SPORTURI  »  TENIS  »  

sarapova detronata

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iunie 2007 00:00

Doar o luna si jumatate a stat sarapova pe tronul de lider mondial, unde se cocotase imediat dupa Australian Open, pe 29 ianuarie. Luni, cind noul clasament WTA va fi facut public, Maria ii va ceda locul de virf belgiencei Justine Henin, cea care incheiase sezonul trecut pe primul loc in lume. Ce s-a intimplat insa?

Rusoaica a participat saptamina aceasta in puternicul turneu de la Indian Wells, dotat cu premii de 2,1 milioane de dolari, al carui titlu il detinea. Venea insa dupa o pauza de o luna, cauzata de o accidentare la genunchi. Efectele lipsei de antrenament s-au vazut in timpul meciului cu compatrioata ei Vera Zvonareva, din "optimi". si s-au vazut mai ales la serviciu, lovitura pe care sarapova n-a inceput s-o exerseze in sedintele de pregatire decit cu 5 zile inainte de Indian Wells. A facut 13 duble greseli, unele in momente-cheie, serviciul al doilea cazind de citeva ori undeva, la radacina fileului. Desi a avut 6-4 si 5-3, Maria n-a fost in stare sa puna punct confruntarii. Mai mult, a pierdut meciul cu 4-6, 7-5, 6-1. "Au fost momentele in care Vera a gresit foarte putin", a explicat sarapova. In legatura cu serviciul, ea a comentat: "Au fost multe lucruri in neregula, iar acesta e doar unul dintre ele. Mai degraba, am resimtit efectul de avalansa. O greseala a antrenat alta si tot asa".

In "optimi", favoritele de pe tabloul feminin au suferit acut. Nu doar sarapova si-a facut bagajele. I s-au alaturat, cu valize cu tot, Hingis, Jankovici, Petrova, Ivanovici. si atunci, cine va cistiga titlul? Surpriza!


Rafa in cautare
Jucatorul care l-a invins pe liderul mondial, Roger Federer, de cele mai multe ori in ultimii trei ani, Rafael Nadal, se afla acum intr-o situatie destul de dificila. E in continuare numarul 2 ATP, dar n-a mai cistigat un titlu de la Roland Garros-ul trecut, iar ultima finala reusita e cea de la Wimbledon 2006. Are o sansa buna acum, la Indian Wells, unde s-a calificat deja in "sferturi", urmator adversar fiindu-i argentinianul Juan Ignacio Chela. Daca nu, va astepta sezonul de zgura pentru a-si reimprospata palmaresul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează