SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Un nou pariu » Ion Țiriac a devenit managerul promițătorului francez Lucas Pouille, numărul 15 mondial

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2016 00:00

De mult nu mai încheiase Țiriac un contract de reprezentare care să inflameze interesul în lumea tenisului.

Până acum, nume mari, imense chiar, au fost scrise pe cartea de vizită de manager a omului de afaceri român. Boris Becker, Goran Ivanisevici și Marat Safin, toți campioni de Mare Șlem, au fost sfătuiți de-a lungul anilor de Țiriac și de Gerard Tsobanian, colaboratorul său apropiat. Acum a venit rândul unui nume nou, proaspăt pentru o posibilă glorie.

Lucas Pouille. 22 de ani. Numărul 15 mondial. Un talent imens, după cum spun multe voci autoritare din lumea tenisului. Anul acesta a fost cel al exploziei pentru tânărul francez, care a cucerit primul său titlu ATP, la Metz, a disputant finala pe zgura de la București și a avansat de două ori în sferturi de finală de Mare Șlem, la Wimbledon și US Open. La New York a reușit o victorie extraordinară contra lui Rafael Nadal, după un meci de cinci seturi plin de sclipiri și de curaj pozitiv. El este noul pariu al lui Țiriac.

"Am luat cea mai bună decizie pentru mine", a declarat Pouille. "E vorba despre o relație de încredere pe termen lung, cu o echipă care va fi concentrată doar pe mine pentru a putea ajunge cât mai sus posibil. Ion și Gerard știu cum trebuie făcute lucrurile. Îmi place maniera în care s-au purtat cu toți marii lor campioni. Cred că mă vor sprijini pe teren și în afara lui, mă vor ajuta să mă organizez mai bine".

"Noi credem că Lucas este foarte puternic", a explicat, la rândul său, decizia Gerard Tsobanian. "Avem argumente să vorbim despre Top 10 și despre victorii de Mare Șlem. Este un jucător interesant, un adevărat competitor, cu o voință enormă. O să-i arăt cum să gestioneze o carieră înainte de cucerirea unui titlu de Mare Șlem și, sper, și după. Nu va avea altceva de făcut decât să se concentreze pe jocul său".

Rezident în Dubai, Pouille s-a antrenat în Emirate pentru startul noului sezon, care va fi pentru el în turneul de la Brisbane.

"Vreau să-mi dezvolt mai mult imaginea. Să devin mai cunoscut la nivel internațional"
Lucas Pouille

Performanțe sub managementul lui Ion Țiriac

Boris Becker

  • Născut pe 22 noiembrie 1967
  • Numărul 1 mondial (28 ianuarie 1991)
  • Învingător la Australian Open 1991, Wimbledon 1985, 1986, 1989, US Open 1989, Turneul Campionilor 1988, 1992

Goran Ivanisevici

  • Născut pe 13 septembrie 1971
  • Numărul 2 mondial (4 iulie 1994)
  • Învingător la Wimbledon 2001, finalist la Wimbledon 1992, 1994, 1998

Marat Safin

  • Născut pe 27 ianuarie 1980
  • Numărul 1 mondial (20 noiembrie 2000)
  • Învingător la Australian Open 2005, US Open 2000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează