FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA #14

Viitorul - FC Botoșani 1-2. Constănțenii, fără victorie cu Mircea Rednic pe bancă

FC Botoșani s-a impus în duelul cu Viitorul, scor 2-1, din etapa #14 a Ligii 1.
FC Botoșani s-a impus în duelul cu Viitorul, scor 2-1, din etapa #14 a Ligii 1.

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2020 00:39 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 23:19

Viitorul a pierdut dramatic partida de acasă cu FC Botoșani (1-2): a avut trei bare, a jucat jumătate de ceas cu un om în plus, și-a supus adversarul unui asalt total. Dubla lui Keyta a adus însă trei puncte perfecte pentru moldoveni, iar reușita lui Luckassen din prelungiri n-a mai putut salva trupa lui Mircea Rednic.

Vezi AICI programul complet al etapei #14

Viitorul a schimbat din mers rețeta pe banca tehnică, aducându-l pe Mircea Rednic în locul lui Ruben de la Barrera, sperând că va revitaliza o formație amorțită pe finalul de mandat al spaniolului. Mișcarea prinde însă greu pe malul Mării Negre!

După o remiză etapa trecută la Târgoviște, trupa dobrogeană a capotat dramatic acasă în fața Botoșaniului, o echipă care gustă mai degrabă jocurile din deplasare decât cele din propria ogradă. A fost o primă repriză de clasă, cu un joc purtat rapid de la o poartă la alta și cu ocaziile curgând gârlă. Artean și Cosmin Matei și-au trecut în cont câte o bară, Florescu și Al Mawas au răspuns cu faze de infarct, iar sirianul va impresiona mai departe cu abilitățile lui ofensive.

Ongenda, două galbene în 3 minute!

Keyta va fructifica însă din apropiere o lovitură de colț pe axa Ongenda – Chindriș, ceea ce va rămâne reușita care face diferența între reprize în favoarea oaspeților, cu toate cu șarjele celor de la Viitorul i-au dat mari emoții lui Hankici. Dar austriacul a zburat din bară în bară pentru a-și ține imaculată plasa!

Scenariul va curge în același registru și mai departe, dar trei minute de coșmar pentru Botoșani putea să-i coste scump. Ongenda s-a ales cu două avertismente consecutive și a pus-o de-o eliminare înainte cu jumătate de ceas de final, obligându-și coechipierii să tragă cu un om în minus contra unui adversar dezlănțuit.

Hankici, acest spiderman

Dar, cu toate acestea, Keyta a inventat un 2-0 miraculos în inferioritate numerică. A intrat într-o combinație de manual cu Patache și Al Mawas, apărând la capătul unei faze care a făcut șah-mat defensiva constănțeană. Iar de aici încolo, pentru 20 de minute, partida va însemna un asediu total al Viitorului către buturile aceluiași fantastic Hankici.

Goal-keeper-ul moldovenilor a continuat să fie un veritabil spider-man, a fost salvat din nou de bară și la o finalizare a lui Luckassen, a cedat abia în prelungiri în fața aceluiași atacant, dar nimic nu va mai putea schimba tabela dincolo de un 1-2 care consfințește un început complicat de mandat pentru Rednic și o seară fără mătănii pentru Croitoru.

3 victoriidin cele 4 obținute până acum de FC Botoșani au fost bifate în deplasare, unde moldovenii au o eficiență remarcabilă la rezultate

FINAL » Viitorul - FC Botoșani 1-2

Clasamentul Ligii 1:

VIDEO. Derby-ul etapei #14, U Craiova - FCSB

Citește mai multe știri din Liga 1:

DINAMO. Prima reacție a noului om cu banii din Ștefan cel Mare: „Pe scurt, asta e situația”

Așteaptă banii de la Gigi Becali: „Am câștigat în instanță, dar nu știu ce am câștigat. E SF ce se întâmplă în România”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (20)
popescu222
popescu222  •  15 Decembrie 2020, 17:15

Hai Mircea! Am pus 300 de dolari australieni 1 solist. Nu ma lasa ca sunt bani munciti aici la capat de lume. Bine, cred ca totusi am sa te iert daca nu bati, in amintirea golului egalizator de la Minsk. PS.Daca nu iese 1, m-as bucura macar sa iasa 2, ca nu-l inghit pe Rege...

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  15 Decembrie 2020, 23:19

Sunt curios pe cine mai da vina strambul ! A rezolvat Dinamo a rezolvat Iasi a rezolvat 2 echipe prin Belgia urmeaza Viitorul . Oare cat mai sta in fotbal aceasta ciuma ?

fairplayromania
fairplayromania  •  15 Decembrie 2020, 23:42
Postat de godot pe 15 Decembrie 2020, 23:29

Rednic e meseriaș, dar Nu poate face minuni, lotul e varză, l-a distrus spaniolul adus de Popescu. Până anul trecut exista o identitate, care a fost distrusă prostește, e o caricatură de echipă, cu străini mulți si slabi, cu medie de vârstă ridicată, cu joc slab și rezultate foarte proaste, perspectivă zero. Rednic sa-si arate valoarea in pauza de iarnă.

Nu ai dreptate, echipa asta a fost tot timpul aşa, doar că arbitrii ştiau de frica lui Hagi care urla non-stop, plus cumetriile....cam asa se strîngeau puncte. Acum nu se mai lasa nimeni păcalit de axa Becali-Hagi . Succes fotbalului !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează