SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul WTA » Pe ce loc ajunge după calificarea în optimi la Roland Garros

Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros. Sursă foto: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 19:39 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 23:26

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) a reușit o victorie de răsunet cu Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2 și s-a calificat în optimi de finală la Roland Garros.

Remarcabilul parcurs de la ediția din acest an de la Roland Garros nu va rămâne fără recompensă pentru Sorana Cîrstea. Pentru moment, într-un clasament live, românca izbutește un salt de 10 locuri. 

Astfel, Sorana și-a asigurat deocamdată poziția 44 în clasamentul WTA. În cazul în care se califica în sferturi, Sorana Cîrstea va urca până pe locul 36. În 2013, Sorana atingea cea mai bună clasare a carierei: locul 21.

Ana Bogdan - Paula Badosa » Ana pierde dramatic thriller-ul de la Paris! Cecul încasat de româncă, după un meci splendid
Roland Garros 2021
Ana Bogdan - Paula Badosa » Ana pierde dramatic thriller-ul de la Paris! Cecul încasat de româncă, după un meci splendid

170.000 de eurova primi Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimi la Roland Garros

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Sorana Cîrstea, în „optimi” la Roland Garros 

12 ani de așteptare. Atât timp a trecut de la precedenta apariție a Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roland Garros. În 2009, în vremea în care era doar o puștoaică, Sori ajungea până în sferturi, blocată acolo de Samantha Stosur. 

Cele mai mari emoții au venit în game-ul trei al meciului cu Daria Kasatkina, când Sorana s-a dezechilibrat și a căzut pe zgură, având nevoie de intervenția medicului. În rest, duelul a curs într-o singură direcție, cu Sorana dictând autoritar ritmul și venind foarte des la fileu, tactică ce a incomodat-o vizibil pe Kasatkina.

Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul WTA » Pe ce loc ajunge după calificarea în optimi la Roland Garros

Statisticile meciului, via SofaScore

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

Sorana Cîrstea: 10 repere din carieră

  1. Cea mai tânără debutantă din istoria echipei României de Fed Cup. Sorana a jucat primul meci în culorile țării la doar 16 ani și 14 zile. În total, ea a jucat 29 de meciuri în FED Cup la simplu și la dublu, bifând 16 victorii și 13 înfrângeri.
  2. Locul 21, cea mai bună clasare a carierei. Sorana a ajuns pe acea poziție în august 2013, an în care a ajuns până în finala turneului Premier 5 de la Toronto. A cedat în finală în fața Serenei Williams, după ce le învinsese în prealabil pe Na Li, Petra Kvitova, Jelena Jankovic și Caroline Wozniacki.
  3. Primul titlu al carierei a venit în 2008, la Tashkent, în Uzbekistan, unde a trecut în finală de Sabine Lisicki, iar al doilea anul acesta, la Istanbul (victorie cu Elise Mertens) A pierdut alte trei finale: Budapestea (2007), Toronto (2012), Tashkent (2019) și Strasbourg (2021).
  4. La 19 ani, a ajuns până în sferturi la ediția din 2009 de la Roland Garros, unde avea să fie învinsă de mult mai experimentata Samantha Stosur. În turneu, Sorana obținuse victorii de prestigiu: cu Alize Cornet, Caroline Wozniacki sau Jelena Jankovic. Mai are și o „optime” la Australian Open (2017).
  5. Are un bilanț pozitiv în raportul victorii-înfrângeri. A câștigat 467 de meciuri și a pierdut 347, un procentaj de 57%.
  6. A obținut 16 victorii în fața jucătoarelor clasate de-a lungul timpului în TOP 10. Printre „victime” se numără Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Na Li sau Jelena Jankovic.
  7. Are cinci titluri în carieră în proba de dublu, unde ajungea în 2009 până pe locul 35 în lume.
  8. Sorana s-a impus de 9 ori în turneele ITF, ultima oară la Dubai, în 2020. A cedat alte șapte finale.
  9. A trecut de pragul de șase milioane de dolari câștigați din tenis. În total, din premii, Sorana Cîrstea a încasat 6,080,521$.
  10. A colaborat cu antrenori importanți din WTA, cum ar fi Darren Cahill sau Carl Maes, fostul antrenor al lui Kim Clijsters. În prezent, în loja ei se află Adrian Cruciat

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea:

EXCLUSIV Ilie Năstase, după victoria Soranei Cîrstea: „Vreau s-o sun. Sper s-o bată și pe Serena!”

Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina 6-3, 6-2 » Sori ne face să visăm! Victorie entuziasmantă și calificare în optimi la Roland Garros. CTP, scurt comentariu la cald pentru GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  04 Iunie 2021, 22:27

Bravo Sorana!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează