INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Chivu: “Totti mi-a rupt nasul!”

Articol de - Publicat miercuri, 27 februarie 2008 00:00

Gazzetta dello Sport a realizat un amplu interviu cu Cristi Chivu inaintea derby-ului Inter - Roma, actuala si fosta echipa a “tricolorului”, meci programat miercuri si transmis in direct pe Boom Sport One, de la ora 21:30. Iata discutia pe care Cristi a avut-o la centrul de pregatire de la Appiano Gentile cu reporterii celui mai important ziar de profil din Italia:

- Chivu, ti-ai schimbat opinia?

- Despre ce anume?

- La Roma se spunea ca nu suportai sa joci in centrul defensivei.

- O mare gogoasa. N-am spus niciodata asa ceva. Antrenorul Spalletti m-a intrebat odata despre preferintele mele tactice, iar eu i-am spus sincer parerea mea. Dar n-am negat niciodata disponibilitatea mea de a evolua si pe alte posturi la nevoie.

- Sint unii care sustin ce esti mai puternic in linia mediana.

- E selectionerul “nationalei” mele care crede acest lucru. Eu cred ca dau un randament mai bun in defensiva, dar consider ca e un cistig daca pot acoperi mai multe posturi. De aceea simt un mare entuziasm de fiecare data cind am de-a face cu o noua experienta.

- Ti-a fost utila scoala Ajax in acest sens?

- Se poate spune si asa, chiar daca acolo e vorba realmente despre o cu totul alta cultura sportiva. E adevarat ca in Olanda te invata sa fii pe cit posibil mai maleabil, dar o data ajuns in prima echipa rar schimbi postul. Pe de alta parte, eu si la reprezentativa Under 21 a Romaniei am evoluat in fata defensivei.

- Ai nostalgia Ajax?

- Nu, dar a fost o perioada extraordinara. Am ajuns la Amsterdam cind nu implinisem inca 19 ani si am ramas acolo patru stagiuni. Programul era diversificat. Ieseam seara impreuna, iar cun noi venea deseori si antrenorul Ronald Koeman. Jurnalistii erau putini si se intimpla ca si ei sa nea insoateasca uneori la restaurant.

- Dupa Amsterdam, patru ani la Roma. Ce iti lipseste din perioada giallorossa?

- Prietenii, am last destui la Roma. In special Pietro (un intreprinzator din Roma care l-a si gazduit pe Chivu in prima parte a aventurii sale italiene) si familia lui. M-au tratat ca pe un fiu si un frate mai mic. In general, m-am simtit bine la Roma.

- Ce ti-a lipsit?

- Nimic in mod deosebit, as repeta fiecare lucru pe care l-am facut in cei patru ani cit am stat acolo. O asemenea experienta se judeca in ansamblu, cu partile sale bune si mai putin bune.

- Referitor la acestea din urma, poate modul cum s-a produs despartirea…

- Da, am suferit mult cind unii m-au facut tradator. Mi-a facut rau, dar cunoasteam bine un anumit tip de de ambient asa ca toata povestea m-a prins pregatit psihologic. La roma eu am dat totul, ma simt cu constiinta impacata. . Alegerea mea n-a fost strict economica, am facut- la lumina zilei, considerind toate aspectele, inclusiv cele strict personale.

- Bilantul milanez?

- Mi-au ajuns doua saptamini ca sa inteleg ca sint unde trebuie.

- Citi prieteni vei reintilni in aceasta seara?

- Multi. Totti, De Rossi, Ferrari, Cassetti si Aquilani…Eram o trupa frumoasa, pot spune.

- Prietenia cu Totti a inceput rau….

- E adevarat. La un meci Italia - Romania mi-a rupt septul nazal. Am vrut sa-mi iau revansa, dar cind ma gindeam ca ne vom revedea intr-o “dubla” Ajax - Roma, eu am ratat prima mansa, iar el returul.

- Si cind v-ati intilnit la Trigoria?

- Ne-am adus aminte despre acel episod, am ris si asa ne-am imprietenit.

- Tu ai plecat de la 17 ani de acasa. Crezi ca Totti ar fi ajuns un jucator si mai mare daca parasea Roma acum citiva ani?

- Totti a devenit oricum unul dintre cei mai buni jucatori din lume. Admir dragostea lui pentru Roma. Cazul meu e insa diferit. Fotbalul mare nu e in Romania, era normal sa-mi incerc norocul in alta parte.

- Moratti a incercat sa-l ia pe De Rossi, acum il urmareste pe Aquilani..

- Amindoi sint jucatori foarte buni. Dar sint romani, e greu sa-i iei de acolo. La fel sta situatia si cu Totti.

- Inter e in criza?

- Trei infringeri intr-un an, nici macar una in campionat, primii in clasament, cu noua puncte avans in fata celei de-a doua clasate. Daca ziceti voi, atunci e criza. Era de fapt si dupa prima etapa, cind am facut egal acasa. In fapt, trebuie sa spun ca la Milano am gasit o interpretare stranie a conceptului de criza.

- Sa incheiem cu situatia ta privata: deci, te insori?

- Da, in iulie ma insor cu Adelina si voi sta in centru la Milano. Gata cu periferia, mi-a ajuns la Roma si la Amsterdam.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
 •  27 Februarie 2008, 16:53

articolul e bun , dar cel ce a scris articolul , primeste un sfat si de la mine?:'' prietene, Roma e substantiv propriu si se scrie cu litera mare Roma , adica'' intelegi?, mai ai tu vreo 2 greseli de ortografie , dar esentza articolului contezeaza si se scuza ;).

 •  27 Februarie 2008, 16:33

Daca ar fi sa ma pun in locul lui nea mitica de la liga as zice despre chivu: 'Fotbalist bai nenica, in primii trei din lume, trebuie sa fim bucurosi ca suntem contemporani cu el, fara el si mutu suntem degeaba la euro, ce dreaq bai sa ne mai dam dupa ciresi'.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează