FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Poli Iași pune presiune pe LPF: „Să ne facă rost de bani, exact cum au procedat nemții”

Președintele moldovenilor, Ciprian Paraschiv, susține că Liga e singura care poate lua un credit garantat de stat pentru a ajuta cluburile: „Eu nu sunt IMM, ci Asociație, nu pot aplica”.
Președintele moldovenilor, Ciprian Paraschiv, susține că Liga e singura care poate lua un credit garantat de stat pentru a ajuta cluburile: „Eu nu sunt IMM, ci Asociație, nu pot aplica”.

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 13:08

Președintele moldovenilor, Ciprian Paraschiv, susține că Liga e singura care poate lua un credit garantat de stat pentru a ajuta cluburile: „Eu nu sunt IMM, ci Asociație, nu pot aplica”.

Rezolvarea licenței, capitol închis și cu ajutorul antrenorului Mircea Rednic, care a împrumutat clubul cu 60.000 de euro, e doar o parte a problemelor cu care s-a confruntat și se confruntă Poli. Iar președintele Ciprian Paraschiv crede că și-ar putea rezolva și altele, dacă Liga (LPF) îi va sări în ajutor, cum a reclamat și mai demult. 

„Liga să contracteze un împrumut garantat de către stat, pe care noi, cluburile, să-l returnăm într-un anumit număr de ani. Normele financiare legate de astfel de împrumuturi, apărute recent, se referă doar la IMM-uri, însă eu sunt Asociație, funcționez ca un ONG, nu pot aplica. Dar LPF poate!", susține Paraschiv, care intenționează să prezinte propunerea spre dezbatere la următoarea ședință comună, în două săptămâni. 

El dă exemplul nemților: „Am citit că Liga lor vrea să atragă un împrumut de urgență, de 300 de milione de euro, de la o bancă de investiții din Japonia. Problema tuturor în această perioadă de criză, fie că vorbim de fotbal sau de mediul de business la general, o reprezintă lipsa cash-flow-lui".

„Trebuie să căutam soluții cu toții. Guvernul a ajutat fotbalul, atât cât a putut, dar a luat decizii concrete. E momentul să avem decizii concrete și din partea decidenților din sport"
Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

1,8 milioane de euroe cuantumul datoriilor lui Poli la ora actuală. Sursele de finanțare au dispărut o dată cu apariția pandemiei de coronavirus

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre Poli Iași:

Mircea Rednic a salvat-o pe Poli Iași! Suma pe care antrenorul a oferit-o clubului

Mircea Rednic poate pleca de la Poli Iași » Dorit în Belgia de Cercle Brugge

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
skins_berceni
skins_berceni  •  26 Aprilie 2020, 18:35

Tara arde si baba se piaptana, nu erati voi care trambitati lunile trecute ca va faceti stadion de fotbal de 5 stele in valoare de 65 de milioane de euro??? In Romania sunt mii de sate fara curent, fara apa, fara canalizare la fel sunt mii de scoli fara incalzire, cu toalete in curte unde copii merg pe jos kilometri prin paduri si noroaie iar voi vreti stadion de 65 de milioane de euro si ajutoare de la stat pentru ca sa aveti voi echipa de fotbal in liga 1...ce-ati facut voi ma pentru tara asta sa meritati asa ceva??? Echipele din Germania au adus si aduc miliarde de euro profit Germaniei...voi ce profit aduceti, doar bani ingropati si pierduti din banii publici!

skins_berceni
skins_berceni  •  26 Aprilie 2020, 18:30

Un club sponsorizat de stat din bani publici cere ajutor financiar??? Pai daca nu ai bani ce cauti in liga 1? In liga a 3-a poti sa te descurci cu banii? Joca atunci in liga a 3-a! La fel si celelalte cluburi, nu ai bani...stai acasa!!

romulus65
romulus65  •  26 Aprilie 2020, 21:54

Ultima grija a acestei tari este acum fotbalul. Sa ia LPF un imprumut pe care sa-l garanteze statul, pentru ce? Pentru fotbalul lipsit de substanta pe care il produceti sau pentru a va lua voi salariile alea grase? Esti manager, descurca-te.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează