SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN 2020. Surpriza turneului: Karolina Pliskova, principala favorită, a fost eliminată în turul 2 și a răbufnit: „Poate ai văzut alt meci!”

Karolina Pliskova. foto: Guliver/Getty Images
Karolina Pliskova. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 03 septembrie 2020 10:20 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 10:40

Karolina Pliskova (28 de ani, 3 WTA), favorita principală de la US Open, a fost eliminată încă din turul II la New York. Cehoaica a pierdut în două seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (26 de ani, 50 WTA), scor 1-6, 6-7 (2).

Pliskova, devenită principala favorită a întrecerii după retragerile lui Barty și Halep, a fost de nerecunoscut pe durata primului set. A fost spulberată de Garcia, care s-a impus cu un sec 6-1. Manșa secundă a fost mult mai echilibrată, însă tot franțuzoaica a fost mai puternică și s-a impus în tie-break, trimițând-o acasă pe favorita #1 de la New York. 

Pliskova: „Poate tu ai văzut alt meci!”

Imediat după meci, Karolina Pliskova nu și-a putut ascunde frustarea cauzată de eliminare. A răbufnit la conferință la adresa unui jurnalist, deranjată de una dintre întrebările primite:

„Nu cred că am jucat un tenis atât de rău. Poate că tu ai văzut alt meci! Adversara mea a jucat un tenis excelent mai ales în actul inaugural și jumătate din setul secund. A fost foarte agresivă, am avut și eu șansele mele în setul al doilea. 

Din păcate, nu am servit la cel mai înalt nivel, mai ales în prima parte a meciului. Nu sunt un robot, așa că nu pot juca în fiecare zi un tenis minunat”, a declarat Pliskova la conferința de presă de la finalul meciului.

Eliminarea o ajută pe Simona Halep

Eliminarea Karolinei Pliskova o ajută pe Simona Halep să-și păstreze locul secund în ierarhia feminină. În cazul în care cehoaica ar fi avut un parcurs lung în turneu, jucătoarea noastră risca să alunece un loc în clasamentul WTA. 

Citește și alte știri din tenis: 

US Open. Patricia Țig, succes răsunător la New York: victorie cu 6-1, 6-0 în primul tur! Mihaela Buzărnescu a fost eliminată

US OPEN 2020. VIDEO Dezodământ uluitor! A condus cu 6-1, 5-1, dar a fost învinsă de o debutantă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
347655969058390
Ion Popescu  •  03 Septembrie 2020, 13:57

Daca Simona pierdea precum Karolina apareau sute de comentarii negative.

107991897552266
Piramidon Quijote  •  03 Septembrie 2020, 11:49

Exceptând Mamutul Negru , nu cred că există jucătoare mai scârboasă decât *** asta ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  03 Septembrie 2020, 11:47
Postat de adi_stelistul pe 03 Septembrie 2020, 11:37

Karolina Pliskova este, probabil, cea mai supraevaluata jucatoare a ultimilor ani in circuit. Are un serviciu teribil, dar e deficitara la miscarea in teren, nu are nici pe departe precizia Serenei (care nu se misca nici ea prea mult, dar compenseaza cu aceasta precizie), in plus e foarte labila psihic, in ciuda aparentelor. Sigur, e o jucatoare foarte puternica, dar obstinatia cu care casele de pariuri o vad favorita in cele doua GS pe hard (nu ma refer la pozitionarea ei de acum data de clasament, ci de cotele la pariuri) e cumva hazlie. De cand a batut-o pe Serena in 2016 la USO, lumea pariaza ca urmatorul GS pe hard va fi al ei. Dupa toate aparentele asta nu se va intampla, Karolina pare pur si simplu sa nu poata in astfel de turnee.

Dealtfel, de cand a intrat in top 10 prima data (12 septembrie 2016), nu a mai invins NICIODATA o alta jucatoare de top 10 intr-un turneu GS. Pare incredibil pentru cat de prezenta si constanta este totusi Pliskova in top, dar asta e realitatea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează