SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Uraganul Roger » Federer trece lejer de Nadal şi e în semifinalele de la Londra

Roger Federer
Roger Federer

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2011 23:49

Roger Federer a obţinut cea de-a doua victorie din grupele Turneului Campionilor, după ce l-a demolat într-o oră pe spaniolul Rafael Nadal, scor 6/3, 6/0. Elveţianul este primul jucător calificat în semifinalele londoneze

Roger Federer a păşit în cea de-a patra întîlnire cu Rafael Nadal de la Turneul Campionilor afişînd aceeaşi reţeţă ca la minunea din Paris: serviciu echilibrat, picioare agere precum lamele omului-foarfecă şi un costumaş croit sobru pe care semnul concav de la Nike anticipa victoria. Cîteva minute mai tîrziu, după ce Mirka a reuşit să găsească aplicaţia iPhone de redesenat istoria ATP, punctele au început să curgă in ce în ce mai rapid în favoarea învingătorului din finala de anul trecut.

Farmecul de laborator de pe O2 Arena din Londra i-a priit din plin maşinăriei elveţiene. Dubla-greşeală contorizată la primul schimb al partidei a strîns şuruburile din gîtul Frankesteinului din Basel şi, odată pornită morişca forehandurilor, Rafael Nadal s-a văzut nevoit să arunce priviri din ce în ce mai încruntate spre loja unchiului Toni. Spaniolul a cedat serviciul la 3-2, pe fondul unei deplasări pe fundul terenului ce aducea aminte de Jack Sparrow, şi, din acel moment, lucrurile nu s-au mai întors niciodată în favoarea sa.

Cu reverul exersat frenetic în ceea ce a părut mai mult un antrenament cu un fost număr 1 mondial, Roger Federer a pus stăpînire completă pe teren. Elveţianul a căutat unghiuri imposibile, a supraîncălzit hawk-eye-ul pontînd tuşele la fiecare lovitură cîştigătoare, a alternat urcările la plasă cu jocul răbdător de pe prima linie a terenului, iar la final a bifat cea mai lejeră victorie din carieră în faţa unui Rafael Nadal în lipsă de idei şi vivacitate. Eh, Noah? ;)

Roger Federer reuşeşte al treilea set cîştigat la zero împotriva lui Rafael Nadal, după cele de la Wimbledon 2006 şi Hamburg 2007, şi se califică într-a şaptea semifinală a ultimului turneu din an.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
sparky21
sparky21  •  24 Noiembrie 2011, 21:08

Vamos Nadal... Allez Tsonga.... Abureli!! Sigurul maestru din turneu este Federer. Imperial! Enervant de exact, precum un ceas elveţian. Aşa că tot ce interesează este legat de Roger. Cel mai bun din istoria sportului alb. Restul e can-can...

belamy
belamy  •  23 Noiembrie 2011, 13:13
Postat de nutifanroger pe 23 Noiembrie 2011, 12:49

vezi ca lunminita paul comenteaza la eurosport, din pacate, si este o comentatoare foarte buna, doar ca nu multumeste pe toata lumea

o fi la eurosport , dar si-a dat cu parerea si prin gsp....cum ca federer ar fi terminat, blazat, plafonat, plictisit ....vin baietii cu muschi si iau tot, cu schimbul. daca tacea, filozof ramanea....cat despre baietii cu muschi ,ramane cum am mai scris : cum pierd un set ,cheama medicul; efortul de a ajunge sus, ii baga cate 2 luni in refacere.

nutifanroger
nutifanroger  •  23 Noiembrie 2011, 12:49
Postat de belamy pe 23 Noiembrie 2011, 07:31

cat o fi platit nadal pentru "ora" de tenis....? pe unde o mai fi "comentatoarea" luminita( paul) ?-s-o fi autocenzurat...?

vezi ca lunminita paul comenteaza la eurosport, din pacate, si este o comentatoare foarte buna, doar ca nu multumeste pe toata lumea

Vezi toate comentariile (9)
Comentează