SPORTURI  »  VOLEI  »  IMPLEMENTARE

VAR-ul a fost implementat și în voleiul românesc » La ce meci a fost folosit sitemul de arbitraj video

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 13:24 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 13:24

Sistemul VAR a fost implementat și în voleiul românesc, sub denumirea challenge. Prima partidă la care a fost folosită sistemul de arbitraj video a fost cea disputată duminică după-amiază, dintre Dinamo București și Arcada Galați. Trupa din „Ștefan cel Mare” s-a impus cu scorul de 3-2, în runda cu numărul 13 din Divizia A. 

Ca în fotbal, și în volei există momente de întrerupere a jocului, pentru ca fazele să fie analizate. 

20 de ani cu Becali la FCSB » Istoria unei mutări care a transformat Liga 1: GSP face TOP 5 lucruri bune și rele
FCSB
20 de ani cu Becali la FCSB » Istoria unei mutări care a transformat Liga 1: GSP face TOP 5 lucruri bune și rele

Federația Română de Volei a comandat sistemul VAR în primăvară. L-a primit în decembrie

Federația Română de Volei a plătit în schimbul sistemului VAR suma de 40.000 de euro. Acesta a fost comandat încă din primăvara anului trecut, dar, din cauza crizei conductorilor, a sosit abia în luna decembrie 2022. Când nu va fi folosit, sistemul va fi ținut în sediul Federației, sub cheie, scriu cei de la sportsnet.ro. 

„A durat ceva, pentru că o parte din componentele sistemului vin din China. Situația o știe toată lumea. Era totul complet mai puțin numărul de camere. Noi am plătit un avans în primăvară și a venit acum. Ne-am propus să-l avem la începutul campionatului și-l avem la începutul returului. 

A costat 32.000 – 34.000 de euro plus TVA, adică în jur de 40.000 de euro. Deocamdată, când nu va fi folosit, îl vom depozita în federație pentru că e un bun, o valoare. Noi avem niște camere, depozite în care ținem echipamente. Dar pentru siguranța noastră deocamdată e bine să stea în Federație. Urmează să găsim un loc unde într-adevăr să fie și supravegheat, să fie în regulă, și atunci îl vom depozita acolo, numai când suntem în siguranță cu el”, a declarat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei. 

Sistemul VAR va fi folosit la cel mai tare meci al fiecărei etape din Divizia A, dar nu este exclus ca, în funcție de cereri, acesta să fie folosit și la alte meciuri, mai arată sursa citată. 

„Ca primă intenție, la meciurile care sunt televizate pe postul public dacă e un derby, vom merge cu challenge-ul suprapus cu jocul respectiv. Dacă va fi solicitat de către alt club și e liber, îl putem trimite către cei care solicită”, a mai spus Adin Cojocaru. 

Sergiu Stancu, antrenor Arcada Galați: „Ne bucurăm că Federația a reușit să aducă sistemul VAR și în România”

„Toate campionatele puternice au acest sistem. Ne bucurăm că Federația a reușit să-l aducă și în România și cu siguranță e un plus pentru toată activitatea voleibalistică de la noi. De asemenea, sunt convins că este un plus și pentru echipa națională, pentru că îl vom putea folosi la meciurile de acasă.

Sunt lucruri normale (n.r. pauzele). Nu putem să ne plângem de aceste pauze, pentru că e ceea ce se întâmplă peste tot. Trebuie să ne acomodăm la aceste lucruri”, a precizat Sergiu Stancu, antrenorul celor de la Arcada Galați, care este și selecționerul echipei naționale.

Bela Bartha, jucător la Dinamo, a fost protagonistul unui moment inedit în meciul cu Arcada Galați. Sistemul challenge a demonstrat că a atins fileul, ceea ce în volei se penalizează. 

„La acea fază i-am și zis antrenorului să ceară challenge, pentru că eu chiar nu mi-am dat seama cine a atins fileul. Și am văzut pe reluare că de fapt atinsesem eu cu tricoul. Nu am simțit chiar nimic”, a precizat Bela Bartha. 

Citește și:

Elevul lui Patrick Mouratoglou, eliminat dramatic la Australian Open 2023! A ratat două mingi de meci în decisiv și a avut 5-0 în ultimul tiebreak

Motivul bizar pentru care Mats Wilander crede că favoriții sunt eliminați la Australian Open 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează