SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

VIDEO Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

Simona Halep / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 07:34 / Actualizat joi, 12 august 2021 11:10

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului de la Montreal, învinsă în trei seturi de americanca Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6. 

La fix trei luni de la ultima apariție într-o competiție, Simona Halep a revenit pe teren în această dimineață, la turneul pe care îl câștigase de două ori în trecut. Halep a luat primul set, a condus de două ori în decisiv, însă lipsa meciurilor și-a spus cuvântul: adversara sa, cu o serie remarcabilă la activ, a întors soarta partidei și s-a impus cu 6-4. 

Sunt, totuși, semne îmbucurătoare pentru Simona: în două ore și 47 de minute de joc, nu a părut deloc să se confrunte cu probleme fizice.

Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

La primul meci după trei luni, pauză cauzată de o ruptură musculară survenită pe 12 mai, Halep a avut o misiune extrem de complicată, ea înfruntând o jucătoare aflată pe val. La ora meciului, Danielle Rose Collins avea 11 victorii consecutive în circuit și un imens capital de încredere, americanca impunându-se în ultimele săptămâni turneele de la Palermo (zgură, în finală chiar împotriva Gabrielei Ruse) și San Jose (hard).

Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
+3 FOTO
  • Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins
Statisticile meciului, conform SofaScore

Trei luni de la pauză, făcute uitate de Simona Halep în primul set

Absentă din circuit la ultimele competiții importante, Simona a revenit cu multă încredere pe teren. Iar primul set a adus în multe momente aminte de vechea versiune a lui Halep. 

Agresivă, dictând ritmul punctelor, românca a zburdat pe teren în prima manșă, una în care s-a impus autoritar, scor 6-2. Simo a salvat o minge de break la 0-1, apoi a supus-o pe Collins unei presiuni frecvente: jucătoarea noastră a reușit două break-uri și a închis setul în 44 de minute. 

„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins
WTA MONTREAL
„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins

Scurtcircuitul din setul secund: Halep și-a pierdut serviciul de 4 ori!

Cumva normal după o pauză atât de lungă, fluctuațiile și-au făcut apariția în jocul Simonei Halep începând cu al doilea set. Iar cele mai mari ezitări au fost la serviciu, una dintre vulnerabilitățile cu care ea s-a mai confruntat și în trecut. 

Nu doar că Danielle Rose Collins a fost în permanență la conducere, dar Simona și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de patru ori. Cu un procentaj de doar 46% al punctelor câștigate cu primul serviciu, Simona s-a văzut nevoită să accepte situația și să se pregătescă pentru bătălia din decisivul ce avea să vină. 

Decisiv pe muchie de cuțit: Halep a fost aproape de victorie, dar americanca n-a cedat!

Chiar dacă procentajele ei au mai crescut, Simona n-a reușit să facă toate reglajele de care avea nevoie pentru victorie. Halep a condus cu 2-1 și 3-2, de fiecare dată cu break în față, însă americanca a arătat de ce are 11 victorii consecutive în circuit: a revenit de fiecare dată, a blocat inteligent tactica Simonei și s-a impus în cele din urmă cu 6-4. 

Ultimul game al partidei a fost unul maraton. Halep a avut două oportunități de a trimite setul în prelungiri, dar Collins a închis partida la cea de-a cincea minge de meci avută.

Simona Halep, după înfrângerea cu Danielle Rose Collins: „Multe lucruri pozitive”

Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a afirmat Simona Halep la finalul meciului, potrivit WTA Insider.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Danielle Rose Collins

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, spulberată în turul 2 la Montreal » Românca a luat doar 4 game-uri cu Victoria Azarenka

Novak Djokovic, decizie de ultim moment înainte de US Open: „Nu voi fi pregătit să concurez”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (34)
risc_mix
risc_mix  •  12 August 2021, 22:42
Postat de Constantin Dima pe 12 August 2021, 22:17

Limbajul folosit vorbeste mai mult despre tine decat ai vrea sa se afle.Numai bine si te rog daca poti sa fii mai atent la limbaj.

Esti prost (vorba lu' Cocosila din Morometii). N-am inteles ce vrei sa spui. Fii mai explicit daca poti, daca te duce capu'

992062307482219
Constantin Dima  •  12 August 2021, 22:17
Postat de risc_mix pe 12 August 2021, 18:06

Cat de limitat poti fi si ce lexic sarac ai . Ai si tu cateva cuvinte pe care le mesteci intr-un gretos limbaj de lemn. Ai auzit si tu de cuvantul hater dar nu stii cand sau cum sa-l folosesti. Pentru tine toata lumea e hater. Ba penibilule, nu esti neaparat hater daca nu esti de acord cu restul lumii. Pai ba prostule, nu ma obligi tu sa-mi placa halep, fcsb sau csu craiova ( de exemplu) doar pt ca iti plac tie. Mai ales ca eu am si argumente. Pe cand tu ai doar niste aiureli

Limbajul folosit vorbeste mai mult despre tine decat ai vrea sa se afle.Numai bine si te rog daca poti sa fii mai atent la limbaj.

669976169815162
Teodor Ene  •  12 August 2021, 19:56

am zis si io ca soarele si *** slabeste tenisul si gata cenzura.oricum sunteti niste *** voi astia de gsp

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează