SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SHENZHEN

TURNEUL DE LA SHENZHEN // Încă o româncă în sferturi la Shenzhen! Monica Niculescu a luptat eroic, a revenit de la 6-7, 0-2, și s-a calificat mai departe!

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 ianuarie 2019 13:41

Monica Niculescu, 99 WTA, s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), după o revenire impresionantă în meciul cu Kristyna Pliskova (94 WTA), scor 6-7 (2), 6-3, 6-4, după două ore și 24 de minute de joc.

Jucătoarea noastră a condus cu 5-3 în primul set, dar nu a manageriat  avantajul și a fost egalată de Pliskova, care a trimis setul în prelungiri. Jucătoarea cehă s-a impus la tie-break într-o manieră categorică, 7-2.

Deși s-a aflat într-o situație limită în setul secund, fiind condusă cu 0-2, Niculescu și-a păstrat calmul, a rezistat loviturilor năprasnice expediate de Pliskova și a avut o serie impresionantă, trimițând partida în decisiv după un set secund câștigat cu 6-3.

Ultima secvență a partidei, fragmentată și de o repriză de ploaie, a fost câștigtă de Niculescu cu 6-4, care a pus presiune pe serviciul cehoaicei la 5-4.

Niculescu, cea care în primul tur îi servise Jelenei Ostapenko, 22 WTA, o lecție de tenis, se califică astfel în sferturi, acolo unde o va întâlni pe chinezoaica Yafan Wang (70 WTA), cea care a învins-o în optimi pe Ons Jabeur (60 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-4. Disputa va avea loc joi dimineața.

În sferturi este calificată și Sorana Cîrstea, 84 WTA, care urmează să o înfrunte joi dimineața pe Alison Riske, 62 WTA. Cîrstea și Niculescu se află pe părți opuse de tablou și se pot întâlni doar în finală.

Vezi și: VIDEO Vă mai îndoiți de Maria Sharapova? Gestul FABULOS al rusoaicei în fața unei puștoaice născute în 2001: "Îți promit că vei ajunge numărul 1"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  03 Ianuarie 2019, 11:19

Dupa tablou este posibila o finala romaneasca. Ar fi de senzatie.

flipendo
flipendo  •  02 Ianuarie 2019, 15:43

„S-a calificat mai departe e pleonasm”. Când veți învăța să fiți adevărați jurnaliști?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează