FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV Antrenorul care jubilează după ce Astra n-a luat licenţa de Europa: „M-am bucurat foarte tare! Acum ţin şi cu FCSB”

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 21:34

Anunţul FRF, că Astra nu a primit dreptul de a putea participa în sezonul următor al cupelor europene, a fost primit cu braţele deschise la FC Botosani. 

Echipa din Moldova ar putea beneficia din plin de decizia pe care gruparea din Giurgiu a primit-o de la Casa Fotbalului. Antrenorul Botoşaniului, Marius Croitoru, nu şi-a ascuns satisfacţia. 

Marius Croitoru: „Nu sunt un om cu două fețe”

„Cum am primit vestea? Cu foarte mare bucurie! Recunosc acest lucru, eu nu sunt om cu două feţe, spun exact ce am simţit. Normal că mă bucur fiindcă acum sunt şi mai aproape de o performanţă incredibilă, să duc Botoşaniul în cupele europene chiar de la primul sezon al meu ca antrenor principal”, a spus Croitoru pentru GSP.ro. 

„Ar fi ceva cu adevărat incredibil, ireal, ca la sezonul meu de debut să pot să termin cu Botoşani pe loc european. Iarăşi sunt sincer, ar fi mai mult decât am îndrăznit să visez vara trecută, atunci cînd am preluat echipa", a adăugat tehnicianul, care încă nu deţine Licenţa Pro şi a fost încadrat pe parcursul acestui sezon ca antrenor de portari la gruparea moldavă. 

EXCLUSIV Antrenorul care jubilează după ce Astra n-a luat licenţa de Europa: „M-am bucurat foarte tare! Acum ţin şi cu FCSB”

„Mândria mea ar fi să terminăm pe locul 3 în play-off, ca să bifăm pe merit sportiv accesul în Europa, iar acest obiectiv nu mi se pare deloc nerealizabil, având în vedere că la finalul campionatului regulat am fost chiar foarte, foarte aproape de locul 2, ocupat de Craiova. Ştiu că Botoşani a mai fost o dată în Europa, însă atunci a beneficiat de o conjunctură, fiindcă multe echipe clasate înainte n-au avut dreptul. Atunci, Botoşani s-a clasat abia pe locul 8", a mai spus Croitoru. 

FC Botoșani susține FCSB

Practic, pentru Botoşani, Cupa României devine din acest moment o competiţie care îi va capta şi mai mult atenţia, în ciuda faptului că nu se mai află în joc. Dacă în Cupă va triumfa FCSB, singura dintre semifinaliste care e dintre primele 6 clasate, atunci Botoşani va merge în Europa indiferent de locul pe care se va clasa în play-off. Motivul este că din play-off, în afară de Astra, nici Gaz Metan n-are drept de joc pe continent, pentru că încă n-a ieşit din insolvenţă. Celelalte grupări din penultimul act al Cupei României sunt Dinamo, Poli Iaşi şi Sepsi. Semifinalele Cupei se vor disputa în dublă manşă, pe 24 iunie şi 8 iulie, iar finala va avea loc pe 22 iulie. 

„V-am spus că sunt sincer, da, îmi doresc să ia FCSB Cupa, e normal să vreau acest lucru din moment ce ar fi un avantaj pentru echipa mea. Totuşi, focusul meu principal e să terminăm pe locul 3 in campionat, aceasta e ţinta principală acum la Botoşani", a mai spus Croitoru. 

Cine ne reprezintă în Europa

România va avea 4 reprezentante în cupele europene: primele 3 clasate din Liga 1 plus câştigătoarea Cupei, iar dacă aceasta din urmă va fi pe podium în campionat, atunci va merge şi ocupanta poziţiei a 4-a. Doar campioana ajunge în Championa League, dar toate vor intra încă din primul tur preliminar.

Clasament play-off

VIDEO / Mihai Teja, antrenorul celor de la FC Voluntari: „Ne bucurăm ca au reînceput meciurile amicale”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Harlem Gnohere a uitat imediat de FCSB » Pe cine vede „Bizonul” favorită la titlu: „Ei vor câștiga! N-au griji”

FRF a anunțat programul oficial al finalului de sezon din România: când se încheie Liga 1, Liga 2 și Cupa României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
gigi.comision
gigi.comision  •  06 Iunie 2020, 10:52
Postat de 10aripa pe 06 Iunie 2020, 10:02

Deci,Botoblat e pe față satelit...Astra,prin intermediul lui ***..Gazul se stie ca e pepiniera ciobanului iar CSU ***. CFR singură impotriva tuturor! Elore!

FC Botosani este o enclava gigista fara precedent in Romania!!?? Incredibil!!....Cum sa ai un fotbal normal in tara asta??....De aia nu are loc Dinamo in play off!! Trebuie sa functioneze aceste slugi gigiste care formeaza o coooperativa mai rea decat pe vremea lui Padureanu!!.... Burleneeee, ai distrus fotbalul romanesc!!...Nu o sa ai liniste nici in mormant!...Traiasca fotbalul gigist de cumetrie!!

10aripa
10aripa  •  06 Iunie 2020, 10:02

Deci,Botoblat e pe față satelit...Astra,prin intermediul lui ***..Gazul se stie ca e pepiniera ciobanului iar CSU ***. CFR singură impotriva tuturor! Elore!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovina20
ovina20  •  06 Iunie 2020, 06:27
Postat de babuilie pe 06 Iunie 2020, 00:43

ba fete era și pe vremea ta, da n-aveai tu bani de ele, că nu-ți dădea partidu. acuma ai bani de ele, da degeaba, că nu-i suficient. ironic, nu?

Babuin Ilie tu fiind *** nu e de mirare ca esti fecesebist , era chiar imposibil sa tii cu alta echipa decat clona impostoare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează