SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2019 // VIDEO Alt an, aceeași problemă! Simona Halep a avut multiple accidentări la gleznă în carieră: cum s-a descurcat de fiecare dată

Simona Halep a avut probleme în meciul cu Aliaksandra Sasnovich, însă a continuat partida // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep a avut probleme în meciul cu Aliaksandra Sasnovich, însă a continuat partida // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2019 14:12

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a trecut prin mari emoții în timpul meciului cu Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 37 WTA) din primul tur de la Wimbledon, câștigat cu 6-4, 7-5.  

  • Simona Halep joacă în turul secund cu o altă româncă, Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 47 WTA). Partida va avea loc miercuri, la o oră ce va fi anunțată ulterior. 

Românca a alunecat în primul set și a avut nevoie de intervenția trainerului pentru durerile apărute la glezna stângă. Halep a continuat partida și a închis meciul în minimum de seturi, însă testele medicale pe care le va efectua vor scoate în evidență cu exactitate cu ce tip de accidentare se confruntă Simona. 

„Piciorul e ok deocamdată, dar trebuie să fac tratament. Cred că e un pic întins mușchiul din spatele genunchiului, dar și tendonul lui Ahile. Sper că nu e nimic periculos și îmi pot reveni până la următorul meci. Am căzut rău, putea să fie și mai urât”, a spus Simona Halep, la conferința de presă de la finalul meciului cu Sasnovich. 

Simona Halep are un istoric medical complicat în ceea ce privește problemele avute de-a lungul anilor la gleznă. Românca s-a confruntat cu accidentări frecvente de acest tip. Iată cum s-a descurcat jucătoarea noastră când s-a mai confruntat cu astfel de situații: 

DUBAI 2014

S-a retras în turul 1 din meciul cu Alize Cornet la scorul de 6-1, 1-1 în favoarea franțuzoaicei din cauza gleznei drepte și a unei inflamații la tendonul lui Ahile.

FED CUP 2014

S-a accidentat la antrenamente la glezna dreaptă, dar a jucat în întâlnirea cu Serbia, unde a înregistrat o înfrângere și o victorie.

WIMBLEDON 2014

În meciul din semifinale cu Eugenie Bouchard și-a sucit glezna stângă, fapt ce i-a afectat evoluția, cedând atunci cu 6-7 (5), 2-6.

DOHA 2015

S-a retras înaintea turneului din cauza unei probleme la coaste și la gleznă.

ROMA 2017

A avut o accidentare la glezna dreaptă în finala cu Elina Svitolina pe care a pierdut-o cu 6-4, 5-7, 1-6. În primul set a călcat strâmb, diagnostic ruptură de ligament.

"Sunt trei tendoane acolo, cel mai puțin important era rupt, așa mi-au spus la Paris. Mi-au zis că-mi va fi foarte greu să joc, dar n-am renunțat, am făcut recuperarea, mi-am făcut exercițiile, tratamentul. Prima oară când am intrat în teren am strâns foarte tare piciorul în tape și am văzut că pot să joc și atunci am început să cred că se poate.

 Vorbeam cu domnul Țiriac pentru că el plecase de la Roma și nu văzuse cum m-am lovit, dar i-am trimis poza și a zis că trebuie să renunț la Roland Garros, că sănătatea e mai importantă. Nu am simțit durere, fiind foarte strâns nici nu puteam să-l mișc. Poate nici n-am vrut să mă doară, uneori partea mentală domină și durerea, și tot", a povestit Simona despre acel moment pentru Gazeta Sporturilor. 

BIRMINGHAM 2017

S-a retras din cauza problemelor la gleznă.

Australian Open 2018

Australian Open 2018 a reprezentat un turneu de cotitură din cariera Simonei Halep. A ajuns până în finală, pierdută în fața Carolinei Wozniacki, după un turneu de-a dreptul istovitor, în care a avut probleme încă din turul inaugural. 

În meciul cu Destanee Aiava, Simona Halep a trecut prin momente dificile. Jucătoarea noastră a încercat o alunecare pentru a ajunge la o minge, dar a călcat greșit. Halep s-a prăbușit imediat pe teren, acuzând probleme la glezna stângă și cerând intervenția medicului. Fizioterapeutul a îngrjit-o pe Halep, i-a bandajat glezna, iar Simona a continuat meciul, fiind mai precaută.

Simona a terminat meciul cu victorie, dar durerile au persistat și pe durata următoarelor tururi, în care Halep a rezistat eroic unor meciuri epuizante, românca ajungând în cele din urmă în finala cu Wozniacki.

Vezi și: VIDEO Simona Halep, noi detalii despre problemele de la gleznă: „Trebuie tratament, sper să-mi revin până la următorul meci” + are dureri și la genunchi!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
307361603349887
Dan Pastrama  •  02 Iulie 2019, 20:20
Postat de vladutz13 pe 02 Iulie 2019, 14:58

Fara accidentarea aia din meciul cu Bouchard probabil lua primul Grand Slam inca din 2014

fara ostapenko in forma de zile mari avea al doilea GS in 2017; fara Caroline in mare forma avea al treilea GS in 2018 si cu RG al 4-lea; defapt fara jucatoarele din circuit avea vreo 40 GS pana acum....

adi_stelistul
adi_stelistul  •  02 Iulie 2019, 15:22

Monica Niculescu a trecut in turul 2.

vladutz13
vladutz13  •  02 Iulie 2019, 14:58

Fara accidentarea aia din meciul cu Bouchard probabil lua primul Grand Slam inca din 2014

Vezi toate comentariile (3)
Comentează