SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Azi începe: 7 românce atacă Wimbledon 2022 » Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”

Simona Halep și Patrick Mourtaglou, înainte de Wimbledon 2022 // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep și Patrick Mourtaglou, înainte de Wimbledon 2022 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 09:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 09:32

Azi debutează Wimbledon, turneul de Grand Slam de la All England Club, cu 7 românce la start. Campioana din 2019, Simona Halep, vrea să-și ofere șansa de a da ce are mai bun pe iarba londoneză.

 • Ediția din 2022 a turneului de la Wmbledon are loc între 27 iunie – 10 iulie.
 • Meciurile vor fi în direct pe Eurosport, iar partidele româncelor vor fi liveTEXT pe GSP.ro.

A trecut ceva timp de când fostul lider mondial nu a atins iarba de la Wimbledon, iar regăsirea a produs, aproape sigur, un fior special. Cea mai recentă apariție a Simonei pe iarba londoneză a fost în 2019, când mergea până la capăt și cucerea trofeul, al doilea de Mare Șlem din cariera ei. 

În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul nu s-a ținut, iar la ediția din 2021 nu a putut participa, nefiind recuperată după ruptura musculară de la coapsa stângă suferită în mai, la Roma.

Hohote de râs în conferința Simonei Halep de la Wimbledon: „Ce naiba a fost asta?!”
Wimbledon
Hohote de râs în conferința Simonei Halep de la Wimbledon: „Ce naiba a fost asta?!”

„A fost cel mai dificil an din viața mea", o afirmație pe care a făcut-o de multe ori de anul trecut încoace și pe care a repetat-o acum câteva zile într-o discuție pentru The Guardian.

„Nu am știut cum să gestionez acea accidentare, a fost cea mai dură din cariera mea. Din cauza ei am ratat două turnee de Grand Slam, am fost patru luni pe bară. Nu a fost ușor deloc", a explicat Halep. În urma acelei perioade complicate, au apărut dubiile, mai prezente ca oricând. „Nu știam dacă mai rezistă corpul", a dezvăluit.

 • Programul de azi al româncelor: 
 • Terenul 8 Sorana Cîrstea (26) – Aleksandra Krunici (Ser), al doilea meci
 • Terenul 16 Irina Begu – Ekaterine Gorgodze (Geo), al patrulea meci, ultimul

Simona Halep despre : „Eram din nou la pământ" 

2022 a devenit un an al schimbărilor. A început bine în Australia, apoi însă edificiul construit pe jocul bun de la Melbourne s-a clătinat iar când a pierdut la Doha, în primul tur. „Eram din nou la pământ. Am spus familiei și apropiaților că probabil am terminat-o cu tenisul, simțeam că nu mai am puterea să lupt, să arăt reziliență pe teren", s-a destăinuit Halep pentru ziarul britanic. 

Soluția a venit atunci când a decis să meargă să se antreneze, în premieră pentru ea, la o academie, cea a lui Patrick Mouratoglou, care apoi i-a devenit antrenor. Românca a redescoperit plăcerea de a se antrena, de a munci din greu, de a-și oferi șansa să se bată pentru titlurile importante.

Azi începe: 7 românce atacă Wimbledon 2022 » Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”
Simona Halep la Wimbledon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Întrebarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep: „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată”

Într-o conversație recentă, Mouratoglou a întrebat-o dacă în copilărie a crezut cu adevărat că va fi campioană, că va câștiga un Grand Slam și că va ajunge numărul unu mondial. „I-am răspuns: nu am spus asta niciodată. Nu am avut suficientă încredere să rostesc cu voce tare, dar în sinea mea, pentru că nu renunțam niciodată, știam că am o șansă", a povestit Simona.

Acum își dorește din nou, concluzie la care a ajuns după un timp de reflecție pe care și l-a acordat. „Am realizat că vreau, dar că va fi dificil. Acum, că l-am întâlnit pe Patrick, e ceva mai ușor. Mă simt foarte motivată, am acea dorință de a juca în continuare fiindcă simt că încă pot, că îmi place mult". 

Acest lucru s-a văzut în cele două turnee pe iarbă dinainte de Wimbledon, Birmingham și Bad Homburg, la care a atins semifinalele. În Germania s-a retras fără joc din cauza unei probleme la mușchii gâtului, pentru a nu risca o agravare a problemei în perspectiva Wimbledon-ului.

Test complicat la start pentru Simona Halep la Wimbledon 2022

„În fiecare zi din viața mea cred", spunea ea, referindu-se la acele țeluri înalte. 

„Și Patrick crede, îmi dă încredere că încă pot fi în top. Asta nu înseamnă neapărat că se va întâmpla. Vreau să-mi ofer șansa de a da ce am mai bun. Vom vedea ce se va întâmpla, sunt relaxată indiferent de rezultat, dar și motivată", a încheiat ea. Iar testul inaugural pe iarba de la All England Club nu va fi deloc ușor: Karolina Muchova, o jucătoare căreia îi place iarba, cu multă varietate în joc, care a atins „sferturile" la Wimbledon în 2019 și 2021. 

Dacă îl va depăși, un orizont mult mai larg și mai strălucitor e pregătit pentru Simona Halep, în această nouă etapă a carierei ei.

Româncele de la Wimbledon 2022 și rezultatele lor pe iarbă

Simona Halep (18 WTA) 

 • A 10-a participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – campioană 2019 
 • Alte rezultate pe iarbă – titlu la 's-Hertogenbosch 2013, semifinale Wimbledon 2014, Bad Homburg, Birmingham 2022, „sferturi" Wimbledon 2017, 2016, Eastbourne 2019, 2017, Birmingham 2015

Sorana Cîrstea (32 WTA)

 • A 13-a participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – turul 3 2021, 2017, 2012, 2009 
 • Alte rezultate pe iarbă – semifinale Birmingham 2022, "sferturi" Mallorca 2016, Birmingham 2013, 's-Hertogenbosch 2008

 Irina Begu (43 WTA)

 • A 10-a participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – turul 3 2021, 2015 
 • Alte rezultate pe iarbă –

 Gabriela Ruse (54 WTA) 

 • A 3-a participare la Wimbledon
 •  Cel mai bun rezultat – turul 1 2019, 2018 
 • Alte rezultate pe iarbă – "sferturi" Nottingham 2019

Ana Bogdan (111 WTA) 

 • A 5-a participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – turul 2 2017 
 • Alte rezultate pe iarbă – "sferturi" Gaiba 125k 2022

Irina Bara (122 WTA) 

 • Prima participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – 
 • Alte rezultate pe iarbă –

Mihaela Buzărnescu (127 WTA)

 • A patra participare la Wimbledon 
 • Cel mai bun rezultat – turul 3 2018 
 • Alte rezultate pe iarbă – semifinale Birmingham 2018, "sferturi" Nottingham 2018, Subirton 100k 2022

VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon 2019

Citește și:

Djokovic, înainte de Wimbledon: „Sunt copilul unui război, dar nu e corect ce se întâmplă”

Andreea Prisăcariu reacționează, după ce legea pro-avort a fost abrogată în SUA: „Ce întâmplă în America? Lumea chiar a luat-o razna complet?”

Playtech: Pozele care Maria Constantin ar vrea să DISPARĂ de pe internet! Se întâmplă în urmă cu doar câţiva ani... Puţini îşi mai amintesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează