SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea, primele declarații după calificarea în optimi la Roland Garros: „Cred că scorul nu e corect”

Sorana Cîrstea. FOTO: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Sorana Cîrstea. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 22:12 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 23:26

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) a oferit primele declarații după victoria-șampanie reușită astăzi cu Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2, în turul III de la Roland Garros.

Astfel, Sorana Cîrstea a reușit să se califice în optimile de finală de la Roland Garros, turneu la care în 2009 ajungea până în sferturi. Cum și-a caracterizat Sorana evoluția din meciul cu Daria Kasatkina și care crede că e capitolul la care s-a îmbunătățit cel mai mult?

Sorana Cîrstea: „Nu mai joc cu atâta presiune”

„A fost cel mai bun meci făcut până acum la Roland Garros. Un meci foarte bun din partea mea, controlat de la început până la sfârșit, un meci solid. 

Cred că scorul nu este atât de corect, pentru că și Daria a jucat foarte bine, a fost un meci de înaltă calitate. Simțeam că, dacă o las, poate să mă încurce foarte ușor.

Am reușit să fiu agresivă, am reușit să fiu în control, iar pentru mine este o bucurie. Nu mai văd meciurile ca pe un tur 2, tur 3, pur și simplu este un meci de tenis de care mă bucur la maximum. 

Nu mai joc cu atâta presiune, cred că am făcut un progres din acest punct de vedere”, a spus Sorana Cîrstea, conform Eurosport

Când am început din nou să joc pe zgură, după Miami, am zis că nu-mi place deloc această suprafață. Anul trecut m-am antrenat mai mult pe hard și am jucat doar două turnee pe zgură, Parma și Roland Garros, unde nu am adunat prea multe victorii. Iar atunci când m-am întors pe ea, am avut acest sentiment. 

Am spus-o de mai multe ori, pandemia mi-a schimbat viața într-un mod bun. Văd lucrurile diferit, sunt mai matură. O iau pas cu pas, nu mă gândesc prea mult la viitor și mă bucur de momentul actual pentru că nu știi ce-ți va aduce ziua de mâine. Cred că această nouă mentalitate funcționează pentru mine și mă face să mă bucur de ziua de azi mai mult și să fiu prezentă în fiecare moment. 

Am început să privesc tenisul dintr-un alt unghi, air asta mă face să nu mai fiu atât de stresată, nici prea entuziastă, mă bucur de luptă, îmi doresc să am parte de meciuri tari pentru a-mi demonstra cât puternică sunt. 

Mereu am simțit că Roland Garros este special.Am avut parte de câteva întâlniri cu jucătoare puternice în turul al treilea, ele devenind apoi campioane, Na Li sau Serena, așa că el înseamnă mai mult decât acel sfert de finală. 

Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea, în „optimi” la Roland Garros 

12 ani de așteptare. Atât timp a trecut de la precedenta apariție a Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roland Garros. În 2009, în vremea în care era doar o puștoaică, Sori ajungea până în sferturi, blocată acolo de Samantha Stosur. 

Cele mai mari emoții au venit în game-ul trei al meciului cu Daria Kasatkina, când Sorana s-a dezechilibrat și a căzut pe zgură, având nevoie de intervenția medicului. În rest, duelul a curs într-o singură direcție, cu Sorana dictând autoritar ritmul și venind foarte des la fileu, tactică ce a incomodat-o vizibil pe Kasatkina.

Sorana Cîrstea, primele declarații după calificarea în optimi la Roland Garros: „Cred că scorul nu e corect”

Statisticile meciului, via SofaScore

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din meciul Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Citește și alte știri din tenis:

Serena Williams avansează la Roland Garros » Revenire senzațională în setul doi cu Danielle Rose Collins

Favorita trei de la Roland Garros, eliminată! O nouă surpriză majoră la Paris

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1065808933555529
Andrei Preda  •  05 Iunie 2021, 13:30
Postat de Andrei Preda pe 05 Iunie 2021, 13:26

Parca vorbesye Halep ...

Si parca joaca superAzarenca ... Daca se mentine pe mivel joaca semifinala , superhop se poate ...bine Sorana !

1065808933555529
Andrei Preda  •  05 Iunie 2021, 13:26

Parca vorbesye Halep ...

itu52
itu52  •  04 Iunie 2021, 23:03

Vom vedea Sorana, vom vedea. La AO în altfel de condiții ai avut un randament slab. Ai cel mai complet tenis dintre fete, stai bine și cu forța. Păcat că timpul și timpurile te-au privat de performanțele de care erai capabilă. Mai tunde din țâfnă și întinde mâna coechipierelor care ți-au fost cândva aproape. Ai văzut ce-a ajuns „frumoasa Bouchard”, cea care a prevestit pandemia și a uitat să dea mâna cu Irina la întâlnirea România-Canada?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează