FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA, SÂMBĂTĂ, 21:45

ROMÂNIA - LITUANIA // Contra s-a enervat: "E moda asta, românească" » Ce l-a deranjat și ce spune despre România

Articol de , - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 21:38

România va juca sâmbătă, de la ora 21:45, contra Lituaniei, în Liga Națiunilor. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV. Cosmin Contra a reacționat, azi, după ultimele atacuri asupra modului de a concepe primul ”11” și vizavi de ”subiectul Hagi” .

Cosmin Contra e cătrănit înaintea "dublei" cu Lituania și cu Muntenegru. Îl supără că joacă diseară fără spectatori, că stă la mâna adversarilor, dar mai ales îl deranjează discuțiile antrenorilor care-l critică în toate felurile.

A explicat: "N-am schimbat mult de la meci la meci, unele măsuri au fost motivate de accidentări și de suspendări". Apoi a apăsat accelerația: "E greu să fii afară și să nu știi ce se-ntâmplă înăuntru! Eu nu am comentat nicio decizie a altui antrenor. Nu știi ce e în bucătăria altuia, nu poți intra peste munca altuia. Dar e moda asta, românească, de a-ți da cu părerea și de a face afirmații fără să fii în cunoștință de cauză. Nu e chestia că mă deranjează atacurile, eu nici nu le consider atacuri, ci cred că sunt păreri ale unor colegi de breaslă. Ar trebui mai mult respect între noi".

Chiar dacă nu recunoaște, lui "Guriță" nu i-au picat bine discuțiile privind numirea lui Gică Hagi în locul lui, poate chiar după Liga Națiunilor. "Eu sunt concentrat pe ceea ce fac eu, restul cancanurilor și zvonurilor ce se vând în media nu mă interesează. Eu, ca antrenor, pot fi sau pot să nu mai fiu. Cu toate că obiectivul e calificarea la Euro 2020. Nu m-am simțit niciodată amenințat, am mare încredere din partea Federației", a vrut să pareze tehnicianul.

Și a încercat să fie detașat de situație: "Doctorul mi-a zis să stau mai liniștit, să fiu atent să nu revin pe masa de operație. Sper ca băieții să mă ajute cu fotbalul, în mod normal în 2-3 săptămâni scap de ghips".  Contra a motivat și remizele cu Muntenegru și cu Serbia, de acasă: "Ne-a dezavantajat că am jucat fără spectatori, respectiv am evoluat mai mult de o repriză cu un om în minus".

"Există o strategie de a folosi alți 3-4 jucători proaspeți la meciul cu Muntenegru, față de Lituania, pentru că există tendința de a nu mai oferi același randament când joacă o dată la trei zile" Cosmin Contra, selecționer România


"Nu mai depindem de noi, stăm la mâna sârbilor, dar ne batem la locurile 1-2. Pentru Euro 2020 ne dorim adversari cât mai facili ca să ne calificăm" Ciprian Tătărușanu, portar România

Ianis, gata de botez

Partida cu Lituania poate însemna debutul lui Ianis Hagi la prima reprezentativă, la 20 de ani. Decarul Viitorului s-a remarcat în 2018 și are șanse să apară pe teren diseară, după ce-a bifat toate selecționatele de juniori până acum. El a marcat 6 goluri în 16 meciuri în această ediție. 

"A fost ca la Mamaia!"

Tătărușanu nu suportă meciurile fără spectatori: "E oribil!". Portarul a criticat dur starea gazonului de pe Național Arena: "La Derby, a fost ca la Mamaia, pe plajă. Nu ne interesează ce face Primăria, doar să ne pună la dispoziție un gazon pe care să jucăm fotbal și să nu ne accidentăm! Poate că ar fi mai bine să se ocupe FRF de stadion"

CLASAMENTUL GRUPEI:

1.Serbia 4 5-2 8p
2.Muntenegru 4 6-3 7p
3.ROMÂNIA 4 4-3 6p
4.Lituania 4 2-9 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
whiteredarad
whiteredarad  •  17 Noiembrie 2018, 10:33

Pareri : 1. Contra are palmares pozitiv, dar victoriile lui, sint preponderent in amicale, si alea cu echipe "experimentale" sau in 11/10, deci neconcludeinte, in oficiale nu am batut , inca. 2, Ca sa fim siguri de locul II, trebuie sa batem in ambele meciuri,..dar pina acum nu am batut pe ...nimeni 3. Sincer , cu sarbii, am avut sansa in ambele meciuri, nu am condus niciodata, am alergat ( la ei ) dupa egalare, iar la noi a fost o aparare ..eroica. 4. Jocul echipei nu a fost teribil, nici cu Muntenegru, acasa, nu am facut ceva notabil, logic jucand fara spectatori este mai greu, 5. Obiectiv judecand, e tare greu sa luam locul II, nu ii vad favoriti pe ai nostri in Muntenegru In concluzie, aceasta competitie a fost cu rezultate aproximative, chiar norocoase, jocul nu arata mare lucru, sperantele de viitor exista, dar sint mici. Contra nu are de ce sa se "umfle in pene", ca mare lucru nu a realizat. Are ocazia sa il debuteze pe Ianis Hagi, ar face bine sa il bage titular, ca bate teribil fazele fixe, si este combinativ,dar prevad ca il va baga pe final, sau de nevoie, ca nu dam gol. Contra este un antrenor decent, prea increzut, prea artagos, si fara puterea de a crea joc ofensiv frumos si eficient ( E insa adevarat ca e greu la romani sa faci jocul asta).

martinpen
martinpen  •  17 Noiembrie 2018, 11:37
Postat de stelistul1 pe 17 Noiembrie 2018, 06:46

Banuiesc ca nu pentru dictie l-au numit antrenor, dar antreneaza precum vorbeste. peltic din varful limbii si... vai de capul lui.

Ce legatura are vorbitul cu fotbalul? Contra antreneaza super, de vorbit, asa vorbeste el... Exemplu, Hagi, e cel mai bun fotbalist roman, dar nu vorbeste bine, pentru ca nu a facut scoala, s-a sacrificat si a stat in turnee, strainatate, etc. Ti se pare ca vreunul care vorbeste bine, joaca fotbal bine? Uite, Basescu vorbeste bine, ii cere cineva sa joace fotbal bine ? Atunci lui Hagi care joaca bine, de ce i se cere sa vorbeasca bine ? Dinu, vorbeste bine, a antrenat bine pe undeva ? Ilie Dumitrescu, la fel vorbeste bine pe la tv... Cat a fost antrenor, a avut rezultate ? Nimic.

marius.bxl
marius.bxl  •  17 Noiembrie 2018, 09:38

Dar ce rezultate l-au propulat pe contra la nationala. Zici ca dica antreneaza .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează