GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Coronavirus închide liceele, școlile și grădinițele din România. Anunț oficial făcut de Guvernul României

Ludovic Orban, foto: gov.ro
Ludovic Orban, foto: gov.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2020 20:22

Guvernul României a anunțat închiderea învățământului pre-universitar (licee, școli și grădinițe) din cauza pericolului de contaminare cu coronavirus. 

Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, premierul României, care a organizat o conferință de presă alături de ministrul Sănătății și alți responsabili din Guvernul României. În România, sunt diagnosticate 17 cazuri de coronavirus. 

  • Școlile și grădinițele din România, atât cele publice, cât și cele private, vor fi închise în perioada 11-22 martie;
  • „Vrem să vedem și evoluția bolii, iar grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare ce ar putea apărea la școală”, a spus Ludovic Orban;
  • Guvernul a suspendat și adunările de mai mult de 1000 de persoane, măsură ce a dus la închiderea porților pentru meciurile din Liga 1;

Decizia închiderii școlilor vine după ce Grupul de suport tehnico-științific, condus de Raed Arafat, a propus într-un document înaintat Comitetului Național pentru situații Speciale de Urgență închiderea școlilor, precum și declararea stării de alertă, scrie Libertatea. 

Coronavirus (Covid-19), tot ce trebuie să știi 

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Dacă nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile. Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

Momentan, nu există cercetări științifice care evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar impotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

10 detalii comunicate oficial de Ministerul Sănătății despre prevenirea coronavirus

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Citește cum a impactat epidemia de coronavirus sportul mondial:

Indian Wells a fost anulat! Decizia luată după un caz de coronavirus

Islanda - România e în pericol din cauza coronavirusului: alte 6 cazuri noi! EXCLUSIV Anunțul președintelui Federației: „Luăm asta în calcul”

Coronavirusul dă peste cap și Premier League » Managerul Roy Hodgson, interzis de regula gândită de Federație!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează