SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Simona, out! Halep părăsește Turneul Campioanelor după o luptă feroce cu Dominika Cibulkova

FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2016 08:31

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor. Jucătoarea noastră a pierdut în fața Dominikăi Cibulkova, 3-6, 6-7(5), și nu mai are nicio șansă să avanseze în semifinale.

Clasament FINAL Grupa Roşie:

1. Angelique Kerber 6-1
2. Dominika Cibulkova 3-4
3. Madison Keys  2-4
4.   Simona Halep 2-4

Totul pe muchie de cuțit

În primul set al meciului, Cibulkova a dominat-o categoric pe Simona, controlând fiecare punct. Slovaca a lovit foarte puternic, a servit foarte bine și a fost extrem de agresivă, lăsând-o pe Simona, care a acuzat o durere la genunchi, fără replică.

În setul doi, jocul Simonei a crescut puțin și a reușit să pune presiune pe adversara ei, făcând și trei break-uri. Soarta meciului s-a jucat în tie-break, după mai multe game-uri la limită, în care ambele jucătoare au fost pe rând în control.

În tie-break, Cibulkova a jucat mai bine și a profitat de câteva greșeli neforțate ale Simonei și a câștigat meciul.

Simona nu mai are șanse la calificare, iar pentru ca Cibulkova să acceadă în semifinale trebuie ca Kerber să p bată pe Keys în două seturi.

Rezultate Simona Halep: 

Simona Halep - Madison Keys 6-2, 6-4
Simona Halep - Angelique Kerber 4-6, 2-6
Simona Halep - Dominika Cibulkova 3-6, 6-7 (5)

Simona Halep - Dominika Cibulkova 3-6, 6-7 (5-7)

calcule

7-6: MECI CIBULKOVA: Dominika se impune în tie-break și câștigă meciul. Halep este eliminată de la Turneul Campioanelor
Tiebreak:
Halep - Cibulkova 5-7

6-6: Game Cibulkova: Slovaca trimite setul în tie-break după un game excelent
6-5: Game Halep:
Simona câștigă game-ul, cu emoții, și este din nou în avantaj. Fiecare punct s-a jucat la limită, iar Halep a avut câștig de cauză. La 30-30 a avut loc un moment controversat. Cibulkova a trimis o minge la limită, la care Halep nu a ajuns, dar arbitri au dictat aut. Slovaca a protestat și a cerut challenge, dar nu mai avea niciunul disponibil, motiv pentru care s-a enervat. Pe reluare s-a văzut că mingea a fost în teren.
5-5: Game Cibulkova:
Dominika reușește să căștige acest game extrem de important. Halep a început bine, dar Cibulkova a revenit și a egalat scorul.
5-4: Game Halep:
Simona rămâne în set! A salvat două mingi de break și a supreviețuit unui game extrem de încărcat, chiar dacă serviciul nu a ajutat-o.
4-4: BREAK HALEP: Deși schioapătă vizibil, Halep fructifică o minge de break, după un joc foarte agresiv!
3-4: Break Cibulkova:
Din păcate, o greșeală neforțată a Simonei o trimite din nou în avantaj pe slovacă;
3-3: BREAK HALEP: Simona reușește să recupereze gameul, după o luptă îndârjită pe serviciul adversarei. Jucătoarea noastră refuză să se dea bătută!
2-3: Break Cibulkova:
Slovaca preia din nou conducerea în acest set. Profind de un început slab al Simonei, Dominika a prins curaj, a returnat din nou foarte bine și a făcut un nou break.
2-2: Game Cibulkova:
Dominika oprește seria bună a Simonei. Slovaca a servit iar foarte bine și Halep nu a mai găsit loviturile care au pus-o în dificultate pe adversară
2-1: Game Halep:
Simona trece în avantaj. După un game dificil și echilibrat, Halep își câștigă serviciul și conduce în acest set.
1-1: Break Halep:
Pentru prima dată în acest meci, Simona i-a pus probleme Cibulkovei pe serviciul acesteia. Halep a făcut break-ul și are șansa să treacă pentru prima dată în avantaj
0-1: Break Cibulkova:
Simona nu reuștește să întrerupă seria bună a adversarei. Halep a salvat 3 mingi de break, revenind de la 0-40, dar a pierdut game-ul din cauza unei greșeli.

 

A început setul doi. Simona servește prima

Acum, Simona trebuie să câștige măcar un set pentru a mai avea șanse de calificarea în semifinale. Astfel, Simona va depinde și de meciul Keys - Kerber.

3-6: SET CIBULOKOVA: Dominika a câștigat setul după un game în care a servit din nou foarte bine. Simona nu a putut rezista loviturilor puternice și bine plasate și a pierdut setul.
3-5: Game Halep:
Românca face un game la 0 și rămâne în acest set. 
2-5: Game Cibulkova:
Simona pare că nu găsește un răspuns la serviciul extrem de agresiv și bine plasat al slovacăi. Ciubulkova joacă excelent în aceste momente și se îndreaptă spre câștigarea primul set
2-4: Game Halep:
Simona se menține la un game distanță. Halep a servit mai bine de această dată și Cibulkova nu a mai fost la fel de agresivă. Românca a atacat mai mult și a controlat anumite schimburi
1-4: Game Cibulkova:
Dominika își continuă seria perfectă pe serviciul propriu. Loviturile puternice și precise, alături de problemele Simonei, o fac pe Cibulkova să domine meciul
1-3: Game Halep:
Simona reintră în meci! Halep oprește seria de game-uri ale slovacăi. Jucătoarea noastră pare că acuză anumite problmele medicale. Simona dă impresia că șchioapătă și că se deplasează greu.
0-3: Game Cibulkova:
11 puncte la rând câștigate de Cibulkova. Simona este în corzi și nu găsește răspuns la loviturile extrem de puternice și de precise ale adversarei. Game la 0 reușit de Dominika
0-2: Break Cibulkova:
Domikica a intrat foarte bine în meci. Este foarte hotărâtă și atacă orice minge. Slovaca a făcut break la 0, iar jocul Simonei este dificultate
0-1: Game Cibulkova:
Slovaca a început bine acest game. A servit foarte bine, a fost agresivă și a pus presiune pe Simoma

A început meciul. Cibulkova servește prima

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (104)
1332898110075543
Nichifor Dumitru  •  28 Octombrie 2016, 09:20

Atat poate Simona. Nu trebuie criticata pentru potential. DAR NU STIE SA PIARDA : are iesiri de nervozitate excesiva, saluta in scarba pe invingatoare si pe arbitru, iar publicul nici nu-l baga in seama, la plecare. Zambeste Simona! E gratis.

1694883147460487
Ioan Bratu  •  28 Octombrie 2016, 08:50

Am fost surprins cand Simona a aparut pe teren bandajata la genunche, fiindca la nici o conferinta de presa nu a spus ca are probleme de sanatate, ba mai mult a zis ca este sanatoasa, da se putea accidenta cand a iesit de la ultima conferintele de presa sau prin bandajul pus si-a prevazut esecul si a dorit sa ne convinga ca a fost accidentata. Chibitilor informati-ma cand a declarat ca are probleme la genunche ca sa nu raman cu parea ca si-a pregatit esecul.

itrobert
itrobert  •  28 Octombrie 2016, 08:36

Nu cred ca e nimeni "hater"... E Asa o descarcare a unora care vad cum se termina cu sportul in tara asta. Fotbalul tine prima si a doua si de fapt toate paginile ziarelor desi suntem ciuca mondiala a bataii absolute, dar comentariile sunt oarecum mai blande... Eu cred ca "rautatea" provine din paptul ca am avut un Nastase (nu adrian - hotzul, ci Ilie), dar ar trebui sa fim realisti; cu o floare nu se face primavara. Simona termina anul pe locul patru fara sa fi castigat in viata ei un mare turneu (Un Grand Slam). Ne intristeaza desigur, dar e si ea om si munceste cat poate pentru ce are/a facut. Nici celelalte fete din circuit nu stau dupa ea, se antreneaza si urca in valoare... Fratilor, asta e, cui nu-i convine sa faca copii si sa le puna racheta de tenis in brate! Suparare, suparare... :)

Vezi toate comentariile (104)
Comentează
Close