GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECIZIE

Probleme grave descoperite în ambulanțele PULS: medicamente expirate, defibrilatoare fără baterii! MAI a suspendat activitatea firmei pentru 30 de zile!

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2016 19:13

Departamentul pentru situații de urgență a MAI a emis astăzi un comunicat prin care anunță că a decis să suspende pentru 30 de zile autorizația firmei de ambulanțe private Puls.

Decizia vine după controlul din ambulanțele PULS, în care s-au identificat medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. S-au găsit în trusele medicilor și asistenților medicamente expirate din luna mai 2015, anunță Digi 24!

În trusele medicilor existau și fiole de adrenalină expirate, folosite pentru procedurile de resuscitare. De asemenea, pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

Comunicat de presă
Echipa din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și specialiștii Ministerul Sănătății au finalizat controlul început ieri la o societate comercială care asigură servicii private de ambulanță.

În urma acestui control au fost identificate următoarele:

- modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților), celelalte trei ambulanțe de tip B și C (destinate urgențelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenții, inclusiv cele de urgență, se făceau cu ambulanțe tip A, care erau incomplet echipate.

- au fost identificare medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.
- pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.
- reprezentanții firmei nu au putut preciza persoana responsabilă cu activitatea medicală prespitalicească de la nivelul societății.

Aceste aspecte reprezintă neglijențe și abateri grave care revin în sarcina societății comerciale care asigură servicii private de ambulanță, fapt pentru care au fost dispuse următoarele sancțiuni:

- suspendarea pe o perioadă de cel puțin 30 de zile a autorizației de funcționare a firmei private de ambulanță, până la remedierea tuturor deficiențelor.
- aplicarea de către DSU a unei amenzi în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea regimului privind reclasificarea ambulanțelor.
- aplicarea de către Direcția de Sănătate Publică a unei amenzi în valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate și modul de tratare a deșeurilor medicale.
- extinderea controlului de către Direcția de Sănătate Publică pe alte aspecte specifice sesizate, de competența acesteia.

Măsura suspendării autorizației urmează să fie dispusă, conform legii, de către Direcția de Sănătate Publică.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (36)
eucutine
eucutine  •  08 Mai 2016, 21:44
Postat de Ivanovschi Ioan pe 08 Mai 2016, 21:36

Acolo este Arafat. El trebuia să controleze. Nu a controlat. Și noi am trece pe roșu în fiecare zi, dacă nu suntem controlați. Arafat produce prin incapacitatea lui menegerială mai mult rău ***

trebuia sa verifice bateriile si valabilitatea medicamentelor? de unde apar toti idiotii astia?

idi53
idi53  •  08 Mai 2016, 22:38

Firma trebuia desfiintata imediat!Nu se poate sa intervii la o urgenta cu medicamente EXPIRATE!In ce tara traim!

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  08 Mai 2016, 19:42

medicamente expirate din luna mai 2015, adica chemi salvarea ca iti este putin rau si a doua zi familia ta va constata decesul tau dintr-un raport in care va scrie ca decesul a survenit in urma incercarii tale de a sari din ambulanta la vazul unor ace de seringa perfect ruginite

Vezi toate comentariile (36)
Comentează