SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

SIMONA HALEP, turul 2 la Australian Open // EXCLUSIV Sever Dron a analizat primul meci al lui Halep de la Melbourne și îl laudă pe Darren Cahill: „E singurul om din lume care poate face asta”

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 16:51

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a avansat marți în turul II de la Australian Open după victoria în două seturi reușită cu Jennifer Brady (24 de ani, 48 WTA) scor 7-6(5), 6-1 (Detalii AICI).

  • Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) va juca în turul II la Australian Open cu britanica Harriet Dart (23 de ani, 173 WTA). Meciul va avea loc joi dimineață, organizatorii urmând să anunțe ulterior ora de disputare. 

Sever Dron (75 de ani), finalist cu România în ediția din 1969 a Cupei Davis și fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, a comentat în exclusivitate pentru GSP.ro evoluția Simonei Halep din meciul cu Jennifer Brady.

De la Paris, unde continuă să profeseze meseria de antrenor de tenis, Sever Dron a vorbit despre relația lui Halep cu Darren Cahill, dar și despre șansele româncei la trofeu. 

-Domnule Dron, cum ați caracteriza evoluția Simonei Halep din meciul cu Jennifer Brady?  

- Jocul de azi a fost superior celui prestat la Adelaide. După părerea mea, mi se pare că începe să intre cu adevărat în acest turneu de Grand Slam foarte important. Ea e o jucătoare de Grand Slam, nu e o jucătoare de turnee mici. A avut acea accidentare, care până la urmă e un semn bun. Și cu altă ocazie a ajuns în finală la Australian Open după ce a suferit o accidentare.  

- Pare că Simona Halep se încarcă pozitiv din aceste accidentări... 

- Ea aleargă foarte mult, e normal să fie expusă la unele accidentări. Dar știți cum e viața, ne transmite anumite semnale: «Fii atentă, ai grijă de tine». Dacă Simona interpretează cum trebuie aceste semnale, n-o să se oprească pe drum. Se pare că în turul II are un meci mai ușor, dar la Australian Open niciodată n-ai meciuri ușoare. Unele jucătoare sunt în formă, altele nu sunt, totul depinde de forma de moment la acest turneu. Se pare că Simona e pregătită, e aproape ca la ea acasă acolo.

Sever Dron: „Darren Cahill e singurul care reușește să facă asta cu Simona Halep”

- Credeți că putem vorbi de un aport al lui Darren Cahill odată cu revenirea acestuia sau e prematur să vorbim despre așa ceva?

- Darren este acolo, aportul lui e întotdeauna unul prețios. Cred că el e singurul om de pe lumea asta care reușește s-o înțeleagă și din punct de vedere al emoțiilor, dar și din punct de vedere al caracterului ei. Nu e ușor de vorbit cu ea și cred că el a reușit să se înțeleagă foarte bine cu ea. Totuși, eu cred mai mult în ea decât în Darren. El ajută, dar cel mai important e cel care ține racheta în mână.

- Mulți au remarcat această chimie specială dintre Simona Halep și Darren Cahill. Ce părere aveți despre relația lor? 

- Eu am mai spus, există acest vals al «coach-ilor», sunt mulți antrenori care se schimbă de la o jucătoare la alta. Simona e singura care are o continuitate, chiar dacă Darren s-a mai oprit între timp din motive familiale. Eu nu am mai văzut în viața mea foarte multe legături de acest gen. A fost parteneriatul Guillermo Vilas - Țiriac, a mai fost  cel dintre Lennart Bergelin și Bjorn Borg. E foarte-foarte greu să ajungi să ai chimia aceasta. Plus că ea a mai adus pe lângă ea și unii antrenori români care sunt foarte buni.

- Vă referiți aici și la Artemon Apostu Efremov, nu?  

- Îl cunosc foarte bine pe Arti, e un băiat care înțelege tenisul la nivel înalt. Eu m-am ocupat la un moment dat de Raluca Olaru și am fost cu ea la mai multe turnee. La un moment, i-am spus că eu cred foarte mult în ea, dar că are nevoie și de cineva care să fie sparring partner-ul ei. Până la urmă, l-am găsit pe Arti, care a avut un discurs foarte frumos cu ea. I-am zis Ralucăi: «Ăsta e băiatul care-ți trebuie!». E un om care cunoaște tenisul, care știe ce se întâmplă în circuit. 

SIMONA HALEP, turul 2 la Australian Open // EXCLUSIV Sever Dron a analizat primul meci al lui Halep de la Melbourne și îl laudă pe Darren Cahill: „E singurul om din lume care poate face asta”
  • Sever Dron

Sever Dron: „Cred că Simona Halep are șanse să câștige acest turneu”

- În final, voiam să vă întreb: unde credeți că se va opri Simona Halep în acest turneu?  

- Deocamdată, e foarte greu de spus. Mă pronunț după ce văd prima săptămână. E un turneu lung. Mi se pare că e pe drumul bun și s-ar putea ca în continuare să aibă meciuri mai la îndemâna ei. S-ar putea să ajungă în faza finală, unde ea ar putea fi în formă foarte bună. Cred că are șanse să câștige acest turneu și îi doresc mult succes. 

+10 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Vezi și: 

Declarația Simonei Halep care l-a făcut să râdă pe Alex Corretja : „Dacă mă întrebi asta acum...

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
347655969058390
Ion Popescu  •  22 Ianuarie 2020, 19:57

Draga Simona ! Felicitari pentru trecerea in turul 2. Multa sanatate, fara accidentari ! Romania se mandreste ca are acum la tenis o vice-campioana mondiala (conform clasamentului WTA Live).

104354204195252
Pierre Tzutzea  •  22 Ianuarie 2020, 10:57

diavolul pazitor spune ca dupa meciul assta daca va fi cistigat se va poticni asa ca propriu. vina ba pe aer ba pe incheietura ba ca au enervat-o cangurii ba ca darril dormea in post si nu a fost eficient. ba ca iuruc 'iubi" nu a aplaudat cind trebuie , ba ca tiriac nu a sunat-o ba ...ba...ba. comedie umana. priviti cum ajunge pe nu stiu ce loc pe cind altele joaca . comedie. sint atit de convins ca nu va face nimic. ce a avut a avut de spus acum se incearca ceva bani de pa la nu stiu ce firme , varjeli de interviuri si zimbete dupa ce bate vreo ***. cind va pierde ii dispare zimbetul si ne comunica ca a cistiga un grand slem nu este prioritar. apoi ca este prioritat si nu este mai pregatita ca acum . si tot asa in cerc. ti-a mai dat cadou tiriac vreo masina sau acum este ocupat nea sa cumpere dinamo ca sa nu-l ia arabii?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

573931890046364
Florin Burlibasa  •  22 Ianuarie 2020, 10:05

Pierde finala ???? Tipic Simona ????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează