SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV CTP, prima reacție după eliminarea Soranei Cîrstea: „Două lucruri nu înțeleg. Așa ceva nu se face!”

Sursă foto: Facebook @https://www.facebook.com/CTPopescu
Sursă foto: Facebook @https://www.facebook.com/CTPopescu

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 22:22 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 22:50

Sorana Cîrstea (30 de ani, 77 WTA) a fost eliminată în turul 3 de la US Open de Karolina Muchova (Cehia, 24 de ani, 26 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-7 (7). Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a identificat două momente cheie ale meciului pierdut de sportiva noastră.

„Nu înțeleg, din punct de vedere tactic, de ce la 6-3 în tie-break a procedat în acel fel. Avea de servit 4 mingi. În situația asta, regula spune că închizi ochii și servești de 4 ori cu primul serviciu, tare, la risc! Șansele să-ți intre una din 4 sunt considerabile. Iar dacă ți-a intrat, ori e as, ori e semi-as. Cel puțin, așa știu eu că se face într-o asemenea situație. Ea nu a procedat așa, a servit slab, moale. 

A mai avut o dată meciul în mână la 5-4, 40-40, când Muchova a returnat scurt, iar Sorana a venit în față și a trimis cât a putut de tare afară. N-am înțeles nici asta. Putea să pună o scurtă, una mediocră măcar, pentru că Muchova era aproape de linia de fund. De ce s-a năpustit în mingea aceea... iarăși, e o chestiune de tactică și chiar de tehnică. Trebuia să lovească mai controlat, nu atât de tare. Așa ceva nu se face”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru GSP.ro.

Dezamăgire nu e, pentru că a făcut un meci mare, frumos. Ar fi putut la fel de bine să-l câștige. A lăsat o amintire frumoasă la US Open, a făcut două meciuri memorabile, cu Johanna Konta și Karolina Muchova, și poate fi considerat un turneu bun făcut de Sorana. La cum o văd eu, poate să mai joace în continuare câțiva ani tenis de prima 100 în lume
Cristian Tudor Popescu

Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open

Sorana Cîrstea a arătat un mental de fier în fața cehoaicei Karolina Muchova, sportivă care pornea favorită certă înaintea partidei. Românca a judecat impecabil momentele-cheie, a salvat 7 oportunități de break ale adversarei și a lovit constant și precis cu forehand-ul. 

Totul până în finalul setului decisiv. Sorana a condus cu 6-3 în tie-break. A ratat 3 mingi de meci, pe fondul unui joc agresiv al cehoaicei, apoi a clacat complet. 

163.000 de dolaria câștigat Sorana Cîrstea pentru performanța de la US Open 2020. Dacă ar fi învins-o pe Muchova, și-ar fi asigurat un cec de 250.000 de dolari

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep, certată de Boris Becker: „Ar putea să facă asta, dar se oprește. E greșit!”

Thriller de aproape 5 ore, încheiat dramatic la New York! Tsitsipas a ratat 6 mingi de meci și a fost eliminat, după ce a condus cu 5-1 în setul 4!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
eugen555
eugen555  •  06 Septembrie 2020, 15:40

omul e platit sa spuna ce vede....e parerea unui om avizat ,totusi!....ce tot aruncati cu mizerii????

adriann_
adriann_  •  06 Septembrie 2020, 12:30

Singurul lucru reusit de CTP in "cariera" lui din tenis: sa fie "copil" de mingi la 20+ ani la celebrul meci de Cupa Davis cu SUA. Pe pile bineinteles, pentru ca pe vremea aia copiii de mingi chiar erau copii. Ce relevanta pot avea parerile unui asemenea personaj cand avem destui jucatori de tenis care chiar au ajuns si ei prin turul 3 la turnee de GS, stiu din proprie experienta cum se joaca pe-acolo etc?

vladutz13
vladutz13  •  06 Septembrie 2020, 11:30

A clacat putin fizic, a inceput sa faca niste greseli uriase, fara explicatie si cum nu mai facuse in primele 2 seturi si jumatate.... A ajuns-o oboseala dupa ce mai avusese deja un meci de 3 seturi.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează