SPORTURI  »  TENIS  »  WTA IAȘI

Ana Bogdan s-a calificat în finala turneului WTA de la Iași » A doua finală consecutivă pentru româncă

Ana Bogdan
Ana Bogdan

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 august 2022 17:00 / Actualizat sambata, 06 august 2022 17:39

Ana Bogdan (29 de ani, locul 75 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Iași după ce a învins-o în semifinale pe Darya Astakhova (20 de ani, locul 256 WTA), scor 7-6 (5), 6-4.

Ana Bogdan se află la cel mai bun moment al carierei. După ce săptămâna trecută românca a ajuns pentru prima dată într-o finală, cea de la Varșovia, pierdută în fața Carolinei Garcia, scor 4-6, 1-6, Bogdan a ajuns azi într-o nouă finală WTA. 

Traseu anevoios pentru Simona Halep la turneul WTA1000 din Toronto
TORONTO
Traseu anevoios pentru Simona Halep la turneul WTA1000 din Toronto

Deși a început bine partida cu Astakhova, având 2-0 în startul primul set, Bogdan s-a văzut condusă cu 5-2 de rusoaică după numeroase greșeli neforțate. Ana nu s-a lăsat și a reușit o revenire spectaculoasă, ducând meciul la tie-break, acolo unde s-a impus. 

Setul secund a adus un joc constant al Anei Bogdan, care a condus de la un capăt la celălalt scorul, impunându-se cu 6-4 și calificându-se în finală.

Ana Bogdan s-a calificat în finala turneului de la Iași

„Mi-ați dat extrem de multă energie astăzi, datorită vouă am mers mai departe și azi. A fost un meci intens. O felicit pe Darya pentru acest meci. Are tot viitorul în față. Mi-a dat de lucru astăzi. Nu puteți să vă dați seama ce înseamnă pentru mine să joc prima finală în România. 

Azi nu a fost o zi reușită, nu m-am simțit bine. Amețeam foarte mult la un moment dat. Mi-a fost puțin rău, am trecut peste, am luptat. Dacă aș câștiga finala, ar fi cel mai special turneu pentru mine”, a declarat Ana Bogdan potrivit digisport.ro.

În finala turneului de la Iași Open, de duminică, Ana Bogdan va evolua contra învingătoarei duelului dintre Maya Chwalinska (20 de ani, 160 WTA) și Panna Udvardy (23 de ani, 93 WTA).

Citește alte știri din tenis:

Și Rafa Nadal e out de la Montreal » Ce probleme are spaniolul
ATP MONTREAL
Și Rafa Nadal e out de la Montreal » Ce probleme are spaniolul
Djokovic, out de la un nou turneu important » Novak riscă și participarea la US Open
ATP
Djokovic, out de la un nou turneu important » Novak riscă și participarea la US Open

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  06 August 2022, 18:42

Bravo Ana. Te iubim!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează