SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

CS Alba Blaj, primele meciuri europene în noua sală! » Bătaie pe două locuri în grupele Ligii Campionilor

Jucătoarele și staff-ul de la Alba Blaj, bucuroși după victorie Foto CEV
Jucătoarele și staff-ul de la Alba Blaj, bucuroși după victorie Foto CEV

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 20:48 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 21:07

CS Volei Alba Blaj dispută zilele acestea primele meciuri de cupe europene în Sala Polivalentă inaugurată pe 30 septembrie. În turneul de calificare găzduit la Blaj mai participă Asterix Avo Beveren (Belgia), Mladost Zagreb (Croația) și Kralovo Pole Brno (Cehia)

Campioana României, CS Volei Alba Blaj, începe marți, 24 octombrie, a doua fază de calificare din Liga Campionilor, găzduind în noua sa sală turneul la care mai participă echipele Asterix Avo Beveren (Belgia), Mladost Zagreb (Croația) și Kralovo Pole Brno (Cehia).

Sala Polivalentă din Blaj a fost inaugurată pe 30 septembrie, odată cu disputarea meciurilor din Supercupa României atât la feminin, cât și la masculin. Arena are o capacitate de 2.000 de locuri, ceea ce îi va permite campioanei să dispute acolo partidele din cupele europene, fără să se mai deplaseze la Sibiu sau Tg. Mureș, așa cum s-a întâmplat în ultimii 9 ani.

Stevan Ljubicic: „Suntem favoriți, trebuie să arătăm pe teren”

„Faptul că organizăm la Blaj turneul de calificare înseamnă mult pentru noi, pentru că vom avea susținerea publicului și a galeriei noastre, dar înseamnă mult și pentru echipa noastră tânără. Ne așteaptă meciuri grele, dar avem un mare avantaj că jucăm aici, la Blaj”, a declarat antrenorul Stevan Ljubicic pe pagina de Facebook a clubului.

„Trebuie să jucăm pe teren, acolo se va decide totul, toate echipele pornesc cu șanse egale. Din punct de vedere al rezultatelor înregistrate în ultimii ani, noi suntem favoriți, dar în teren trebuie să arătăm asta”, a subliniat el.

„Sunt foarte entuziasmată, mă bucur foarte tare că am reușit să organizăm noi turneul de calificare, că vom juca acasă și fanii noștri vor avea șansa să vină și să ne susțină chiar aici la Blaj”, a spus și căpitanul Nneka Onyejekwe, revenită în acest sezon la Blaj după trei ani.

Vom juca meciuri de cupe europene chiar în sala noastră, pentru că se știe foarte bine că în trecut meciurile de acasă erau de fapt în deplasare”, a indicat experimentata jucătoare în vârstă de 34 de ani.

Reîntâlnire cu Kralovo Pole Brno

În fața lui Kralovo va debuta Alba marți, de la ora 19:00, înfruntând echipa cehă pentru a doua oară în această lună. Cele două team-uri s-au întâlnit și în primul turneu de calificare, organizat la Brno, în sala Vodova, iar româncele s-au impus cu 3-1 (23-25, 25-11, 25-21, 25-15).

CS Alba Blaj, primele meciuri europene în noua sală! » Bătaie pe două locuri în grupele Ligii Campionilor
Nneka Onyejekwe și Drusilla Costa la blocaj în meciul cu Kravolo din prima rundă de calificare Foto CEV

Al doilea meci va fi miercuri cu Mladost Zagreb, iar joi urmează partida cea mai importantă, cu Asterix Avo Beveren, formația de la care s-a transferat în august liberoul naționalei Belgiei, Britt Rampelberg. Importantă pentru că numai primele două formații merg mai departe, în grupele Ligii Campionilor.

Se știe și unde sunt repartizate: câștigătoarea în grupa D, alături de Imoco Volley Conegliano (Italia), DevelopRes Rzeszow (Polonia) și Allianz MTV Stuttgart (Germania), iar ocupanta locului secund în grupa E, lângă LKS Coomercecon Lodz (Polonia), Volero Le Cannet (Franța) și SC Prometey (Ucraina).

Citește și: 

Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și CSM Constanța în căutare de puncte în European League » „Meci greu cu Chambery” + „Adversar de Liga Campionilor”
Gestul lui Adrian Vasile și clauza de 54.000 de euro
ANALIZĂ
Gestul lui Adrian Vasile și clauza de 54.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  24 Octombrie 2023, 00:27

Mi se pare mie, sau va fi lupta pentru locul 2? Pare o grupa mult mai accesibila pentru locul 2 ulterior, fata de ce prinde castigatoarea grupei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează