GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Ministrul Sănătății anunță: „Vom merge din ușă în ușă și vom testa de COVID-19 toată populația din București”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 20:28

Victor Costache, ministrul Sănătății, afirmă că toți cetățenii din București vor fi testați în scurt timp pentru COVID-19.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door, după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat Victor Costache pentru Pro TV.

Alte măsuri anunțate de ministrul Sănătății:

  • pacienții cu formă ușoară de coronavirus vor fi mutați din spitale în hotelurile special amenajate 
  • cel puțin 30 de spitale din țară vor fi special destinate luptei împotriva COVID-19, astfel încât bolnavii de coronavirus să nu mai poată lua contact cu ceilalți oameni

Imagini de astăzi, din București

+8 FOTO

VIDEO / Noile măsuri anunțate de președintele României, Klaus Iohannis

Citește și alte știri despre coronavirus:

Scriitorul Paul Goma a murit de coronavirus, la Paris » Ceaușescu folosea boxerul Securității ca să-l terorizeze: „A vrut să mă muște, l-a oprit vecina”

683 de italieni au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore » 31 de medici și-au pierdut viața

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (34)
cristy82
cristy82  •  25 Martie 2020, 21:15
Postat de Eva Giulia pe 25 Martie 2020, 21:05

***

Va agitati .... ei nu au fost in stare sa-i testeze pe aia 4mii din carantina veniti de afara si voi credeti ca o sa aiba 2mil de teste pentru Bucuresti. Oamenii se considera in campanie electorala.

reteleanu
reteleanu  •  25 Martie 2020, 21:28

delirul guvernului asta e total. ei nu au capacitate sa testeze un focar judetean (spitalul din suceava, cazurile din hunedoara si timisoara) si acum dau...teste la tot bucurestiu!?? assta nici nu stie ce vorbeste, poti sa ai si 100 milioane de kituri de testare, conteaza capacitatea de procesare rapida a rezultatelor. nici germania n-a rezolvat problema.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  25 Martie 2020, 23:12
Postat de Eva Giulia pe 25 Martie 2020, 22:37

Stai liniștit că o greșeală de scriere nu mă face să mă simt mai prejos decât un mitic........ Dacă nu aș avea dreptate aș avea de ce să mă simt prost.....dar am dreptate, dacă era după voi încă ați fi cântat Trei Culori cunosc pe lume.....;))))

Apropo... când va fi finalizată testarea in bucuresti sa ne anunți și pe noi...deduc ca ești o persoana cu pretenții... dar dacă institutul Cantacuzino poate procesa maxim 250 de probe pe zi in condițiile in care nu se va îmbolnăvi niciun medic care procesează testele... cam in cât timp crezi tu ca va fi finalizată testarea celor 3 milioane de locuitori majoritatea alungați de neajunsuri din locurile de baștina iar alții aduși de pile in bucuresti?

Vezi toate comentariile (34)
Comentează