FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ȘOCUL nopții: Rednic a revenit la Dinamo! » 3 argumente în favoarea deciziei + 3 consecințe cu impact imediat

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 07:47

Dinamo se repliază cu o lovitură importantă în poate cel mai negru moment al istoriei. Mircea Rednic, 56 de ani, a semnat pe doi ani noaptea trecută și va fi instalat în funcția de antrenor, la nici trei săptămâni după ce Claudiu Niculescu îi luase locul lui Florin Bratu.

Rednic are o misiune infernală și e obligat să obțină maximum în perioada următoare, cu un lot deosebit de modest, pentru a evita un play-out cu
repetiție pentru "câini".

Ce îl recomandă pe antrenor să fie omul potrivit pentru redresarea echipei? Mai jos sunt 3 argumente PRO Rednic:

1. Vizionar și priceput la transferuri

În ultimul mandat, Rednic a "inventat" câțiva jucători care au impresionat în Liga 1: i-a adus pe Mevlja și Puljic, doi fundași care nu au dezamăgit, dar și pe Gnohere, Essombe, Bicfalvi, Paul Anton sau Palic, fotbaliști determinanți la acel moment.

Deși a avut și câteva rateuri (Ghomsi, Starokin, Van Haaren sau Bartalasstovu), Rednic e fără dubii, prin influențele pe care le are, cel care trebuie să remanieze lotul în iarnă.

2. Decisiv în meciurile cu miză

Indiferent de numele antrenorului, pe Dinamo o așteaptă o serie de confruntări-șoc în startul returului. În primele 7 etape, "câinii" au meciuri cu FCSB, Viitorul, CFR Cluj și Craiova, partide care vor stabili mai mult ca sigur dacă echipa va
prinde in-extremis play-off-ul sau nu.

Rednic a preluat-o pe Dinamo ultima oară într-un alt moment complicat. Roș-albii veneau după o interminabilă serie de schimbări de antrenori și rezultate slabe, însă " Puriul" a construit atunci o echipă de la zero și a obținut maximum: Dinamo a încheiat sezonul regulat pe 2 și a încurcat-o pe FCSB de 6 ori, direcționând într-o oarecare măsură titlul spre Giurgiu. În plus, a jucat finala Cupei, pierdută dramatic în fața CFR-ului.

Cu un lot mult sub cel al FCSB-ului, Dinamo s-a prezentat excelent în derby-urile cu rivala, o dovadă clară că Rednic manageriază eficient meciurile importante.

3. Experiență superioară

Dinamo a resimțit lipsa de experiență a lui Florin Bratu și pare că acest lucru s-a repetat și în scurta perioadă în care antrenor a fost Niculescu. Apariția lui Rednic schimbă registrul: La 56 de ani, acesta e ultimul tehnician care a adus titlul "câinilor", dar și ultimul care i-a dus în primăvara unei competiții europene  (ambele performanțe, izbutite în 2007).


"Puriul" celebrează titlul din 2007 // FOTO: GSP

Rednic are două titluri în Liga 1, unul cu Rapid, unul cu Dinamo, dar și o Cupă și două Supercupe, tot alături de gruparea vișinie. Ceea ce îl transformă în cel mai titrat antrenor din Liga 1. Cu excepția lui Hagi și Dorinel Munteanu, niciun alt tehnician din campionat nu a mai câștigat titlul în România.

Numirea lui Rednic are și câteva efecte imediate în "Ștefan cel Mare".

1. RENUNȚĂ LA PRUNEA?

În ultimele zile, Dinamo a negociat cu Florin Prunea pentru funcția de director general. Venirea lui Rednic schimbă însă complet datele problemei. "Puriul" vrea să aibă control total în club, atât pe bancă, dar și la nivel managerial. Lucru care ar diminua complet prerogativele pe care Prunea ar vrea să le primească în club.

În mandatul precedent din sezonul 2015-2016, din același motiv, Rednic a jucat un rol important în destituirea lui Dinu Gheorghe, la acea vreme președinte al echipei 

2. Fanii s-ar putea întoarce la stadion

Dinamo nu doar că trece printr-un moment groaznic în campionat, dar asistențele de la meciurile de acasă au fost, în tot anul 2018, unele incredibil de mici. În actualul sezon, "câinii" nu au jucat niciun meci cu mai mult de 3.000 de oameni în
tribune.

Instalarea lui Rednic, un personaj extrem de iubit, ar putea să mobilizeze, măcar într-o mică măsură, masa de dinamoviști aflată în latență.

3. Putere pentru Luana

În cazul în care sosirea lui Rednic se concretizează, afacerea ar veni la pachet și cu revenirea în sfera de influență a echipei a fiicei acestuia, Luana. Agent de jucători, aceasta poate juca un rol important în viitoarele transferuri, mai ales prin prisma colaborării ei cu o puternică firmă de impresariat din străinătate.


Rednic, alături de fiica sa Luana //FOTO: GSP

În precedentul mandat al tatălui său de la Dinamo, Luana a contribuit la venirile lui Bartalasstovu și Romario Kortzorg, dar și la cea a regretatului Patrick Ekeng.

Vezi și:  EXCLUSIV // Dinamo a dat lovitura la  miezul nopții! Mircea Rednic s-a întors să-i  salveze pe "câini"! Ce se întâmplă cu Niculescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  13 Octombrie 2018, 18:15

Minuni nu mai exista! Uitati-va la Becali care a investit in fcsb de zece ori mai mult ca Negoita si nu a reusit nimic. Sau aproape nimic, cel putin in Europa este zero barat. Cum ar putea Rednic sa faca o echipa competitiva cu un lot atat de slab? Sperante, sperante, sperante! Eu m-am saturat. Pacat ca Niculescu a fost adus doar ca sa ocupe un loc temporar sau ca varianta de rezerva. Cel putin el ar fi avut scuza lipsei de experienta. In schimb, Rednic, va naste asteptari mult mai mari iar deceptiile previzibile vor fi pe masura lor. Recomand un optimism moderat.

2036290743290484
Ion Marin  •  13 Octombrie 2018, 12:57

Ba baieti, nu fiti suparati ,il iubesc pe Niculescu , dar iubesc mai mult Dinamo.Nu trebuie sa fie suparat, a venit intrun moment de groaza, ar trebui sa accepte sa fie secundundul lui REDNIC, este o onoare pentru el , are ce invata de la REDNIC.E un proverb romanesc: " Frica pazeste via.", care l a impins pe Negoita la intelepciune.Eu i am scris de multe ori lui Negoita , i am scris despre DINAMO anilor 60 al lui Traian Ionescu si Interul lui Helenio Herera , despre Decalogul lui Herera , pe care cred ca Rednic i l-a pus acum in fata , despre tineri , despre ceea ce trebuie sa faca Dinamo pe termen mediu, dar vad ca acum a fost singura data CAND A FOST in consonanta cu mine.Trebuie sa l pastreze pe Niculescu si sa l aduca pe Prunea in conditiile cerute de REDNIC.Ii va fi greu si lui Rednic, dar daca va avea mana libera si va fi ajutat clubul va renaste.Si Rednic si Andone si Niculescu au contribuit la consolidarea spiritului lui DINAMO.Si poza lui Cornel Dinu din duelul cu Eusebio la Bucuresti din 1969 , nu trebuie sa lipseasca din vestiarul lui Dinamo.

1701791776714401
Antoneta Borcan  •  13 Octombrie 2018, 12:55

Cine iubeste cu adevarat aceasta echipa,nu are cum sa nu se bucure de o asemenea veste!HAI DINAMO!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează