultimul.

267890
267890  •  13 Iunie 2022, 14:08
Postat de Beatrice1 pe 12 Iunie 2022, 19:02

Turneul momentului este cel de la Berlin,de 500 puncte,unde participa o grupa puternica de jucatoare de top.

Bine ar fi dă fie ultimul.

valyomanyd
valyomanyd  •  12 Iunie 2022, 19:05

Nu sunteti in stare sa dati o stire completa..Simona joaca maine, al treilea meci pe Central , cu Lesia Tsurenko!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close