SPORTURI  »  VOLEI  »  DECIZIE

Agroland Timișoara s-a retras din campionat! Bănățenii au capitulat în războiul cu Federaţia

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2018 18:12

UVT Agroland Timişoara este a patra echipă din voleiul feminin care se retrage din campionat! După ce CSU Oradea şi Medicina Tg. Mureş au făcut acest pas încă înainte de începerea sezonului, invocând motive financiare, Penicilina Iaşi a fost exclusă de FR Volei pentru că nu s-a prezentat la un meci în Cupa României, la Galaţi.

Acum, la finalul turului de campionat, practic la jumătatea drumului, patronul UVT Agroland Timişoara a anunţat că retrage echipa din Divizia A. Conform anunțului oficial al clubului, decizia luată nu are legătură nici cu partea financiară, nici cu latura sportivă.

"Așa cum am avertizat din vară, clubul nostru se află sub asediul conducerii Federației Române de Volei, deoarece am început să spunem lucrurilor pe nume. Iată că la jumătatea sezonului regular, am hotărât să nu mai continuăm această luptă, fiindcă, din păcate, voleiul se îndreaptă, din cauza domnilor Vișan și Cotoanță, spre o fundătură. Nu mai vrem să facem parte din acest fenomen", a anunţat patronul Horia Cardoş.
Atacul la conducerea FR Volei a continuat.

"Timp de cinci ani am investit, și spun că am investit nu că am cheltuit, bani cu mult drag și cu speranța că putem face ceva semnificativ pentru voleiul din România. Avem jucătoare pe care le-am crescut și care au ajuns în lotul naționalei de senioare, au jucat într-o cupă europeană. Sunt convins că își vor găsi echipe care să le pună în valoarea potențialul. Mă încearcă o mare dezamăgire.

Nu am început acest proiect ca să ne oprim după cinci ani. Însă, așa cum am zis, Federația Română de Volei este condusă în momentul de față de doi impostori, care pur și simplu duc acest fenomen spre prăpastie", a mai spus preşedintele clubului timişorean.

UVT a jucat în acest sezon în Challenge Cup, fiind eliminată de Vasas Budapesta. Omul de afaceri bănăţean spune că retragerea nu are nici o legătură cu partea financiară.

"Ca să nu existe speculații, din punct de vedere al afacerilor, în 2018 Agroland a avut cel mai bun an din istorie. Cauza pentru care oprim aici activitatea clubului nu este legată de bani. Și nici de partea sportivă. Chiar fără antrenor, echipa este la câteva puncte de podium. După o perioadă mai puțin fastă, jucătoarele și-au revenit și au urcat pe locul 5.

Sunt mulțumit de ce au realizat în acest sezon, atât ele, cât și staff-ul tehnic, și nu am motive să mă plâng", a mai declarat Horia Cardoş.

Divizia A, la feminin, rămâne astfel cu 8 echipe, cel mai mic număr din ultimii 50 de ani!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează