FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj

Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării lui Caia // foto: captură DigiSport
Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării lui Caia // foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 mai 2021 19:21 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 20:00

FC Botoșani a beneficiat de o eroare de arbitraj în startul meciului cu CS Universitatea Craiova.

În minutul 9 al meciului de pe „Ion Oblemenco”, Alexandru Caia a trimis o centrare în fața porții oltenilor. În momentul centrării, Mahmoud Al Mawas se afla în afara jocului. Balonul trimis de Caia a fost deviat de Mihai Bălașa, apoi Al Mawas l-a împins în plasă, reușind astfel să deschidă scorul. „Centralul” Marian Barbu și asistentul de pe acea parte, Laszlo Bucsi, nu au intervenit.

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj
Momentul în care Al Mawas împinge mingea în plasă

Deși Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării, faptul că Bălașa a atins mingea a dus la validarea golului. De ce? Asistentul a considerat că fundașul oltenilor a jucat mingea în mod controlat, prin urmare, conform regulamentului, nu trebuia ridicat fanionul. Cei de la Craiova au protestat, considerând că Bălașa a deviat mingea fără intenția de a o controla.

Craiova, penalty cerut și penalty primit

Craiova a acuzat arbitrajul și în minutul 18, la o ciocnire între Hidajet Hankic și George Cîmpanu. Portarul moldovenilor a ieșit din poartă pentru a respinge o centrare, a trimis balonul departe de propriu careu cu capul, dar a lăsat brațele întinse și l-a doborât pe Cîmpanu, care urmărea centrarea. Oltenii au cerut penalty, Marian Barbu a lăsat jocul să curgă.

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj

În cele din urmă, Craiova a primit un penalty, în minutul 24, după o intervenție târzie a lui Braun asupra lui Baiaram. Dan Nistor a transformat impecabil și a egalat la 1. 

Urmărește Craiova - FC Botoșani AICI

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (21)
ctinescu
ctinescu  •  09 Mai 2021, 22:24
Postat de ertyuiop pe 09 Mai 2021, 21:52

Cine a beneficiat de greselile de arbitraj si de eliminarile de la CSU? :)))

Botosaniul, care și-a făcut datoria fata de fcsb, gigistule sub platosa de siderurgist. 6 puncte donate în play-off, acum a eliminat definitiv o potentiala(cât de puțin mai era) candidata asa ca... moldovenii tai și-au făcut datoria.

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  09 Mai 2021, 22:30

Un arbitraj smecheresc, menit sa inflameze spiritele in teren. In permanenta, arbitrul a avut igrija sa aduca Botosaniul in meci. Din start a fluerat pentru Botosani. A validat un gol din ofsaid si nu a fluerat un penalty. In loc de 1-0 a facut 0-1. Apoi a incercat sa fie corect, trolerand totusi intrarile agresive ale moldovenilor. Tiganasu a fost eliminat aiurea si cand a vazut ca s-a facut 1-1, si-a adus aminte de instructiunile primite, si in consecinta, Vatajelu a fost eliminat tot aiurea pentru a readuce Botosaniul in meci. S-a facut 2-2 si Craiova rata ocazie dupa ocazie, moldovenii nu prea mai contau in meci. Si atunci arbitrul, a resuscitat din nou Botosaniul eliminand pe Bancu, la fel de aiurea, galben era destul. Ca sa nu mai vorbim despre galbenele "neobservate" in tabata Botosaniului. Rusine! Asta e fotbalul pe care-l promovam si cu care vrem sa mergem in lume. Nu ne vom mai califica pe undeva in urmatorii 20 de ani, pentru ca nu meritam.

10153197333999590
Chris Montora  •  09 Mai 2021, 20:59

Regulamentul de offside a fost modificat de ceva vreme, daca mingea vine de la adversar care joaca mingea (nu doar se loveste de el) nu mai e offside. Nu stiu daca se mai considera reactivare, poate ne lamuresc cei mai destepti. Iar la respingerea cu capul a portarului, desi era evident ca portarul va ajunge primul, atacantul continua sa preseze, bravo lui, dar nu se da penalty, poate doar fault in atac desi nu e in careul mic. Zicea Naum la pauza ca de ce nu s-a oprit portarul dupa ce a dat in minge... la fel de bine putea sa intrebe de ce nu s-a oprit atacantul cand a vazut ca nu ajunge primul ca nu avea mingea sub control. Arbitrul ala chiar a arbitrat bine, a controlat nervii jucatorilor, nu el le-au cauzat ca au inceput duritatile de prin minutul 5 si nici nu le-a lasat sa continue cu 2 rosii in prima repriza. La faza dinainte de primul rosu, l-a luat pe un craiovean pe sus si l-a dat la o parte sa evite incaierarea si rosul, dar nu s-au lasat.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează