SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea și cei 4 factori care au dus la transformarea din 2021: „Câteva aspecte o ajută în acest moment”

Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros. FOTO: Imago Images +15   FOTO
Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros. FOTO: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 10:54 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 11:40

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) s-a calificat în optimi la Roland Garros 2021, continuând astfel forma remarcabilă din acest sezon. E pentru prima oară în ultimii 12 ani când Sorana avansează în săptămâna a doua de la Paris 

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, a scos în evidență în această dimineață factorii care au dus la revirimentul Soranei Cîrstea din 2021. Acesta vorbește despre o decizie mai puțin știută luată de Cîrstea, schimbarea rachetei. 

„Sunt câteva aspecte care o ajută în acest moment. Relația sentimentală pe care o are cu Ion Ion Țiriac i-a dat multă liniște, a ajutat-o să scape de multe gânduri. Ion Ion poate rezolva orice problemă, are acces la tot ce-și dorește. 

Apoi, antrenorul Adrian Cruciat e un antrenor care știe meserie. E vorba și de revenirea lui Teo Cercel (n.r - preparatorul fizic). Mai e vorba și de schimbarea rachetei, din Babolat în Yonex. Și-a schimbat racheta și asta se vede bine în jocul ei”, a spus Firicel Tomai, la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

Sorana juca extrem de bine încă de mică. Și-a dorit întotdeauna să joace un tenis agresiv. Au fost motive care au oprit-o din a face asta, dar ea a căutat mereu acest stil agresiv pe care îl vedem acum.

Sorana a început să folosească mult reverul în lung de linie. S-a resetat. A trecut peste accidentări și a început să joace, iar viața privată a intrat într-o perioadă de liniște.
 - Firicel Tomai, antrenor tenis

Sorana Cîrstea - Tamara Zidansek, în optimi la Roland Garros

„Trebuie să fim atenți. Cel mai bine ar fi să stea focusată la ceea ce urmează. Sorana va trebui să alerge bine, să iasă din defensivă. Poate să câștige dacă joacă la fel. Zidansek e o jucătoare dificilă, puternică, stă bine pe picioare”, a mai spus Firicel Tomai. 

170.000 de eurova primi Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimi la Roland Garros

Sorana Cîrstea, în „optimi” la Roland Garros

12 ani de așteptare. Atât timp a trecut de la precedenta apariție a Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roland Garros. În 2009, în vremea în care era doar o puștoaică, Sori ajungea până în sferturi, blocată acolo de Samantha Stosur.

Cele mai mari emoții au venit în game-ul trei al meciului cu Daria Kasatkina, când Sorana s-a dezechilibrat și a căzut pe zgură, având nevoie de intervenția medicului. 

În rest, duelul a curs într-o singură direcție, cu Sorana dictând autoritar ritmul și venind foarte des la fileu, tactică ce a incomodat-o vizibil pe Kasatkina.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea:

Sorana Cîrstea, sinceră după meciurile foarte bune de la Roland Garros: „Nu mă așteptam să fiu atât de puternică” » Ce schimbare importantă a făcut

Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul WTA » Pe ce loc ajunge după calificarea în optimi la Roland Garros

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
marian0904
marian0904  •  06 Iunie 2021, 09:48

"Ion Ion poate rezolva orice problemă, are acces la tot ce-și dorește.". Acum Sorana nu-si mai pune problema banilor pentru salariile colaboratorilor, transport, cazare si altele. Are la dispozitie tot ce are nevoie. In plus, se vede la ea o mentalitate de fata muncitoare, nu de printesa mofturoasa. Succes pe mai departe!

ioan1964
ioan1964  •  05 Iunie 2021, 15:13

Sper ca o bate si pe poloneza !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează