FOTBAL  »  NATIONALA  »  CEHOSLOVACIA - ROMÂNIA 5-2

VIDEO EXCLUSIV Cornel Dinu dă de pământ cu Silviu Lung pentru meciul de la Kosice: „Din șapte șuturi, cinci au fost goluri”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 19:59

Cornel Dinu, 71 de ani, fost jucător și antrenor la Dinamo, a fost prezent în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, și a vorbit despre meciul dintre Cehoslovacia și România, scor 5-2, din preliminariile pentru Mondialul din 1994.

„Domnule, e foarte simplu. Există o necunoaștere condamnabilă. Chiar oameni foarte apropiați îți reproșează ție, care erai un ziarist influent și care știai fotbal, că ai fi insistat să-l pun în poartă pe Lung. Nicio legătură cu adevărul!

Tu ești un om de analiză și ai mii de meciuri. Spune-mi dacă se asemăna vreun meci. Atunci a fost un șoc teribil care se întâmplă o dată la 50 de ani! Ai mai văzut vreun meci al echipei naționale controlat de noi și pierdut? Era 3-2, erau doi eliminați și-am mai luat două goluri. A fost o fatalitate. Sunt multe ciudățenii, dar eu vorbesc de lucruri palpabile.

Faptul că la acel meci nu am avut soluția de a alege un alt portar. Lung era recomandat de toți. Eu mă gândisem cu ceva rezerve la vârstă (n.r. Lung avea atunci 37 de ani), dar atunci echipa după ce o discutam în Comisia Tehnică era aprobată de Comitetul Executiv. După 2-1 cu Cehoslovacia și golul ciudat lui de Stelea, Comitetul Executiv mi-a interzis să mai aduc la națională jucători care nu jucau la echipa de club. Stelea nu juca și singura soluție era Silviu Lung”, a declarat Cornel Dinu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„Mister” a continuat și l-a criticat pe Silviu Lung: „L-am trimis și pe secundul meu, Gino Iorgulescu, să-l urmărească special pe Silviu Lung la un meci cu Bistrița. Eu aveam dubii că nu-l mai țineau nervii. Atunci a fost eliminat în 83 și Gino mi-a zis asta. Comitetul Executiv nu l-a suspendat și l-a lăsat să vină la națională.

Din șapte șuturi, cinci au fost goluri. Am fost îndepărtat ca să scape de presiunea de pe Biroul Federal. Ia uitați-vă câți jucători au fost lansați în '92-'93 și câți au fost folosiți în echipa din '94, '96, '98. I-am adus pe Prunea, Dan Petrescu, Prodan, Mihali, Belodedici cu mari sacrificii din Serbia, Dorinel Munteanu, Selymeș, Lupescu, Răducioiu. Hai să ne oprim.... Am avut o contribuție acceptabilă și m-am lovit de-un imparc infernal, în care soarta mi-a jucat o fatalitate care se întâmplă o dată în 50 de ani”.

Cornel Dinu a fost înlocuit după acel meci cu Anghel Iordănescu. „Procurorul” a pregătit naționala României în perioada 1992-1993. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Dinamo, CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și Olt Scornicești.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU CORNEL DINU

Echipele de start de atunci

Cehoslovacia: Kouba - Latal, Suchoparek, Novotny, Vrabec - Nemecek, Moravcik, Dubovsky, Kubik - Skuhravy, Kuka  
Antrenor: Vajclav Jezek. 

România: Silviu LUNG - Ioan SABĂU, Daniel Claudiu PRODAN /75' Ovidiu HANGANU, Miodrag BELODEDICI, Dorinel MUNTEANU - Ionuț LUPESCU, Gică POPESCU, Gheorghe HAGI-cpt., Ilie DUMITRESCU - Marius LĂCĂTUȘ / 60' Basarab PANDURU, Florin RĂDUCIOIU 
Antrenor: Cornel Dinu

Au marcat: Vrabec (13'), Latal (37'), Dubovsky (59', 83', 90') / Răducioiu (26', 56'). 

Vezi și:

DINAMO // EXCLUSIV Dusan Uhrin, promisiune importantă pentru jucători la antrenamentul de azi

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
180243083137001
Boby Ewing  •  21 Noiembrie 2019, 17:35

daca meciul se castiga era bun antrenorul ,si federatia.Calificarile noastre se joaca la ultimul meci in care greseste cineva si nu ne calificam.Cum spunea contra :la meciul cu Spania am avut jucatorii fricosii .......dar nu chiar tu ai facut o echipa cu 5 fundasii.Deci domnule Dinu calificarea Romaniei trebuia sa se intample cu mult timp inainte de ...KOSICE. Si vina a fost tot a lui Lung. Acum scria altul ca ,Hagi l-a fortat pe Ianis si de aceea nu ne-am calificat.

180243083137001
Boby Ewing  •  21 Noiembrie 2019, 17:24

a fost odata ca niciodata un cornel Dinu......

mordi
mordi  •  21 Noiembrie 2019, 14:39

Ala chiar a fost un meci de ***...si da, Lung ne-a mancat meciul. N-as da vina pe Dinu asa cum zic unii pe aici, si daca-l punea pe Lacatus in poarta, tot nu luam 5.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează