SPORTURI  »  HOCHEI  »  CM

România a evitat retrogradarea în al treilea eșalon valoric al Campionatului Mondial de hochei pe gheață

Hocheiștii români după un gol FOTO Karl Denham/IIHF
Hocheiștii români după un gol FOTO Karl Denham/IIHF

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 20:26 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 21:18

Naționala masculină de hochei pe gheață a României se menține în Divizia 1, Grupa A, după ce a ocupat penultimul loc la Nottingham, având un bilanț de o victorie și patru înfrângeri

Echipa României va evolua și în 2024 în al doilea eșalon valoric al Campionatului Mondial. Acest lucru a fost stabilit săptămâna aceasta la Nottingham, acolo unde s-au desfășurat partidele Diviziei 1, Grupa A.

Naționala tricoloră a pornit la drum cu o înfrângere în fața Italiei cu 2-6, dar a început să viseze frumos după victoria cu 3-2 în fața Lituaniei. „Acesta este unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am avut vreodată și se simte minunat", spunea Alpar Sallo, căpitanul României. „La început, obiectivul nostru a fost evident să rămânem în această grupă. Acum, mai avem trei meciuri și totul este posibil", a spus atunci și Balasz Peter.

Final pe muchie

Entuziasmul dat de această victoria s-a spulberat în următoarele partide, unde România a suferit câteva înfrângeri usturătoare. Coreea de Sud a trecut de echipa noastră cu 5-2, iar Marea Britanie cu 7-0.

Înainte de ultimul meci, cel cu Polonia, România avea nevoie de un punct ca să rămână în această grupă, dar rezultatul de pe gheață a fost de 6-2. În acest scenariu, Coreea de Sud trebuia să treacă de Lituania pentru ca ”tricolorii” să nu retrogradeze. Lucru care s-a întâmplat vineri seara, rezultatul dintre cele două formații fiind 2-1 în favoarea asiaticilor.

România, cu trei puncte, a ocupat penultima poziție, în timp ce Lituania, cu zero puncte, a fost pe șase și a retrogradat.  Italia și Coreea de Sud rămân și ele în această grupă. Marea Britanie și Polonia vor evolua la anul în Top Division.  

3 goluria înscris Balasz Peter, el fiind cel mai bun marcator al României la Nottingham

Rezultatele României la CM, Divizia I, grupa A

  • România-Italia 2-6 
  • România-Lituania 2-3 
  • România – Coreea de Sud 2-5
  • Marea Britanie – România 7-0 
  • Polonia – România 6-2 

Lotul României

  • Portari: Polc Patrik, Toke Zoltan Laszlo (CSM Corona Brașov); Beres Szilard (ACSH Fenestela 68).
  • Fundași: Bors Huba – Ferenc, Borysenko Pavlo (CSM Corona Brașov); Rasulov Timur, Creangă Florin Alexandru (CSA Steaua București); Sallo Alpar, Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc); Yemelianenko Yevhen (CSM Galați).
  • Atacanți: Gajdo Balazs, Kovacs Matyas (CSM Corona Brașov); Filip Andrei (CSA Steaua București); Farkas Tamas, Căsăneanu Eduard, Peter Balazs - Szabolcs, Fodor Csanad (SC Miercurea Ciuc); Lymanskyy Yevgeniy, Teamriuc Vladislav, Constantin Mircea – Cristian (CSM Galați); Molnar Zsombor, Molnar Zoltan (ACSH Fenestela 68).
  • Antrenori: Julius Penzes, Nelu Alexe,  Norbert Javorcik

Citește și:

Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam

Soția antrenorului Dragan Kobiljski, mesaj sfâșietor după ce fiica i-a fost ucisă în atacul de la Belgrad

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close