SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Controversă uriașă la Madrid: a apărut pe teren cu logo-ul unui sponsor sancționat pentru aprovizionarea Rusiei în războiul din Ucraina!

Veronika Kudermetova a stârnit controverse la Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Veronika Kudermetova a stârnit controverse la Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 09:06 / Actualizat luni, 01 mai 2023 10:33

Veronika Kudermetova, a treisprezecea jucătoare a lumii, a stârnit controverse la Madrid din cauza unui sponsor prezent pe echipamentul său. Rusoaica în vârstă de 26 de ani s-a calificat în „sferturi” duminică, dar e criticată în social-media pentru parteneriatul pe care-l are cu o companie pro-Putin!

Jucătoarea din Rusia poartă pe echipament logo-ul celor de la Tatneft, un gigant din piața petrolului și gazelor naturale care a fost sancționat de UE pentru că ar aproviziona armata rusă în invazia pe scară largă declanșată în Ucraina. Respectiva companie e cea mai mare de acest tip din Rusia.

Dacă organizatorii turneului de la Madrid nu i-au cerut rusoaicei să-și îndepărteze sponsorul respectiv de pe echipament, ipostaza nu ar avea cum să se repete la Wimbledon, de exemplu, unde organizatorii au transmis clar că nu le vor permite jucătorilor să-și manifeste în vreun fel sprijinul față de companiile rusești.

Tatneft aprovizionează armata Rusiei

Ucraina susținea anul trecut că marile companii din Rusia ar trebui să contribuie financiar la plata despăgubirilor pentru pagubele provocate în război. Până în iunie 2022, Kievul a confiscat bunuri în valoare de 31 de miliarde de grivne de la persoane și companii rusești din Ucraina, pe care le acuză de complicitate în război. Confiscările anterioare au vizat, printre alții, compania petrolieră rusă Tatneft și pe miliardarul rus Mihail Fridman, a scris Libertatea.

Uniunea Europeană chiar a sancționat compania respectivă fiindcă produce și furnizează anvelope pentru vehiculele utilizate de ruși în războiul din Ucraina.

Kudermetova a învins-o în trei seturi pe compatrioata Anastasia Potapova (#25 WTA), scor 7-6, 5-7, 6-3, și s-a calificat în sferturi la Madrid, unde va întâlni o altă jucătoare din Rusia, pe Daria Kasatkina (#8 WTA).

Citește și alte știri din tenis:

Un titlu încurajator! » Irina Bara a câștigat trofeul de la Istanbul, turneu cu premii de 60.000 de dolari

Andre Agassi, despre modelele aduse de Ion Țiriac la turneul de la Madrid: „Mi-era greu să mă concentrez la minge”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Cripure
Cripure  •  01 Mai 2023, 15:18
Postat de 267890 pe 01 Mai 2023, 10:20

Bravo Veronika! Cei care aprovizionează Ucraina ar trebui sa fie si mai sancționați.

Ar trebui sanctionati si cei care ti-au spalat creierul.

Trandafir
Trandafir  •  01 Mai 2023, 14:20

Unde este controversa uriase la Madrid ? In capul ziaristilor ? Nici o reactie din partea WTA, ITF, a organizatorilor. Dar sportivii ar fi bine sa fie mai atenti, sa nu dea nastere la comentarii nesportive, politice.

Str82HeIL
Str82HeIL  •  01 Mai 2023, 11:22
Postat de 267890 pe 01 Mai 2023, 10:20

Bravo Veronika! Cei care aprovizionează Ucraina ar trebui sa fie si mai sancționați.

*** moscova

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează