SPORTURI  »  HOCHEI  »  SANCȚIUNI

EXCLUSIV Federația Română de Hochei, gata să ia o măsură dură împotriva jucătorilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc: „Așa e de vreo 15 ani”

FOTO: IHF
FOTO: IHF

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2022 08:49 / Actualizat sambata, 14 mai 2022 11:03

Printre sancțiunile pe care FRHG le-ar putea da pe 24 mai sunt suspendări de la națională și interdicția de a juca în Ungaria în cazul jucătorilor care au cântat imnul secuiesc.

Conducerea FRHG a reprogramat întrunirea Biroului Federal pentru 24 mai, fiindcă vineri nu s-a bifat cvorumul de minimum 9. Dintre cei 13 membri, au fost prezenți fizic sau online doar 7.

Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”
SCANDAL
Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”

Fără dreptul de a juca în Erste Liga?

Urma să se decidă ce sancțiuni vor fi luate împotriva componenților naționalei care, la Campionatul Mondial, au cântat, în echipamentul tricolor, imnul secuiesc, împreună cu fanii. 

Surse din lumea hocheiului au explicat că „un Birou Federal se convoacă măcar cu 5 zile lucrătoare înainte. Acum au vrut să facă totul pe repede înainte, că au luat toți foc, mai ales cei din politică. Dar oamenii nu au putut să vină. Cei trei reprezentanți ai cluburilor din Galați erau la pescuit, în Deltă, nici nu aveau semnal la telefoane”. 

Astfel, președintele Alexandru Hălăucă a solicitat membrilor ca pe 24 mai să se prezinte la sediul FRHG. 

„De la Barna a pornit totul”

 Aceleași surse au explicat ce sancțiuni ar putea primi jucătorii: „Există varianta ca toți jucătorii care au participat la acele manifestări să fie suspendați pe un an de la națională. În plus, federația să nu mai dea aprobări cluburilor SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni și Corona Brașov să joace și în Erste Liga, campionatul Ungariei, cum e de vreo 15 ani. 

Și așa, tot campionatul nostru e cam dat peste cap de echipele care joacă și dincolo. Jucătorii ar pierde ceva bani, dar trebuie să oprim asta!”.

VIDEO Jucători din naționala României, acuzați că au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria

Citește și:

COSR ia măsuri după scandalul de la Ungaria - România: CNCD, sesizat + Federația de Hochei pe Gheață, luată la întrebări

Se destramă naționala?! » Ce plănuiesc „tricolorii” de etnie maghiară, după acuzele de trădare și non-combat la Mondialul din Slovenia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1003685703045730
Alexandru Matza  •  15 Mai 2022, 11:51

.... să le ia caii,dela ...biciclete...!!

luisharcsa
luisharcsa  •  14 Mai 2022, 19:30
Postat de daniaania pe 14 Mai 2022, 11:33

Pai jurnaliștii români prezenți ziceau că jucătorii nu cântau.Ce ii asta????

Este o porcarie. Daca as fi in locul lor, as juca doar in Erste Liga. Este alta calitate acolo. As abandona campionatul intern. Este de o nesimtire crunta cum aces halauca plateste polite din frustrare sovina si xenofoba. Un nemernic. Ar trebui dat in judecata pentru acuzatiile facute, sa plateasca. Un *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

daniaania
daniaania  •  14 Mai 2022, 11:33

Pai jurnaliștii români prezenți ziceau că jucătorii nu cântau.Ce ii asta????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează