FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Concediat de fani, Țălnar dezvăluie ce se întâmplă la Dinamo: „Acțiunile sunt la Șerdean de o lună și nu vine nimeni”

Articol de - Publicat miercuri, 04 august 2021 15:53 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 16:17

Cornel Țălnar (64 de ani), dat afară de la Dinamo, oferă noi detalii despre situația din club.

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat, directorul tehnic Cornel Țălnar (64 de ani), cel care a garantat pentru omul de afaceri spaniol Pablo Cortacero și prieten cu Dorin Șerdean, cele două personaje aflate „la cuțite” cu DDB, a fost pus pe lista disponibilizaților din structura administrativă a clubului Dinamo. 

Țălnar a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care susține că este singurul om din istoria lui Dinamo neplătit de 12 luni și oferă noi detalii despre tranzacționarea acțiunilor pe axa Cortacero – Șerdean.

- Domnul Țălnar, ați primit preaviz de la Dinamo?
- Nu, deocamdată am niște discuții cu domnul Nicolae Badea, să vedem ce se va întâmpla. Nu se știe încă nimic sigur.

- Ați vrea să continuați la Dinamo?
- V-am spus, nu se știe nimic sigur.

- Domnul Badea ce v-a spus? Ar vrea să rămâneți?
- Dânsul cred că vrea să mă păstreze, logic că vrea să mă păstreze. Hm, mai am contract încă doi ani cu Dinamo. Și sunt singur om din istoria clubului Dinamo care nu și-a primit salariul timp de 12 luni, august 2020 - august 2021.

- Și n-ați făcut memoriu nicăieri?
- Eu sunt ardelean, mai prost între ghilimele. Am zis să nu fac rău lui Dinamo, cum să fac eu memorii, să fie depunctată, Doamne ferește, echipa. Am mers pe încredere, că sunt oameni, club serios. Eu am venit la Dinamo din 1976, de 45 de ani.

- Fostul dumneavoastră coleg Ionel Augustin a renunțat la bani...
- Și eu am vrut, inițial, să renunț la o parte din bani, dar, mă rog, asta e situația. Să vedem ce se întâmplă.

Concediat de fani, Țălnar dezvăluie ce se întâmplă la Dinamo: „Acțiunile sunt la Șerdean de o lună și nu vine nimeni”
Cornel Țălnar, pe vremea când sărbătorea victorii la Dinamo alături de Marius Niculae și Ionuț Badea

Cornel Țălnar: „Suntem convinși, Cortacero nu aduce banii"

- Ce mai știți despre acțiunile lui Cortacero? Le preia până la urmă Dorin Șerdean?
- Am rămas puțin surprins. Până acum toată lumea zicea că nu venim la Dinamo deoarece acțiunile sunt la spanioli, că spaniolii fac ce vor. Uite că de o lună acțiunile sunt la domnul Șerdean și nu vine nimeni. Eu am făcut un apel să vină oricine dorește să preia clubul Dinamo, să fie toată treaba transparentă, să preia acțiunile și să putem merge mai departe. În condițiile actuale, cu multă cârpeală, cu trei lei, cinci lei, nu poți să faci performanță.

- Probabil că, oamenii nu cred până nu văd ceva scris oficial, Dorin Șerdean vorbea de „termen rezonabil" stabilit cu Pablo Cortacero în privința acțiunilor.
- Ca să vezi ceva scris trebuie să intre în discuții cu Dorin Șerdean. Dânsul are o convenție cu Pablo Cortacero, în baza căreia îi revin acțiunile dacă spaniolul nu vine în două-trei luni cu nu știu câți bani.

Și nu vorbim de un milion, două-trei, de mult mai mult. Dacă n-a venit într-un an cu 500.000 de euro, suntem convinși că spaniolul nu va aduce în câteva luni 5-7 milioane. Acest lucru nu se va întâmpla. Cine vrea poate să intre în discuții cu domnul Șerdean, pentru achiziționarea de acțiuni, și să dea drumul la treabă. Dorin Șerdean a vrut să demonstreze că nu a avut nicio treabă cu acest spaniol, nu l-a cunoscut, nu l-a văzut în viața lui.

- Și atunci, de ce cred fanii că dumneavoastră și Șerdean l-ați adus pe Cortacero?
- El doar a vorbit cu Negoiță, acum un an, când m-a rugat pe mine să-i fac legătura cu Negoiță. Practic, în afara faptului că i-am pus în legătură, noi n-am avut nicio treabă cu ceea ce s-a întâmplat după preluarea clubului de către spanioli. Cortacero ne-a tot amânat un an de zile cu bani, că „mañana" (mâine), că "tranquilo" (calm). 

Domnul Șerdean, cu tactul lui, s-a dus și a reușit să ia acțiunile și s-a arătat dispus să le dea celor interesați să investească la Dinamo. Să iei Dinamo cu 3-4 milioane de euro este un lucru extraordinar. Gândiți-vă că peste doi-trei ani când va fi gata noul stadion Dinamo va valora 20 de milioane de euro. Îi rog pe cei care au potență financiară și iubesc Dinamo să pună bani, să conducă. Cu un stadion de 30.000 de locuri în inima Bucureștiului datele problemei se vor schimba.

5 trofeea câștigat Cornel Țălnar cu Dinamo, ca jucător: 3 titluri de campion și două Cupe ale României. A fost om de bază în sezonul 1983/84, când alb-roșii au ajuns până în semifinalele CCE

Țălnar: „Copiii ăștia au făcut minuni"

- Vă așteptați ca echipa să aibă un start de campionat atât de bun, ținând cont de convulsiile din cadrul clubului?
- Copiii ăștia au făcut minuni în primele trei etape, deși toată lumea ne dădea victime sigure. Faptul că eu am făcut echipa a doua și m-am luptat să o refac, uite că acum 80 la sută din jucătorii aduși de la echipa a doua au dus greul în cele trei jocuri și au obținut rezultate foarte bune. Se întâmplă la fel ca în sezonul 1996-97, când am venit prima dată antrenor la Dinamo, și am mizat 8-9 pe jucători tineri, între 19 și 21 de ani: Florentn Petre, Hîldan, Tararache, Contra, Mihalcea, Dănciulescu, Marius Niculae, Coporan și Cezar Dinu.

- Situația de acum este însă foarte complicată.
- E adevărat, sunt convins că nu erau promovați atâția tineri dacă nu era problema cu interdicția la transferuri. Li s-a oferit copiilor o ocazie rară și au profitat de ea. Mă bucur din suflet că demonstrăm că la Dinamo avem copii buni, care trebuie băgați în seamă, să nu mai aducem tot felul de străini ale căror contracte să ne coste de cinci-șase ori mai mult decât un copil talentat din curtea clubului. Iar după câteva luni să plece și să le mai plătim încă 300.000 de euro. Probabil că Dumnezeu a vrut ca acești copii să intre în echipă și să aibă posibilitatea să-și demonstreze calitățile.

- Credeți că va reuși Dinamo să țină ritmul cu acești jucători tineri?
- Sunt multe probleme la mijloc. Eu spun că dacă li se va acorda încredere în continuare, cu o pregătire bună, acești copii pot însemna mult pentru Dinamo.

VIDEO Iuliu Mureșan, după a doua victorie a lui Dinamo în 3 etape: „Am trăit meciul ca atunci când eram la CFR Cluj”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Fotbalistul care „i-a luat ochii” lui Dragomir, după primele 3 etape: „Are tehnică de 10 milioane de euro și plămâni de 20!”

EXCLUSIV Povestea noului titular de la Dinamo: „A vrut să se lase de fotbal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
e.moti.on
e.moti.on  •  05 August 2021, 17:23
Postat de catalin.palcu pe 05 August 2021, 11:22

Cum s-a ajuns la datorii de 7 milioane? Chiar nu stii sau te prefaci? Sugerezi ca a facut DDBul datoriile astea in ultimele 7-8 luni de cand s-au ocupat ei de club? Cand spaniolii au crescut fondul de salarii la 600 de mii pe luna, te mai intrebi? Cand Negoita nu a platit taxele la stat cu anii, mai esti mirat? Cand acelasi Negoita a indatorat clubul la hotelurile si firmele lui, mai esti surprins? Cand clubul a obtinut f putini bani din televizari ( si din vanzari de jucatori de asemenea) din cauza clasarilor socante din ultimii 3 ani, mai e ceva de spus?

CORECT !

e.moti.on
e.moti.on  •  05 August 2021, 17:22
Postat de paolo12 pe 05 August 2021, 05:45

Nu mai bate campii! Nu s-au virat banii de drepturi tv, biletele virtuale au valoarea de 2 lei, așa ca plimba câinele!

taci ca esti prost

ovidiut2014
ovidiut2014  •  05 August 2021, 13:18

Domnule Țălnar, spune-ți că nu ați luat salariu de 1 an de zile, dar de muncit ce ați muncit în acest an de zile pt Dinamo? E foaret important acest aspect. Cortacero nu avea de unde să știe că se vinde Dinamo pe 1 leu. A fost informat. Groapa e săpată adânc... Dacă, Doamne ferește, Dinamo dă faliment, aveți și dvs o parte din vină. Șerdean? Chiar s-a dus el în Spania pt DInamo???? El merge aoclo regulat pt că are afacerile lui ilegale și de aia merge, nu pt Dinamo. Să fim serioși!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează