SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Sorana a explicat cum a învins-o în premieră pe Ostapenko: „Știam că va claca!”

Sorana Cîrstea // sursă foto: captură video Eurosport
Sorana Cîrstea // sursă foto: captură video Eurosport

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 07:31 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 08:38

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 37 WTA) a analizat victoria cu Jelena Ostapenko (26 de ani, 17 WTA), 4-6, 7-6 (6), 6-4, prin care s-a calificat în turul 3 la Wimbledon.

La a patra întâlnire directă, Sorana Cîrstea a învins-o în premieră pe letona Jelena Ostapenko. Succesul a venit pe una dintre cele mai importante scene din tenis, pe iarba de la Wimbledon, și i-a adus o mare satisfacție Soranei, care se pregătește acum pentru duelul din turul 3 cu brazilianca Beatriz Haddad Maia.

După succesul în 3 seturi cu Ostapenko, Sorana a explicat ce a schimbat pentru a dejuca strategia „extrem de agresivă” a adversarei.

CTP a revenit cu un nou mesaj, după victoria uriașă reușită de Cîrstea cu Ostapenko: „Sorana make tenis”
WIMBLEDON
CTP a revenit cu un nou mesaj, după victoria uriașă reușită de Cîrstea cu Ostapenko: „Sorana make tenis”

Sorana Cîrstea, despre victoria cu Jelena Ostapenko: „Te poate intimida foarte ușor, dar la un moment dat clachează”

„Este o jucătoare pe care nu o învinsesem până acum, destul de dificilă, extrem de agresivă. Am simțit însă de la ultimul joc, la Roma, când am pierdut în decisiv, că mă apropii. Am avut un antrenament împreună la Birmingham unde am câștigat și am simțit că de această dată o pot învinge.

Primul set s-a decis la un punct-două diferență. Eram extrem de frustrată, simțeam că joc bine, că pot să o bat, dar scorul era de partea ei. Am spus că nu voi mai repeta greșelile din trecut, nu o să-i mai dau ocazia să fie agresivă, să preia controlul. Am încercat să mă gândesc că este ziua mea, că sunt aici să câștig acest meci și că am armele necesare ca să o fac.

Ea este o jucătoare extrem de dificilă și era în formă, a câștigat la Birmingham, a ajuns în sferturi la Eastbourne, unde s-a retras pentru a se proteja pentru Wimbledon. Știam că voi avea un meci dificil. Ea are doar un plan de joc, foarte agresiv.

Am știut că trebuie să servesc bine și să fiu agresivă, să nu am dubii, să fiu acolo, pentru că te poate intimida foarte ușor. Dacă îi faci față și reușești să stai aproape de ea, la un moment dat clachează”, a precizat Sorana la Eurosport.

Beatriz Haddad Maia - Sorana Cîrstea în turul 3 la Wimbledon

Referitor la următorul meci, confruntarea cu Beatriz Haddad Maia din turul 3, Sorana a spus:

„Nu am început încă să mă gândesc la meciul din turul 3, totul a fost pe repede-nainte. Am nevoie de o zi pentru a ateriza cu picioarele pe pământ, să-mi dau seama de ce se întâmplă. Voi merge la antrenament cu antrenorul și voi face planul pentru meciul cu Haddad.

Am jucat de două ori cu ea anul acesta, am pierdut în Australia și câștigat în Dubai. Este o jucătoare în formă, care joacă bine pe iarbă, dar momentan încerc să mă bucur de victoria de astăzi (n.r. - joi), iar de mâine mă voi gândi la turul 2”.

3-1este raportul victoriilor pentru Sorana în „directele” cu Haddad Maia

Mai multe știri din tenis:

Bianca Andreescu a ținut să-i transmită un mesaj Simonei Halep » Discurs în limba română la Wimbledon

Ana Bogdan și-a întâlnit idolul la Wimbledon: „Ciupește-mă, nu-mi vine să cred! Tu ești inspirația mea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
valihaita
valihaita  •  07 Iulie 2023, 09:10

Bravo Sorana !

calinescu_
calinescu_  •  07 Iulie 2023, 08:45

Te iubim SORANA ! Ai fost si esti mai speciala decat Mache ...!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează