SPORTURI  »  TENIS  »  JO

Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice

Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages
Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2021 18:33 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 18:54

Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA) a explicat de ce nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice din această vară.

Lipsa jucătoarelor din România de pe tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice a cauzat un scandal de proporții în tenisul feminin. Pentru absența Simonei Halep, Soranei Cîrstea, Irinei Begu și Patriciei Țig sunt arătate cu degetul Federația Română de Tenis și președintele acesteia, Ion Țiriac, în timp ce jucătoarele au fost acuzate că ar invoca accidentări inexistente.

Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice

Sorana Cîrstea, eliminată sâmbătă în turul 3 de la Wimbledon, a explicat că a refuzat să participe la Jocurile Olimpice din cauza unei rupturi musculare peste care nu a reușit încă să treacă. Într-o postare pe contul de Instagram, Cîrstea susține că va lua o pauză de o lună, perioadă în care speră să se refacă complet.

În același timp, jucătoarea de tenis afirmă că a refuzat ajutor financiar din partea FRT și a COSR și că ar fi participat la competiția din Japonia doar din patriotism, în cazul în care nu ar fi fost deranjată de problemele medicale.

Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra.
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice
Sorana Cîrstea explică de ce va absenta de la Jocurile Olimpice

Sezon solid pentru Sorana Cîrstea

O statistică interesantă arată că Sorana Cîrstea prinde un top select în 2021. Sori se numără printre cele 6 jucătoare din circuitul WTA care au ajuns măcar în turul 3 la toate cele 3 turnee de Mare Șlem ale anului de până acum, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, alături de Swiatek, Sabalenka, Jabeur, Mertens și Muchova.

Așadar, un top din care lipsește inclusiv Simona Halep, măcinată de accidentări.

În acest an, Sorana a câștigat al doilea turneu la simplu din carieră, Istanbul, și a bifat o finală la Strasbourg.

Sorana Cîrstea, după eliminarea de la Wimbledon: „Cheia meciului a fost la 3-1 în primul set”

La conferința de presă de la finalul partidei cu Emma Răducanu, Sorana Cîrstea a dezvăluit că se confruntă cu o ruptură musculară de 1,5 centimetri la mușchiul pectineu și că doctorii au sfătuit-o să nu intre astăzi pe teren. Întrebată de Gazeta Sporturilor care a fost momentul-cheie al meciului, Sorana a făcut referire la avantajul pe care l-a avut în primul set, dar pe care n-a reușit să-l consolideze.

„Cred că nu a fost o zi grozavă pentru mine, din punct de vedre al tenisului. Nu am jucat la nivelul la care am jucat în precedenta partidă. Tot creditul merge către adversara mea, a jucat foarte bine și merita să câștige.

La 3-1 a fost cheia meciului. Am servit la 3-1, chiar am avut mingi de 4-1, acolo cred că s-a jucat cel puțin primul set. 4-1 ar fi fost alt scor. Din păcate, n-am reușit să mențin același nivel de joc ca zilele trecute. Sunt zile mai bune, zile mai proaste. Am făcut un pas în spate, iar ea a returnat foarte bine. Am avut un procentaj foarte slab la primul serviciu, iar toate aceste lucruri s-au adunat”, a explicat Sorana Cîrstea, la conferința de presă.

Citește mai multe știri din tenis:

Scandal la Wimbledon: „Comportamentul tău e oribil! Zero respect!” / „Tu vorbești?!”

Și când se retrage, o face cu stil! Nick Kyrgios, one-man show la Wimbledon: „Arată mai bine decât mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  04 Iulie 2021, 22:30
Postat de dobrin pe 04 Iulie 2021, 19:22

"...din cauza unei rupturi musculare peste care nu a reușit încă să treacă." In traducere, li se rupe de Romania. Si Soranei, si Simonei.

Da bre patriotule, am inteles ca matale ai mers la serviciu si cu piciorul in ghips, ba faceai si o miuta in pauza de masa ...

dobrin
dobrin  •  04 Iulie 2021, 19:22

"...din cauza unei rupturi musculare peste care nu a reușit încă să treacă." In traducere, li se rupe de Romania. Si Soranei, si Simonei.

22robert03
22robert03  •  04 Iulie 2021, 19:15

"Ar fi fost..." JO nu platesc ca RG sau Wimbeldon. Niste pacalici de jucatoare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează