SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea, sinceră după meciurile foarte bune de la Roland Garros: „Nu mă așteptam să fiu atât de puternică” » Ce schimbare importantă a făcut

Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages +15   FOTO
Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 09:24 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 10:03

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) e în optimi la Roland Garros,  după victoria reușită cu Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2, în turul III.

După 12 ani, românca ajunge în optimi la Paris, acolo unde se va duela cu  slovena Tamara Zidansek (23 de ani, 85 WTA). 

După victoria din turul III, Sorana a fost invitata podcastului „No Challenges Remaining”, care-i aparține unuia dintre cei mai importanți jurnaliști din tenis, Ben Rothenberg.

Sorana Cîrstea, după rezultatele spectaculoase de la Roland Garros: „Mă simt ca la 20 de ani”

În timpul interviului, Sorana a vorbit despre ultimele rezultate și despre traseul de la Roland Garros 2021, ea fiind la un pas să-și egaleze cea mai bună performanță carierei, sferturi de finală, reușită în 2009.

„Nu am fost foarte fericită când am revenit pe zgură fiindcă simțeam că joc destul de bine pe finalul sezonului de hard. Am zis «Ah, acum când încep să prind ritmul pe hard trebuie să schimbăm și să trecem pe zgură?».

Dar a fost bine. Nu m-am schimbat mult, am avut aceeași gândire ca pe hard. Cred că m-a surprins sezonul pe zgură, nu mă așteptam să fiu atât de puternică

Am câștigat primul turneu, la Istanbul, apoi am ajuns în finală la Strasbourg, iar aici joc destul de bine. Mă bucur, dar tot nu aș spune că îmi place zgura. Dar savurez momentul.

La Roland Garros 2009 aveam altă mentalitate. În tenis trebuie să ai memorie scurtă, dacă te gândești prea mult la viitor sau trecut o să devii frustrat. 

Dacă mă întrebai atunci dacă voi juca peste 12 ani, aș fi spus nu. Dar sunt sănătoasă, mă bucur de mine, probabil că joc cel mai bun tenis al meu. Dar o iau pas cu pas, zi cu zi.  Mă bucur de acest proces. Mă bucur mai mult decât acum 12 ani și cred că asta e o urmare a maturizării.

Stilul meu de tenis e agresiv și nu stau mult pe teren. Cred că am doar vreo două meciuri mai lungi de trei ore. Stilul ăsta îmi ajută corpul, nu simt oboseala. Și am avut noroc că nu am ajut nicio accidentare majoră. 

Cred că acum sunt foarte matură, fac tot ce trebuie. Acum mă simt mai tânără, simt că am 20 de ani. Vârsta e doar un număr, nu contează”. a spus Sorana Cîrstea în timpul interviului.

Unei tinere jucătoare i-aș spune că fiecare are ritmul ei. Nu trebuie comparată cu alții. Când eram tânără, eram comparată cu alte jucătoare de vârsta mea. Acum simt că asta era inutil. Fiecare are drumul lui, ritmul lui. 

Ce merge pentru tine poate nu merge pentru alții. Uită-te la alții doar pentru a învăța, nu pentru a te compara. Mi-a luat ceva pentru a învăța asta. Când am învățat că am viața și cariera mea, totul s-a schimbat. Am descoperit bucuria de a juca. Asta e cel mai important. Nu te compara cu nimeni
 – Sorana Cîrstea

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Citește mai multe știri de la Roland Garros: 

New York Times: „Bogdan - Badosa, probabil cel mai bun meci de la Roland Garros 2021 până acum!”

Moment istoric la Roland Garros: e a doua oară în Era Open când se întâmplă asta!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cracker
cracker  •  05 Iunie 2021, 13:14

Pot sa observ o inbunatatire atat ca joc , atitudinie cat si forma fizica cea care conteaza foarte mult. Daca te uti la pozele de acum 2-3 ani iti dai seama ce diferente mari sunt la fizic. Felicitari pentru voctorii si succes pe mai departe, sper sa atingi cel putin sferturile. Victoriile aduc victorii. Se pare ca "amprenta" familiei Tiriac asupra evolutiei tale isi spune cuvantul. Fiecare intelege ce vrea....dar reteta este castigatoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează