FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

EURO 2019 // Conflict în echipa Franței U21 înainte de EURO 2019: selecționerul și-a exclus căpitanul și cel mai bun jucător!

Abdou Diallo // FOTO: Guliver/GettyImages
Abdou Diallo // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2019 11:45

Sylvain Ripoll, antrenorul Franței U21, i-a cerut lui Abdou Diallo să-și amâne o operație ușoară, dar fundașul lui Dortmund nu a vrut să-și dea peste cap programul de la club.

„Tricolorii” mici ai lui Mirel Rădoi vor întâlni Franța în ultimul meci al grupei de la Euro 2019, pe 24 iunie, la Cesena. Dar nu-l vor avea în față pe cel mai puternic „cocoș”.

Miercuri, selecționerul Sylvain Ripoll a anunțat lotul de 23 de jucători și, surprinzător, lipsea tocmai căpitanul naționalei. Abdou Diallo, 23 de ani, fundașul central al Borussiei Dortmund, titular în majoritatea meciurilor la galben-negri în acest sezon.

„Nu pot accepta o asemenea situație”

Când ziariștii l-au întrebat care e motivul, Ripoll le-a răspuns la conferință: „Abdou m-a informat, în urmă cu 15 zile, că a programat o operație care nu e legată de activitatea sportivă. O va face în zilele următoare. Ar avea nevoie de douăzeci de zile de pauză, ceea ce ar însemna că ar fi apt la jumătatea lui iunie. Eu nu pot accepta o asemenea situație. Era imposibil să-l avem la Euro”.

Supărarea lui Diallo

Selecționerul a dezvăluit și că i-a cerut lui Diallo să amâne intervenția chirurgicală, să o facă după turneul final. A fost refuzat: „Mi-a răspuns că nu poate și am luat această decizie”. 

Potrivit L'Équipe, jucătorul nu voia să-și bulverseze programul de la Dortmund la pregătirea noului sezon. Însă același cotidian parizian mai scrie că Diallo a fost foarte afectat de hotărârea antrenorului. Convins că, fiind o operație ușoară, ar fi fost gata să intre pe teren la startul Euro. 

„Absența lui Abdou Diallo nu e o surpriză plăcută. E un element important în grup, e liderul echipei. El era căpitanul, dar sunt și alți jucători care pot prelua banderola. O va purta Tousart” Sylvain Ripoll, selecționer Franța U21

38de partide a jucat Abdou Diallo în acest sezon la Dortmund, având o medie de 85 de minute pe meci (un gol, un assist)

LOTUL FRANȚEI

Portari: Bernardoni (Nîmes), Larsonneur (Brest), Prevot (Strasbourg)
Fundaşi: Adou (Toulouse), Ballo-Toure (AS Monaco), Caci (Strasbourg), Dagba (PSG), Konate, Upamecano (ambii Leipzig), Niakhate (Mainz), Sarr (Nice)
Mijlocaşi: Aouar, Tousart (Lyon), Castillo (Rennes), Guendouzi (Arsenal), Ntcham (Celtic Glasgow), Reine-Adelaide (Angers), Sissoko (Angers);
Atacanţi: Bamba (Lille), Dembélé (Lyon), Ikone (Lille), Mateta (Mainz), Terrier (Lyon).

PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie 2019
România– Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
1 iunie 2019
Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019
Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Citește și:

Ajax nu-l lasă pe Răzvan Marin la Euro 2019 » Ar trebui să ne îngrijorăm? 3 argumente pro și 3 contra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
chromophobia
chromophobia  •  23 Mai 2019, 18:33

S-au facut convocarile africanilor

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 Mai 2019, 14:03

Kylian Mbappé nu e selectionat ...e prea tanar sa vina sa il faca astia de 21 de ani !- si-ar pierde din Cota !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează